torsdag 25. mars 2010

Samfunnsansvar

Sjuskeline er av den oppfattning at vi alle har et  visst samfunnsanvar. Hun tror det ligger dypt i vår menneskelige natur et behov for å bidra til fellesskapet, og at alle mennesker får økt livskvalitet gjennom å kjenne gleden ved å gjøre nytte for seg. Selvfølgelig er det ingen regel uten unntak, det er nok noen individer som ene og alene agerer utfra filosofien "whats in it for me" og at disse menneskene ikke lar seg affisere av den ulempe og skade de påfører andre. Men Sjuskeline er hellig overbevist om at disse menneskene er i mindretall, men at dessverre har en tendens til å stikke seg fram i media og på skattelistene, fordi vårt økonomiske systeme r slik bygget opp, at den slags adferdgir yttelling i lommeboken. Eksempler på slike mennesker er Rimi- Hagen og den Monegaskiske bilfortekjøreren Petter Solberg. Sjuskeline fører sine egne små boikott-aksjoner mot denne adferden ved ALDRI handle på Rimi, og ikke å se på bilkjøring på TV. Det hadde hun antagelig ikke gjort om det så moder Theresa som kjørte, fordi det er så kjedelig, men det er godt å kunne erkjenne sitt samfunnsansvar. Dersom disse menneskene som etter Sjuskelines oppfattning ikke bidrar til fellesskapet opptrer i reklamesammenheng, kjøper Sjuskeline selvsagt ikke de respektive produktene.



Sjuskeline er totalt avhening av en liten device som kalles ipod. Å bevege seg til fots eller med offentlig kommunikasjon uten musikk på ørene medfører ufattelig lidelse for Sjuskeline. Denne aktiviteten har nok gjennom tiden vært til stor irritasjon for Sjuskelines medpassasjerer, fordi den musikken som Sjuskeline gjennom årene har lagt inn i spillelisten sin, er av meget variabel og variert kvalitet. Dessuten hjelper det lite at musikket som tyter ut gjennom sidemannens headset er god, den er uansett forvrengt. Så Sjuskeline har beveget seg i det offentlige rom med en lett beskjemmet mine. Men endelig har Sjuseline vist samfunnsansvar. Hun tok i går turen in i Eplebutikken og forklarte problemstillingen for en hyggelig ung dame som stod bak disken. Og damen kunne hjelpe! Sjuskeline fikk prøve flere par headset, og damen prøvde de samme, slik at Sjuskeline selv kunne vurdere lydlekkasjen fra de respektive headsettene. De ble enige om hvilket headset som ga minst lydforurensing, og Sjuskeline dro kortet uten i det hele tatt å spørre om prisen, men med verdens beste samvittighet :-D. At headsettet samtidig ga Sjuskeline en mye bedre musikkopplevelse var jo bare bonus, og mange, les Sjuskerullen og Sjuskolaien, vil nok hevde at Mamma sin musikk suger uansett :-D. Det er ungdommens privilegium.



Vegg i vegg med Eplebutikken ligger det er skobutigg, så Sjuskeline tok en svipptur inn dit, fordi hun mener oppriktig at et slikt samfunnsansvar måtte feires med et par nye sko! Det ble disse fornuftige Eccoskoene, selv om buttikken fristet med tilbud på svarte, høyhælte fjasesandaler. Men Sjuskeline var i det samfunnsbevisste hjørnet, og klarte å la sandalene stå igjen. Men hun vet hvor de bor..... At Sjuskeline har X antall like upraktiske fjasesandaler fra før, og bor i et land med et klima som sjelden tillater bruk av slikt fottøy, er selvfølgelig helt irrelevant i denne sammenheng.



Til slutt sveipet Sjuskeline innom fretex, man skal jo som samfunnsansvarlig borger støtte de gode sakene, og Frelsessarmeen er etter Sjuskelines mening en organisasjon som gjør mye bra arbeid for mange mennesker. Selv om Frelssesarmeen har et noe rufsete forhold til homofile, kan man ikke la det stå i veien for det flotte arbeidet de tross alt gjør. Grunnen til denne avstikkeren var at Speedet påskekyllig er innlagt på akuttmotaket, jhan har nå totalt mistet bakkekontakkt og trenger ortopedisk kirurgi utført med varmebestandig lim før han kan gjenoppta vervet sitt som nisjepynt på Sjuskelinepeisen. Han trengete derfor en vikar, og denne Cellospillende sjarmøren var den best kvalifiserte til den jobben! Sjuskeline har laget kontrakt med ham, han er smaertelig klar over at det kun er et vikariat på ubestemt tid han har, men han er strålende fornøyd :-)



Ha en samfunnsbevisst aften :-)

8 kommentarer:

  1. Cellospillende påskekylling?
    Hvem er det som kommer på å lage noe sånt?
    At det er du som reddet påskekyllingen fra en kjedelig tilværelse på Fretex ser jeg som en selvfølge, og det er etter disse innleggene Emmeline ser en ørliten likhet mellom Sjuskeline og undertegnedes svigermor.

    Svigermor samler nemlig på kuer og griser.... og hun kjøper seg stadig flere. Sånn at en hel mahognyfarget reol er fyllt til randen av kuer ( 2 hyller) og griser ( 3 hyller) Disse dyrene gjør alle slags ting---som for eksempel å holde en liten blomsterbukett i hovene, eller bære små griser i en liten kurv.... De er likevel for spesielt interresserte, og den dagen arven skal deles ut ( okey--dette blir selvfølgelig MEGET hypotetisk) kommer ikke Emmeline til å stå først i ku- og grise-køen for å si det sånn!!!

    Det er nesten litt sørgelig at du har blitt en sånn kommersiell blogger, slik at Emmeline nesten ikke tør å skrive i kommentarfeltet her lenger...I tillfelle svigermor mot alle odds roter seg inn her også! Men vi får krysse fingre for at det ikke skjer, og hvis det skjer, vel---så må jo Emmeline si det rett ut: Du kan MED FORDEL kvitte deg med Ku og gris samlingen din svigermor.... Send gjerne de 278 porselensdukkene dine til Uganda i samme slengen, jeg har hørt porselensdukker er ettertraktet i de områdene!!!!

    Huff og huff da Emmeline....Skamme skamme:) -og god tur til varmere strøk Sjuskeline;)

    SvarSlett
  2. PS del 2:

    Den hesten helt øverst???? Hvor hører den til i teksten? DS!

    SvarSlett
  3. Hei. Du er jammen meg et flott medmenneske som skaffet deg det headsettet. ☺

    SvarSlett
  4. Hesten er samfunnsbevisst, Emmeline! Ser du ikke det? Og så har den ikke headset, amtagelig hører den ikke på musikk.....

    Sjuskeline og Emmelinesvigermoren hadde sikkert funnet tonen øyeblikkelig. Vi kunne diskutert siste Nytt og Nyttig katalogen, og kanske reist på Nytt og Nyttigtur sammen...:-D

    SvarSlett
  5. Jeg ler så jeg griner av innleggene dine :) og er ganske så enig i mye av det.. Ha en riktig god påske,

    Klem fra Tone

    SvarSlett
  6. :-)
    fra en samfunnsbevist borger som gjerne boikotter dustete kjendiser og deres produkter!

    SvarSlett
  7. Det du kaller et "rufsete" forhold til homofile er grunnen til at jeg ikke handler på Fretex.-men den kyllingen kunne fått hvem som helst til å fire på prinsippene..........

    SvarSlett
  8. Når jeg har tenkt meg om tror jeg at du og Fru nytt og nyttig ikke hadde passet så godt sammen likevel... Grunnet hennes rufsete forhold til homofile og forkjærlighet for mørkeblå høyreside;) hehehe!

    SvarSlett