tirsdag 16. mars 2010

Nytt og nyttig?


Postkassen til Sjuskeline er ganske slunken nå om dagene. Hun har sagt opp avisen, den leser hun i lunsjen på jobb. De aller fleste regninger kommer dalende rett inn i forfallsregisteret i nettbanken, takket være en vidunderlig oppfinnelse som heter e-faktura og/ eller avtalegiro. Sjuskeline vet ikke helt forskjellen, men alle regninger blir betalt til forfall, det er slutt på å taste inn 126 siffer lange kid-nummer (hva nå det er) og det er helt slutt på å glemme å betale regninger. Som var et stort problem for en rotekopp som Sjuskeline før denne vidunderlige, nye dataoppfinnelsen ordnet opp :-) Dessuten har Sjuskeline som alle miljøbevisste mennesker i dette landet reservert seg for uønsket og uadressert reklame, og den eneste leverandøren som ikke respekterer dette, er menighetsbladet. Men det brenner godt, og noe skal man jo fyre i peisen med!Men Sjuskeline har en trofast leverandør av glanset papir. Det er et postordrefirma i Haugesund som kaller seg "Nytt og Nyttig" Og det de selger der er i aller høyeste grad nytt, men om det er nyttig, kan jo diskuteres. Her er noen eksempler: Påskekyllig som piper når du tar den i hånden. Nyttig?Kakespade som spiller Happy Birthday. Nyttig?Hengekøye til katten. Nyttig? Tenker Sjuskekatten hadde gjort store øyne hvis Sjuskeline hadde insistert på at hun skulle ligge i en hengekøye! Katten altså. Ikke Sjuskeline, hun kunne godt tenkt seg en hengekøye, men det har de ikke i "Nytt og Nyttig" Værhus..... Og enda har Sjuskeline bare bladd halvveis gjennom katalogen.Tro nå endelig ikke at Skrotnissen Sjuskeline har klart å motstå alle fristelsene i denne katalogen! Hun har kjøpt dette minikjevlet, som ligger lett tilgjengelig i kjøkkenredskapsskuffen, men hvor mange ganger har det vært brukt? Nei, det blir ikke poeng for å gjette riktig, svaret er selvfølgelig 0 ganger.


Og hva med disse fantastiske sålene! Demper støt og fjerner vond lukt....... De er ennå ikke pakket ut av plasten. Det er heller en revolusjonerende duk som skal dekke frontruten så Sjuskeline slipper å skrape om morgenen. Typisk Sjuskeline å komme på den nå når mars måned går mot slutten og skrapesesongen forhåpentligvis er over.Rosinen i pølsen er likevel denne krembørsten, som ifølge "Nytt og Nyttig" skal gjøre det mulig å smøre seg selv på ryggen..... Enten er det noe galt med ryggen til Sjuskeline, eller så er solkremen hun bruker altfor seig. At det er en lurekrembørste "Nytt og Nyttig" har solgt er selvfølgelig helt utenkelig....Sjuskeline får den vaffal ikke til å fungere, Og hun har kjøpt 2 for sikkerhetss skydd...:-/

Hmmmmm..... kanskje Sjuskeline skal arrangere giveaway, slik mange av dere ivrige innbyggere i Blogglandia gjør.... Surprisepakke fra "Nytt og Nyttig"????

Nå blir vel Sjuskeline enten saksøkt av "Nytt og Nyttig" for injurier, eller så spanderer de tur på henne til en eksotisk dingseboms og tingelingmesse et eller annet eksotisk sted.... Sjuskeline er klar!

Ha en brennhet tirsdagskveld :-)

12 kommentarer:

 1. Men har du ikke vunnet en fantastisk nesten gratis tur til spennende sted? Trodde det var hele vitsen med Nytt og Nyttig! En gratis, og tar med en venn til dyr pris for å ikke føle deg ensom :)) kjenner mange som har vært på slik

  SvarSlett
 2. Hehe, og skal du reise alene, må du betale 1000 kroner natten i enkeltromstillegg.... Joda, vinner stadig vekk sånne turer, men det blir jo myyye dyrere enn å kjøpe turen selv ;-)

  SvarSlett
 3. Min svigermor har vært på tur med Nytt og Nyttig opp til flere ganger...Gratistur liksom... Men den er selvfølgelig sponset av henne selv, siden hun har den største samlingen med såkalte nyttige ting i hele Norge. Kjøpt i denne katalogen. Alt ligger pent inni emballasjen sin, og venter på julehøytiden for da gir Svigermor de nyttige gavene videre til sin svigerdatter Emmeline, som På INGEN MÅTE er særlig begeistret for Nytt og Nyttige ting. Jeg vil heller ha pene ting som ikke er nyttige eller noe deromkring.
  Nå håper Emmeline at svigermor ikke har rotet seg innom Sjuskelines blogg og leser dette. Det er ikke for ingenting at Emmeline ALDRI har skrevet noe særlig om svigermor, som dog fødte en veldig veldig handsome sønn --det skal hun ha, men som ikke har godt av å lese Emmelines blogg, siden hun ikke skjønner humor og ironi og tar alt Emmeline skriver helt bokstavelig.

  Derfor låner Emmeline eller Emmelinebarna datamaskinen til svigermor hver gang vi er på besøk, og så sletter vi Emmeline fra favoritter. For da er det HELT UMULIG å finne bloggen igjen, og svigermor må sette himmel og jord i bevegelse for at noen skal finne den og lagre den igjen....--og det pleier heldigvis å ta noen måneder, så da kan man på en måte puste lettet ut i en kortere periode iallefall. DU må innrømme at dette hadde kvalifisert til en superduper bloggpost, men hvis noen -jeg nevner ikke navn- leser den får de hjerteinfarkt og dør på flekken, og vips så er man blitt morder...og det er liksom ikke så særlig gøy.

  Du som bare har sønner--bør SLUTTE å lese dette bladet. Det er ikke sunt for noen, og iallefall ikke for svigerdøtrene!!!! LYKKE TIL:)

  SvarSlett
 4. Du har ikke elektrisk neshårfjerner også? Det er visst en storfavoritt blant Nytt&Nyttigs lesere/kjøpere. Ellers tenker jeg at en spillende kakespade er kjekt i de familier hvor det ikke er noe særlig sangtalent å skryte av...

  SvarSlett
 5. Har ikke nesehårsfjerner, nei.... men det var jo et glimrende bursdagsgavetips :-) Sjuskeflumpen har dag isutten av måneden.

  Er imponert over at din svigermor i det hele tatt har datamaskin, Emmeline :-) Du må gjerne utfolde deg her dersom du har mer å si om din svigermor..... Jeg kjenner ALLE problemer, jeg som har to av sorten..... Ulempen med å skille seg for så å finne seg en ny. De har alltid hver sin mor. Medmindre de er brødre..... Og hva er da vitsen med å bytte ut nr.1?

  SvarSlett
 6. Og Gjett om jeg gleder meg til å bli Svigermor..... Et skikkelig rivjern, skal jeg være :-D

  SvarSlett
 7. Hehe- ser for meg Emmeline som åpner gaver fra svigermor :) får emmelinemannen og slike gaver eller får han ting han ønsker seg? Her er svigermor omtrent som mor, litt irriterende i blant selvsagt, men veldig nyttige som barnevakter og søndagsmiddagslagere og slikt :)

  SvarSlett
 8. Emmelinemannen får også Nytt og Nyttige gaver. Faktisk får alle barn, svigerbarn og barnebarn Nytt og Nyttige gaver. Det er faktisk litt morsomt å se hvordan alle holder masken så godt de kan under gaveåpningen på julaften;) Vi får ikke EN ENESTE ting vi trenger -ever....Sånn er det med den saken!

  SvarSlett
 9. Da synes jeg Emmeline skal ha "nyttogNyttig" giveaway snart.... Med surprisepakker! kanskje du kan spare mange av dine lesere for julegavehandling i år? jeg kommer vaffal til å ta lodd i den giveawayen...:-)

  SvarSlett
 10. Nytt & Nyttig er helsefarlig,leser det alltid på do og blir sittende til bena sovner.
  Må forresten korrigere et tidligere innlegg;det du kaller en vulgær pølseklype er en STEKEPINSETT-den fra N&N er med lys,klokke og skritt teller.
  Trine-et fremtidig svigersvin

  SvarSlett
 11. Du tror vel ikke at Emmeline beholder Nytt og Nyttig gavene? De blir umiddelbart donert til Freetex. Emmeline har nemlig INGEN unødvendige ting som tar plass i skapene sine. Kun nødvendige ting pluss pene unødvendigheter;)

  SvarSlett
 12. Jeg har vært på tur med nytt og nyttig.. kjempetur... Forøvrig funker ikke det fantastiske frontdukdekkegreiene i hele tatt.. så bare la den ligge innpakket du :-)

  SvarSlett