søndag 7. mars 2010

PølseklypenSjuskeline har en fobi som mange nok vil mene står i sterk kontrast til Sjuskelines omgivelser og personlighet forøvrig. men nå er det en gang slik a man kan ikke selv velge hvilke fobier man skal belemres med, og Sjuskeline lider av den noe sjeldne "diagnosen" klissofobi. Diagnosen er satt av en av Sjskelines tidligere kollegaer, fra den tiden da sjuskeline hadde sitt daglige virke i barnehagen. Og det er heller ingen enkel kombinasjon, Melismaling og pepperkakeglasering er aktiviteter som Sjuskeline vanskelig kan delta i, spesielt når man skal toppe aktiviteten med den obligatoriske førskolelærerbegeistringen. Heldigvis for Sjuskeline er hun er reser til å delegere. "Hvorfor gjøre i dag det man kan få noen andre til å gjøre i morgen"?

I det daglige klarer Sjuskeline seg gjennom eventuelle klisserier ved å bruke engangshansker, men av og til er ikke det nok. Som tidligere nevnt, er det Sjuskolaien og Sjuskerullen sin oppgave å tømme oppvaskmaskinen i Sjuskeheimen. Og når Sjuskeline minner dem på pliktene, er svaret som regel "skal bare...." og to timer senere "glemte det". I det siste har et nytt mønster manifestert seg, det er alltid det Sjuskelinebarnet som ikke er hjemme akkurat da sin tur. Så da kan det fort gå to og tre dager før maskinen blir tømt, og skitne kopper og fat kan ta plass. Ofte ender det med at Sjuskeline resignerer og gjør jobbem selv :-( Dette er nok et utslag av klissofobien, det er litt ekkelt for Sjuskeline å tenke på at det ligger kniver innsmurt med nugatti på kjøkkenbenken! Men nå hadde altså Sjuskeline bestemt seg for å være stanhaftig, og la Sjuskolaien og Sjuskerullen gjøre jobben. Maset begynte allerede torsdag, guttene har på toppen av det hele hatt vinterferie i en hel uke, og burde være topp uthvilt og overmotivert for jobben.... haha! De sa takk for seg og dro til faren fredag, uten at oppvaskmaskinen vat tømt. Sjuskeline holdt fortet! På lørdagen kom Sjuskerullen tilbake, han var blitt så grådig forkjølet (sa han) og Sjuskeline var raskt på pletten og forlangte at oppvaskmaskinen skulle tømmes. Da var det selvfølgelig Sjuskolaien sin tur. Men nå var Sjuskeline på grensen til desperat, og gikk med på et kompromis. "Du tar ut, og jeg setter inn!" Ok, det ble en halv seier til Sjuskeline. Men hvilken jobb! Å skylle av tallerkenen, betyr i Sjuskerullen og Sjuskoliaien sitt vokabular å sette den i vasken og tappe litt vann over. Og stadig stable nye tallerker, kopper, kniver og annet oppå der igjen. Sjuskeline så seg ikke i stand til å berøre de nevnte ting med sine hender. Nød lærer naken kvinne å spinne, og det var nettopp det Sjuskeline gjorde. Hun fant fram den gode, gamle pølseklypen, og med to sett plasthansker og en pølseklype fikk hun manøvrert diverse klissete, ekle skitne kjørler inn i oppvaskmaskinen!Pølseklyper er anvendelige saker, Sjuskeline glemmer aldri sin gode venninne som kom slukøret hjem fra grillfest, hun hadde ikke spist noen ting. Synet av pøleklypen fikk henne til å brekke seg, hjemme hos henne ble pøleklypen brukt til å plukke brunsnegler i hagen.Til slutt et nærbilde her av Sjuskelines pølseklype, til skrekk og advarsel om hva som skjer dersom du lar en pølseklype i plast ligge for lenge på en gloheit stekepanne!Ha en yrende dag!

4 kommentarer:

 1. Kjære Snuskeline.
  Det er herlig å se en medsammensvoren i Blogglandia.
  Vel det er vel å overdrive å tro at man er medlem av blogglandia, jeg er vel en slags asylsøker, med innelagt vegring mot å bosette meg fast.

  Jeg berømmer deg din kreativitet med pølseklypene og plasthanskene.

  Stå på, og kom gjerne med flere tips til å gjøre hverdagen lettere!
  Klem fra Liv

  SvarSlett
 2. Takk for gode ord!

  Tror man må ha hvite vegger og mellomfag i pelargonia for å få fast opphold i Blogglandia.....

  Vi glade amatører slufser videre :-)

  Ha en strålende søndag!

  SvarSlett
 3. Kjære Sjuskeline:) Jeg gir meg ende over, om og om igjen!!! Men jeg ville egentlig bare stille et enkelt spørsmål: Hva er det som ligger BAK den burgunderrøde potteskjuleren til kaktusen. Det er noe brunt og tvilsomt, men hva???

  SvarSlett
 4. Det er en pusekatt :-) Han sitter på noen.... Nei vent, jeg kan eksponere ham, så ser du. Han er skikkelig stilig!

  Er veldig takknemlig for at du ikke ba meg forklare hva alle tingene i kjøkkenskuffen er ;-)

  SvarSlett