torsdag 11. mars 2010

Blinker du?



På alle norske biler er det montert en spake, og på de bilene Sjuskeline har vært borti, så sitter denne spaken på rattets venstre side.  Nå har Sjuskeline meget begrenset er faring med biler, hun har kun eid 2 i hele sitt liv, og kan sikkert telle på en hånd og en fot de hun faktisk har kjørt, men det fellestrtekket har de altså alle sammen. Og denne lille spaken, den er magisk! Når man dulter den opp eller ned, så begynner et lys å blinke! Utpå bilen, o helt av seg selv! mange tror nok at dette lysert er en slags tivolieffekt, eller noen man kan leke seg med hvis man sitter i kø og det begynner å bli kjedelig, men den har faktisk en funksjon. Hvis man f.eks skubber spaken oppover, kan man observere at lysene på bilens høyre side begybnner å blinke. Dette betyr ikke at man skal stemme Høyre ved neste valg, nei det betye at man har tenkt å svinge bilen mot hølyre! Enten fordi man skal svinge inn på en veg som strekker seg mot høyre i forhold til den veien man kjører på, eller fordi man har tenkt å skifte felt fordi feltet ved siden av beveger seg jo mye raskere enn det feltet man selv kjører i (Det gjør det alltid :-() En tredje mulighet er at man er inne i en rundkjøring, og man har tenkt å kjøre ut av denne. Da Må man svinge til høyre enten man vil eller ikke, så da er det meningen at dette instrumentet skal brukes. Blinklys heter det, forresten, for de som ikke visste det :-) Har du lagt merke til at dersom du skal skifte felt og merkerer det ved å blinke, så gasser han(ja, det er som regel en han) opp for at du ikke skal komme inn foran ham. Han vil heller at du bruker overraskelsestaktikken, bare HIV deg over i nabofeltet før noen får sukk for seg....



Moren til Sjuskeline er en moderne dame selv om hun er pensjonist. Hun har profil på facebook, og daglig oppdager hun nye muligheter og utfordringer i den forbindelse. Da ringer hun til Sjuskeline......... " du, dår e så mange tåbelige grupper på Feisbuuk, koffor det? Eg får allslags invitasjonar, om å vera fan av bananer og spela poker og prøverom på polet! E jo bare fjas jo!" sier moren til Sjuskeline som snakker bred Stavangerdialekt.  Sjuskeline er ganske enig, men har ikke andre råd å gi  sin mor enn at hun får ignorere det hun ikke vil støtte. Eller så får du lage din egen gruppe, sier Sjuskeline. Det gikk to dger, så var moren på tråden igjen."kossen gjør eg det då?" Tja, Sjuskeline lurte jo på hva slags grupe opphavet hadde i tankene, og moren fortalte om alle de tullingene som kjørte rundt i Stavanger uten å bruke blinklyset overhode. Joda, dette var jo et edelt formål, tenkte Sjuskeline, og forklarte. Og forklarte. Sjuskeline regner seg selv som en relativt dyktig pedagog, men siden det er barnehagebarn som er hennes spesialitet, møtte hun her veggen i dette telefonbaserte voksenopplæringsprosjektet. De ble enige om å ta det ansikt til ansikt, eller retter sagt, ansikt til PC, i julen. Som sagt så gjort. Det ble facebookgruppe, den har det staute navnet: "Vi som bruker blinklys"



Sjuskeline har nok fusket endel med blinklysbruken tidligere, men som medansvarlig for at denne gruppen nå har sett sitt lys (haha), har også Sjuskeline blitt meget mer bevisst på denne handlingen. Og legger nå merke til alle de som skaper farlige og keitete situasjoner fordi de ikke blinker. Er du en av oss, er du hjertelig velkommen til å melde deg inn :-)

Sjuskeline har spekulert litt over hvilke grunner disse ikkeblinkende menneskene har for å ikke blinke. Her er en noen forslag:

1. Jeg vet hvor jeg skal.
2. Denne modellen blir ikke levert med blinklys.
3. Jeg sparter på pæren.
4. Det er ikke in å blinke i år.
5. Ehhhhh..... blinklys, hva er det?

Dersom du har andre forslag, er det bare å slå seg løs i kommentarfeltet :-)

Til slutt vil Sjuskeline rette oppmerksomheten mot de som er altfor ivrige i gamet. Noen mennesker mener nemlig at dersom de setter på nødblinken, kan de tillate seg å stoppe kjøretøyet hvorsomhelst, nårsomhelst og uansett ærend. Kjøpe seg en hotdog, levere en pakke, prate med en bekjent.. Alt er lov så lenge man har nødblinken på! kanskje det er derfor de ikke bruker blinklys i trafikale situasjoner, de sparer til de VIRKELIG trenger det...:-P


Ha en blinkende aften :-)


P.S. Sjuskeline har nå lurt seg inn på Twitter, men er ikke heeeeelt sikker på hva og hvordan det funker..... Men dersom du gjør det, kan du nå følge Sjuskeline på Twitter :-)

4 kommentarer:

  1. I dag kommer jeg innom kun for en ting. Og det er å gi den en super god klem. Ha en supergod helg Sjuskeline. Jeg kommer tilbake:D

    tudeluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    SvarSlett
  2. For å unngå farlige situasjoner kan det være aktuelt med blinklys, men mange situasjoner blir ikke farlige fordi om lyset ikke blinker. Når lyset blinker på pubben derimot, da må man være på vakt.
    Dessuten kommer de (blinklysene) ofte med en tilhørende irriterende tikke-lyd som forstyrrer musikken.Jeg vil ikke mase på andre om at: "jeg skal svinge, jeg skal svinge, jeg skal svinge". Det er slett ikke sikkert de bryr seg en gang. Og jeg orker ikke tikk-tikk-tikk-tikk når jeg ratter meg gjennom trafikken. Bilen er min stillesone

    SvarSlett
  3. Takker Elin... :-) Stor klem til deg oxo!

    Jeg er så glad for at jeg har automatisert blinklyset, da slipper jeg p vurdere nødvendigheten i alle situasjoner.... Og den dagen jeg trodde det var unødvendig å blinke, så smalt det likevel, den slipper jeg (forhåpntligvis) å oppleve! Da kan jeg konsentrere meg om øvrig trafikk og lyttet til musikken min, så blinker bilen min nesten av seg selv :-)

    Ha en strålende helg :-)

    SvarSlett
  4. 6. Det er jo ingen som har noe med hvor jeg skal hen...(uttalt av bestefar på rundt 80 år da barnebarnet lurte på hvorfor han ikke blinket.

    SvarSlett