tirsdag 2. mars 2010

Påskemorgen slukker sorgen!


Det er vel ingen hemmelighet at Sjuskeline ikke ser noen stor tilhenger av pynt og fjas i heimen. Sjuskeline liker helst å kjøpe pynt og fjas til eget bruk, selv om de som kjenner henne ikke alltid er enige i at nyinnkjøpene forbedrer eksteriøret.  "Kan det brukes til noe, og har det en funksjon" er viktige vurderinger Sjuskeline gjør seg når kjøpelysten kommer over henne. For hun er jo jente og har shoppegenet intakt. Når det gjelder ting og tang til heimen er svaret som regel nei... Men skal det først være, så skal det være skikkelig! Maksimalisme, glitter og stas er viktig når man først skal investere i utstyr for å øke kosefaktoren enten det er i heimen eller på arbeidsplassen.

For at denne lille betraktning skal gi mening, må man kjenne de historiske linjene. Kontoret der Sjuskeline jobber, ble utsatt for store røyk og sotskader i forbindelse med en brann i høst. Beskjeden fra Øverste Sjef var å kaste ALT som kunne erstattes, det meste var dyrere og mer komplisert å vaske/ rense enn å kjøpe nytt. Som sagt så gjort, og alle fikk kvittet seg med endel saker og ting og ikke minst papirer i den forbindelse. Både julepynt og påskepynt gikk med i det rennet, og da julemåneden opprant stod man der uten så mye som en liten nisse til å pynte med. Det ble heftige diskusjoner om hva som skulle kjøpes inn, mange mente at dette var et gode for kontorfellesskapet, nå hadde de sjansen til å få en mer ensartet og stilren julepynt. HA! Sjuskeline protesterte heftig, julepynt SKAL være glorete og helst litt upassende, men fikk ikke medhold. Men det viste seg jo fort at det var like mange meninger om hva som var stilfult og matchende som det var damemennesker på kontoret, så O Store Nestleder skar gjennom og ga alle i oppdrag å pynte sitt eget kontor. Noen tok ansvar, men andre lot seg ikke affisere. Sjuskeline kjøpte denne UTROLIG flotte og stilige julepynten på Europris, og hang den i kontorvinduet sitt. De andre var dypt systen, noen gikk til og med så langt som til å påstå at det var det styggeste de hadde sett..... En av Sjuskelines kollegaer er femdeles hellig overbevist om at Sjuseline har knabbet den fra et kjøpesenter! Sjuskeline kan absolutt ikke skjønne hvorfor, og gleder seg allerede til desember, når hun kan henge pynten sin opp igjen.


Stor var derfor Sjuskelines forbauselse da hun gav O Store nestleder beskjed om at hun stakk ut i lunsjen, hun hadde et ærend på Nille. For å kjøpe konvolutter. Og O Store Nestleder roper: "Kjøp noe påskepynt da" Hææææææ? Skulle Sjuskeline få ansvar for å kjøpe påskepynt? " men hva tror du julepyntpolitet sier da" spurte Sjuskeline, for å forsikre seg om at hun hadde hørt riktig. "Løp og kjøp!" svarte O Store Nestleder. Jaja, det fikk gå som det ville..... Man må gkjøre som Sjefen sier!


Og HER er resultatet! Flott, ikke sant? Påskepynt for kr. 237, 50 innkjøpt på Nille i dag :-) Sjuskeline er meget stolt! Legg spesielt merke til den flotte, lodne kyllingen midt på bordet. Vi hadde broren hans på kontoret i fjor påske, men han omkom dessverre i brannen. Sjuskeline lurer av og til på om det kan ha vært et element av aktiv dødshjelp inne i bildet, men slike påstander kan man jo ikke strø om seg med uten å ha bevis..... Og Julepyntpolitiet? Selvfølgelig klagde de. Det skulle bare mangle. Det er jo jobben deres! De gikk så lagt at juskeline som "belønning" skulle få ta med seg plastblomstene hjem! Heldigvis fikk Sjuskeline støtte fra selveste julepyntpolitimesteren, hun syntes det var bra jobbet til Sjuskeline å være..... Større kompliment kan man vel ikke forvente seg :-)

For ordenss skyld: Sjuskeline og kollegaene har et godt arbeidsmiljø, klager i saker som dette blir både avsendt og motatt med glimt i øyet og latteren sitter løst. bare så det er sagt i tilfelle noen hovedverneombud skulle bekymre seg ;-)

Ha en lodden aften!

3 kommentarer:

 1. Hovedverneombudet har faktisk inspisert disse bildene svært nøye ( har jeg hørt) og er litt sjokkert over at dette kostet 237,50??

  Et annet spørsmål som rulles opp inni hodet er: Hva er den logiske sammenhengen mellom EN STK lodden kylling PLUSS EN STK rosa keramikkaktig høneting?

  Burde det ikke vært ENTEN TO lodne kyllinger eller TO rosa keramikkaktige høner? For interiørobjekter pleier som regel å fungere best i PAR!!!

  Personlig lurer jeg også på følgende? 1: Hvor er eggelysene??? og 2: Hvor er snopeskålen? Det er jo påske og bør være plass til snop et sted? Eller kanskje plastblomster erstatter snopeskåler grunnet livsstilsendring hos eventuelle gjester??

  Nå må det også sies at O-store-nestleder faktisk leder over O-store-Leder når det gjelder pynting. Jeg lurer på om jeg ikke har vært innom dette kontoret en gang i tiden, og husker en enslig rar glitter-remse som skulle fungere som julestemningsskaper. Kjøpt på Ikea på en søndag av O-store-nestleder himself! Den kostet visst fem kroner også;)

  Men alt i alt var dette 1-0 til Sjuskeline. Emmeline har pyntet sitt kontor med vimpler denne uken. Neste uke skal det påskepyntes, men det blir trolig ikke bloggifisert da Emmeline har veldig strenge regler for hva hun viser bilder av på egen blogg--og kommunale tristessekontor ikke klarer å komme gjennom sensuren, grunnet for mange bøkemøbler og lysstoffrør i taket.....Sånn er det med den saken. WELL DONE Sjuskeline:) Well done, be proud;)

  SvarSlett
 2. Takk, Emmeline! Ros fra den store mentor og inspirasjonskilde varmer :-)

  Opplysningen om at interiørobjekter helst opptrer i par var ny informasjon for Sjuskeline, men det er notert :-) O-Store-leder har vinerferie, da pleier O-Store_nestleder å fleske til og delegere storshopping til sine medarbeidere.... Det var noe med en katt og mus og et bord og noen som danset......

  Du husker helt rett mht O-Store-Nestleders julepynt! Tror han gleder seg like mye til julepyntsesongen som Sjuskeline :-)))

  SvarSlett