mandag 8. mars 2010

Sjuskelines lille reisebyrå


Først vil Sjuskeline benytte anledningen til å ønske alle eventuelle lesere hjertelig til lykke med dagen! Har en følelse av at de som frekventerer sider som dette og orntlige  interiørblogger, er damer. Dersom dette ikke medfører riktighet, får dere ha meg unnskyldt, mine herrer. Jeg er bare en amatør i dette gamet. Så alle damer, stå på! Og unnskyld, Skjuskeflumpen, jeg vet du er innom avogtil, men det er bare fordi du har hjemlengsel... ;-PJeg har lagt inn noen eksteriørbilder i dag, bare fordi det er så vakkert med snø som smelter! Og for å lade opp til de virkelig vakre bildene som kommer til slutt ;-)

Sjuskeline har en stor lidenskap i livet, og det er reising. Fortrinnsvis til Tyrkia. Hun kjenner alle ruter ad finurlige omveier, og hun bruker mange timer i uken på å rote rundt på internettet for å finne billige og gjemte perler av flyselskap som kan bringe henne og hennes venner og familie rundt i verden. Sjuskeline gir også villig vekk råd til alle som ønsker det, enten de vil eller ikke...(?) Hun kan vanskelig forstå at noen frivillig drar til andre sydenland enn Tyrkia. Sjuskeline begynte sent med denne reisevirksomheten. Den første sommeren Sjuskeline var alene etter at hun og Sjuskebarnas far gikk hver til sitt, tok en god venninne affære, og tvang Sjuskeline med på ferie.  Dette var Sjuskeline aller første sydentur, reiselysten var begrenset i ungdomstden, det ble helst Hagabuss til Ålborg for å handle billig røyk og salami- pølser.... Siden de begge hadde lite penger, og utvalget 2 uker før avreise var begrenset, falt valget på Marmaris i Tyrkia. Sjuskeline var solgt fra første sekund! Varmt og deilig, billig og god mat, og ikke minst, de hyggeligste og mest hjelpsomme menneskene man kan tenke seg! Det må for ordens skyld nevnes at Sjuskeline har forsøkt seg både i Hellas og på Lanzarote i de senere år, men uten nevneverdig suksess. Det er og blir Tyrkia for alle pengene!

Siste kjærligheten på den fronten er Istanbul, en by Sjuskeline besøkte første gang i fjor påske. Det ble 3 besøk i fjor, og det blir minst like mange i år :-)

Sjuskeline, og Sjuskebarna hadde ikke planlagt noen påskeferie i år. Begge guttene liker seg godt i hjemmets lune rede, og der koser de seg i bingene sine med data, cola og annet som Sjuskeline ikke tør tenke på. (Takk, Trine) Så da påskepanikken grep Sjuskeline, og det gikk opp for henne at hun skulle sitte her i kalde nord med kun selskap av Sjuskekatten, begynte maset. Ingen må tro at det alltid er barn som maser på sine foreldre, hos Sjuskeline er det ofte omvendt! Hun hadde søkt råd hos sine mer eller mindre pedagogiske venner og kollegaer, og hun var til slutt blitt enig med seg selv at på tur skulle de!
Basta! hun mannet seg opp, så hardt på Sjuskerullen og sa med sin mest myndige mammastemme: "JEG HAR BESTEMT AT VI 3 SKAL TIL ISTANBUL!" "Jadda, mamma, jeg hadde bare glemt å si fra at jeg hadde ombestemt meg. Kan jeg gå ned nå?" var svaret...... Huh, den forglemmelsen kostet Sjuskeline nesten 40000 kroner, det var nemlig slutt på de billige billettene for påsken! Det er nemlig bud nr.1 for alle hobbyreisebyråentusiaster. Bestille tidlig!  Men nå bli det tur! Sol, varme, hyggelige mennesker, spennede historiske steder og god mat! Her kommer Sjuskeline, Sjuskerullen, og Sjuskolaien :-) Bare se på disse bildene, er det ikke fantastidk! Sjuskeline har stjålet dem fra internett, så flotte bilder har ikke Sjuskeline kompetanse eller utstyr til å ta :-)

Ha en reiselysten aften i kvinnesakens navn ;-)

P.S. Sjuskeline fikk akkurat melding fra sin mor om at de tar turen opp fra Alanya og tilbringer påsken sammen med Sjuskeline og barnenarna! Hurra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar