tirsdag 23. mars 2010

Kreativ forening

Sjuskekatten og Sjuskeline er uenige i mye. For eksempel om dørene skal være åpne eller lukket, om tørrfor er god nok mat for en katt og om det beriker livet å reise på ferie. Sjuskekatten har ingen problemer med å utrykke meningene sine, selv om hun mangler et verbalt språk. Men en ting er de skjønt enige om: Strikking er gøy! Det er så langt de to enige, men det er ikke verst bare det.... Nå er det lenge siden Sjuskeline har hatt siste prosjekt på strikkefronten framme,  men siden vinteren nå er på hell og vi går en lang, lys og varm sommer raskt i møte, bestemte Sjuskeline seg for å finne frem garn og pinner igjen. Hun prøver seg nemlg på et par pusvarmere, og det blir jo kjekt å ha til sommeren :-P  Ofte går det med Sjuskelines håndarbeidsprosjekter som det gikk med vesle Jensemann i sangen, så kanskje pulsvarmer, i entall, ender opp som bokmerke. Det blir i såfall et flott bokmerke!

Ved tidligere anledninger, når det kun er et kjedelig garnnøste involvert, holder det som regel at Sjuskeline snakker strengt til Sjuskekatten:"Gå vekk! Ikke rør! Skal du gå ut??!" og Sjuskelkatten lusker seg fornærmet tilbake til teppet sitt og inntar slumreposisjon 1. Som er med en fornærmet rygg mot Sjuskeline. Men akkurat dette strikketøyet er HELT uimotståelig for Sjuskepus. Antagelig er det de glitrende, skranglende perlene på tråden som appellerer så voldsomt til killerinstinktet i Sjuskekatten. Hun er en godt voksen dame på snart 8 år, men jammen har hun instinktene i behold! Sjuskeline har vært nødt til å forskanse strikkeriet sitt i denne pappkassen for i det hele tatt ha en sjanse til å strikke! Det er ikke få masker som er mistet og tråder som er røket når Sjuskepus sette klør og tenner i. Og når kassen er lukket, kan Sjuskepus sitte i timevis å stirre lengselsfullt på den...... Sjuskeline er sikker på at Sjuskepus prøver å manipulere kassen til å åpne seg.... I går ble Sjuskepus så ivrig at hun ble forvist til badet. Sjuskeline har prøvd å forklare for Sjuskepus flere ganger at den som ikke har tomler, kan ikke strikke. Som om Pus bryr seg om det..... Strikketøyet skal dø!


Sjuskeline er blitt gjort oppmerksom på at alle som blogger må ha et nennsomt utvalg av skilt. Ikke skjønner Sjuskeline hvorfor, men det hender hun gjør som hun får beskjed om. Særlig når den som melder fra har en bedre kompetanse på feltet. Og i dette tilfellet var det venn og kollega Emmeline som sa ifra, og det kan vel ikke bestrides at Emmeline har en betydelig større bloggkompetanse enn Sjuskeline.  Og hadde Sjuskeline hatt et snev av Emmelines kompetanse, hadde hun nå klart å linke til Emmelines bliogg, slik Emmeline gjorde i går, men IT- ferdighetene er ikke helt der ennå....... Ennå..... Uansett,  Sjuskeline har vært på Kremmerhuset og kjøpt dette skiltet, og kanskje hun skal henge det på strikketøykassen? I disse dager lever strikketøyet farlig..... Sjuskerullen mener det bør henge på utgangsdøren, så slipper de å låse den, for enhver tyv vil nok skjelve i buksene av dette...:-DHa en kreativ aften :-)

P.S. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer og takk til alle nye besøkende ! Ikke ofte Sjuskeline får skryt av rotet sitt :-D Og til de som lurer: Alt er HELT autentisk!

16 kommentarer:

 1. Hei på deg!
  Snublet over bloggen din hos Emmeline i formiddag da jeg var hjemme med min syke lille sønn. Og nå har jeg sittet og lest meg helt tilbake til starten, og jeg må bare si at jeg har hatt en morsom stund!!! Vet ikke om det er positivt eller negativt å si at jeg kjenner meg igjen litt i overkant mye men... Ville i allefall bare si at jeg allerede venter på neste oppdatering fra deg!

  Hilsen ei som likte det hu leste :)

  SvarSlett
 2. Tror denne bloggen er avhengighetsskapende jeg. *fnis* For nå har jeg vært innom flere ganger i dag for å se om du hadde skrevet noe nytt. I følge tenåringen oppfører jeg meg PINLIG når jeg knekker sammen over tastaturet. Hun forsvant fort da jeg truet med å ta bilde av gulvet på rommet hennes...

  Sett en strikkeveske på ønskelisten du. Den har maljehull til tråden og er innbruddsikker for firbeinte uten tomler. Fine pulsvarmere! :D

  SvarSlett
 3. Syns det er rart at du ikke har laget en link til katten din sin profil på Facebook...Siden du har profil både for deg selv og for Sjuskeline! Syns ellers at det var et meget sjarmerende og uskarpt bilde av Sjuskekatten...Eller Killerkatten som den så treffende også heter;) SO LONG

  SvarSlett
 4. Herlig blogg, denne vil eg gjerne kome innom fleire gongar!! Det er godt å ha nokon andre å samanlikne seg med, i tillegg til alle dei pertentlege interiørbloggane;)

  SvarSlett
 5. Artig å se at det er flere som har det som meg.. hehe, ikke alle klarer å gjennomføre det interiørmessig riktige... stå på, fortsett å vise hvordan de fleste har det!!

  SvarSlett
 6. Hei Sjuskeline :) Har igjen hatt en morsom stund med bloggen din etter å ha oppdaget den via Emmeline (som jeg også setter stor pris på) igår, må bare bøye meg i støvet (som det er mye av hos meg til tider da jeg også trolig mangler husmorgenet). Herlig katt du har - et meget bestemt individ, høres det ut som. Gleder meg til å følge med på bloggen din videre :) Klem fra Tone

  SvarSlett
 7. Hei. Et slikt skilt burde vi også hatt. Her bor det en gammel pelskledd dame på 14, sær og sur og fortsatt interessert i strikketøyet.

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 9. Herlig innlegg igjen, he, he:)

  SvarSlett
 10. hi hi:) Du skriver morsomt! Jeg har en katt som Elsker flyttekasser.. Nå når vi (etter 3 måneder) er ferdig utpakket kretser katten lengselsfullt rundt utenfor boddøren vår ...

  SvarSlett
 11. For en herlig blogg du har, denne er virkelig "real life". Leste litt i går, smuttet og lo, og kommer tilbake. Ha en fortryllende dag ,-)

  SvarSlett
 12. Hehe,du treffer så bra med dine innlegg :) og du muntrer opp dagen min :)
  Ha en fortreffelig dag med eller uten strikketøy:)

  SvarSlett
 13. Fantastisk blogg!! Artig katte og forfriskende underholdning etter å ha lest altfor mange av de hvite interiørbloggene.

  -Anne

  SvarSlett
 14. Hei, morsom blogg. Humrer og ler :-). Kommer nok innom flere ganger for å lese litt her ja :-).

  SvarSlett
 15. Hei på deg! Jeg fant bloggen din igjennom Emmeline, og jeg må si den er helt herlig!
  Jeg ler og ler, og hvem kan ikke kjenne seg igjen i det du skriver.
  Takk for at du sprer litt hverdagslykke og humor!

  SvarSlett