onsdag 3. mars 2010

Wenn jemand eine Reise tut...


Sjuskeline har vært på reisefot i dag. Til selveste Tigerstaden! Det var i embets medfør, hun var deltager på en dagskonferanse der inne i Den Store Byen. Sjuskeline er ikke spesielt begeistret for Den Store Byen, Som regel er det enda kaldere der enn her hjemme i Den Akkurat Passe Lille Byen, men i dag var goder og byrder på det feltet rimelig likt fordelt. Det var like kaldt begge steder. Sjuskeline er ikke akkurat kjent for sin gode stedssans, og når Sjuskeline kommer til Den Store byen, blir stedssansen helt borte. Antagelig skyldes det at Sjuskeline sjelden tar turen over fjellet, og dessuten er det ingen fjell i Den Store Byen! bare hus! Og alle husene er jo knøtt make! Men Sjuskeline har snakketøyet i orden, og spør seg for. "Unnskyld, kan du si meg veien til Oslo S?" er den mest brukte frasen når Sjuskeline er på tur alene i Den Store Byen. Som regel er Oslo S rett rundt hjørnet eller rett bak henne. I dag hadde Sjuskkeline dessuten følge med 3 kollegaer som alle har mye bedre utviklet stedssans enn Sjuskeline. Og alle var enige om at det var en fin konferanse.

Etter konferansen var slutt, hadde Sjuskeline en time til shopping. Det er nok med en time på Det Store Kjøpesenteret i Den Store byen, og Sjuskeline foretrekker å shoppe alene, så kollegaer ble raskt forlatt da kjøpesenteret var entret. Det var den vanlige ruten, optikere for å se på solbriller, Handysize for å sjekke ut om det var kommet noen nye, smarte reiseprodukter siden sist (her kjøpte Sjuskeline seg en pute til å slumre på flyet med) , klesbutikker og skobutikker. Det vanlige.... Men plutselig befant Sjuskeline seg på fremmed territorium.

"Kremmerhuset" stod det på skiltet over butikken! Selv om Sjuskeline mange ganger har vandret frem og tilbake i dette kjøpesenteret, hadde hun aldri lagt merke til denne butikken før! Hun lusket inn, forsiktig for ikke å rive ned noen av de skjøre duppedittene og søte små gipsenglene eller annet krimskrams som dekket tak og vegger. "Her var det jo mye fint og spennede", tenkte Sjuskeline. Hva hadde skjedd?? Sånne butikker er jo ikke noe for meg???? Og nå retter Sjuskeline en anklagende pekefinger til alle dere interiørbloggere der ute! Dere har besudlet Sjuskelinesjelen! Heldigvis klarte Sjuskeline å tutle seg ut igjen uten å kjøpe noe, men det var nære på! Sjekk disse søte boksene, formet som små muffinser. Er de ikke søte? Men heldigvis klarte Sjuskeline å mane frem bilde av sin rotete stue, og slå seg til ro med at det ikke finnes noe egnet sted for slike gjenstander i Sjuskelineheimen.

Oppmuntret av suksessen tok Sjuskeline steget en etasje opp, hvor interiørbutikkene lå på rekke og rad. Og gjett om begeistringen var stor da hun oppdaget en butikk med samme navn som favorittsåpeserien over alle, Dynasty, dukket opp!
Først i neste butikk, Akazia, røk ikkekjøpenoe forsettet, og Sjuskeline kjøpte en nydelig lykt som nå henger i vinduet det adventsstjernen nå endelig har fått vandre til de evige jaktmarker. Akazia hadde utrolig mange flotte ting som FAKTISK kunne passet ganske godt inn i Sjuskelinestuen, dersom hun hadde ryddet plass. Og hadde reist litt smartere, med koffert istedefor liten sekk:-(  Sjuskeline ble helt forelsket i denne buddafrosken, men heldigvis for Sjuskeline var det ikke aktuelt å kjøpe mer denne dagen.


Nå var det tid å finne reisefølget og sette seg på flytoget, og på veien tilbake fikk Sjuskeline øye på disse såpene i et vidu. Ja det er såper, ikke godteri! Sjuskeline tenkte at det finnes visst ikke grenser for hvor mange falske fristelser man skal utsettes for på denne turen! Men det ble med bildet, og Sjuskeline drømmer nå om et gedigent bad med plass til både såpemuffins og boksemuffins, for disse muffinsene blir man garantert ikke feit av!


Ha en fortryllende aften, og vær trygg på at hver og en av dere som leser dette, nå er iferd med å vekke interiørnyskjerrigheten hos en tidligere overbevist  antiinteriør Sjuskeline.

Stå på!

4 kommentarer:

 1. Interiørblogging....det er jo det du holder på med Sjuskeline:) På høyt plan faktisk....OG disse stettefatene med tilhørende etasjefat har jeg:) Begge deler--men UTEN såper på. Syns det var en aldeles glitrende ide, selv om den dog sikkert er ganske dyr å gjennomføre. Likte også Buddhafrosken:) Ble veldig begeistret selv om den ikke kan få komme inn i mitt hjem. Det store spørsmålet er HVORFOR KJØPTE DU DEG IKKE SKILT?
  "My cat rules here" er vel et skilt som bør henge på din dør???? For skilt kan man ikke ha for mange av---spesielt ikke når man er i påbegynt interiørfase av livet:)

  SvarSlett
 2. Huh, ble så bedåret av Buddhafrosken at jeg ikke la merke til det kule skiltet! Typisk mannfolk :-/

  Det som er sikkert er at neste degat fra kontorfellesskapet som skal til tigerstaden, har et oppdrag å utføre...:-) Mailer straks og med en gang til Akazia og ber dem legge av skiltet!

  Takk for hjelpen, Em :-)

  SvarSlett
 3. Hei hei
  Du er den første som jeg kommenterer hos i dag. Grunnen er at jeg ble ekstra glad for en " koselig" kommentar fra deg. he he Måtte spør emmeline på telefonen hvem i huleste du var og da var det greit liksom. Smør på med ukvemsord hvite sofaer, ryddige hjem osv. Jeg smiler fra øre til øre. Men for å holde meg til innlegget så er buddhafrosken støgg! Du skal ikke ha en buddhafrosk hjemme hos deg. Den vil ta hele fokuset bort fra rotet og det er rotet som er sjarmerende med bloggen din. Ha en nydelig kveld. Jeg elsker fortsatt spagetti innlegget ditt:))

  SvarSlett
 4. Tusen takk, det var kjekt å høre. Sjuskeline er jo vanligvis en høflig dame, (hører noen le rått her) så hun er jo redd for å fornærme noen med denne tulle- bloggen... Jeg har stor respekt og er ikke så rent lite misunnelig på dere som faktisk har rene, hvite, presentable hjem, men prøver å gjøre det beste utav det jeg har. Og koser meg med det :-) Så kan jeg drømme meg vekk gjennom din og Emmeline sine blogger :-)))

  SvarSlett