onsdag 10. mars 2010

Klagerett

Tar du klageretten fra en nordmann, tar du livsgleden fra ham. Det er mulig at en klok mann har sagt dette en gang, men Sjuskeline sier det så ofte at hun etterhvert er overbevist om at hun har kommet på det selv.

Vi klager på høye priser, dårlige skoler, naboen, katten til naboen, ungene til naboen, dusten på kontoret ved siden av, sjefen, legen, ungdommen, pensjonistene, de arbeidsledige, gubben, bilen, gatemusikanter... Ja denne listen er uendelig lang. Sjuskeline har mer enn en gang forundret seg over at når hun søker om noen på NAV og får det hun ber om, så får hun samtidig et 4 siders skriv om klageadgang! Er det meningen at man skal klage når man får det som man vil også? Men det norske nordmenn klager aller mest på, det er været!Aldri har det vært så mye snø i kongeriket Norge! Snøen har lavet ned i bøtter og spann, og til alles forundring har den blitt liggende, og ikke regnet vekk i løpet av 2 dager, slik hvertfall vi vestlendinger er vant med. Og hva gjør Ola og Kari? Jo, de klager! "Det er så kaldt. Måke snø nå igjen. Glatt på veien. For mye salt på veien. For lite salt på veien." Og så videre...... Sjuskeline er den første til å bifalle dette klagekoret, hun hater snø og kulde av hele sitt hjerte. De siste ukene har til og med vi Bergensere begynt å lengte etter regnet! Da skal all snøen regne bort i løpet av noen timer, kanskje..... Og luftkvaliteten skal stige til uante høyder :-)

Og endelig kom regnet. Det begynte på søndag, litt forsiktig og nølende først, men utover mandagen tok det seg opp. Og på tirsdag kunne vi nesten skryte av ekte regnbyger igjen:-) Til og med i går var alle enige om at regn er en fin ting!I dag har Sjuskeline merket en litt endret stemning.  Noen har obestemt seg. Folk har begynt å småmurre igjen. "Hvor lenge skal dette regnet vare? Er det ikke snart på tide vi får litt sol? Blir så deppa av alt dette regnet"

Sjuskeline er sikker på at blir det sol i morgen, så går det 3 dager før vi begynner å klage på den også. "Kan´kje aent enn å klaga" pleier hennes bror å svare når noen spør han hvordan det står til. Så kom ikke her med Pollyanna- fakter og sultne barn i Afrika!Og bare for å ha sagt det: Sjuskeline er ikke et hår bedre enn sine landsmenn på dette feltet, dette er en ren objektiv ståstedsanalyse av et viktig samfunnsfenomen :-P

Jeg klager, derfor er jeg.( fritt etter Descartes)

Ha en fullkommen aften:-)

2 kommentarer:

  1. He,he. Ja,sånn går jo dagan:)

    SvarSlett
  2. Hei. Vi nordmenn er ikke friske før vi har fått klaga litt. Her østpå har "alle" lengta etter våren lenge. De siste dagene har vi sett de første tegnene, dvs. snøen smelter og det blir slapseføre og hundebæsjen kommer til syne. Synes det var fint da snøen lå fin og hvit på fortauet, jeg. ☺ PS. Var en kort tur i Istanbul for et par år siden - knall!

    SvarSlett