lørdag 6. mars 2010

VeggenÅ møte veggen kan være en ubehagelig opplevelse. Alle har vel erfart det på en eller annen måte, hvor man ikke kommer noen vei med sine planer og ideer, og hodet er fullstendig tomt for kreative løsninger.  Sjuskeline har en slik dag i dag. Kanskje fordi gårsdagens lille feiring innebar et glass eller to for mye av den gode rødvinen, eller kanskje fordi værgudene nok en gang har strødd snø over byen, og nekter våren å få overtaket. På slike dager er det ikke lett å sette seg ved datamaskinen å skrive noe fornuftig. Selv om mange eventuelle lesere nok vil påstå at de skriblerier som Sjuskeline her serverer neppe fortjener betegnelsen fornuftige uansett dagsform ;-)

Men å møte veggen trenger da ikke alltid å være dramatisk og dårlig. Dersom den veggen man møter er fylt med flotte kunstverk, er det en riktig behagelig opplevelse. Tilogmed Sjuskline har bilder og diverse hengene opå veggen sin! ikke fordi Sjuskeline er særlig kunstinteressert eller opptatt av veggenes estetikk, men primært fordi Sjuskeline har gode venner og en omtenksom familie som gjennom årenes løp har forbarmet seg ved de riktige anledningene som jul, bursdager, eller det enkle faktum at de selv har et overskudd av saker og ting som krever et egnet sted å henges opp. Dette bildet fikk Sjuskeline til 30-års dagen av sine daværende kollegaer, og det har siden dengang hengt på de veggene der Sjuskeline holder hus.

Dette bildet vant moren til Sjuskeline i et kunstlotteri, og siden Sjuskeline elsker katter, var hun så heldig at hun fikk det til odel og eie.

Rett over tven til Sjuskeline henger denne flotte dekorasjonen, som Sjuskeline kjøpte før jul for å pynte på kontoret med, men julepyntpolitiet var så rystet over manglende estetikk, at Sjuskeline valgte å ta hele sulamitten med seg hjem. og hvorfor den henger der fremdeles, når kalenderen viser mars? Det er fordi jesusbarnet har løsnet fra sin mor, og før Sjuskeline får gravd fram limpistolen fra ukjent sted, blir dekorasjonen hengende. Sjuskeline vet av erfaring at dersom man putter noe på et lurt sted, så forsvinner det. Og Sjuskeline har uendelin mange lure steder med gjemte og tildels glemte skatter. skatter. Josef og Maria uten Jesusbarn er ikke like stas!

For de eventuelle lesere som tror at Figgjo bare lager kopper, fat og skåler, vil Sjuskeline vise fram denne brikken. Eller hva dt nå heter. Sjuskeline har 7 stykker i alt, med motiv fra ulike kirker i Bergen. Ikke fordi Sjuskeline er spesielt opptatt av kirker, men Sjuskeline har som tidligere nevnt et sterkt behov for komplette samlinger, så hun er stadig på jakt etter flere i serien. Og en vakker dag skal de alle få henge sammen på en dertil egnet vegg!

Sjuskeline er veldig glad i filmer. Hennes absolutte favorittfilm gjennom tidene er denne filmen av Fatih Akin, en tysk/tyrkisk regisør. Filmen er en vakker kjærlighetshistorie, og gir et tankebekkende perspektiv på famile, ære og tilhørighet. Anbefales!

Ellers har Sjuskeline brukt dagen til å leke seg litt mer med utforming av bloggen. Hun har hørt på de innspill som har kommet, og eventuelle kommentarer mottas med takk :-)

Ha en kreativ dag!

7 kommentarer:

 1. Testing, testing

  SvarSlett
 2. Nå begynner det å ligne noe!!! Skittengult,uoversiktlig,dølle farger, skjeve under-og overeksponerte bilder.BRA
  Når det gjelder puppedamer.....jeg har flere sønner og en storebror..........
  Se det positive i det,bruttern fikk topp karakterer i anatomi og er nå overlege på et stort sykehus-i nærheten av deg faktisk :))
  Ha en lat søndag
  Trine

  SvarSlett
 3. Takk, Trine, skal opprettholde sjuslestilen.... Ellers blir det lett lygeblogging, har jeg fått beskjed om.

  Søndagen ser mye mer lovende ut enn lørdagen.

  Tror kanskje internett er en større fare for mødresjelefreden enn blader når det gjelder puppefokusering....

  Slapp av, og nyt dagen du og :-)

  SvarSlett
 4. Har fått oppdatert meg på bloggen din etter vinterferie uten data. Må si jeg leser med fryd! Stå på, Sjuskeline! Hilsen Gøril nede i veien.

  SvarSlett
 5. He he, artig blogg det her! Interiør er heller ikke min sterke side, så jeg blogger minimalt om interiør...
  Det ene bildet ditt ser jeg er laget av Olav Bjørgum, jeg har også et bilde av ham, har vært innom atelieret hans i Gvarv (merkelig skrue, em han er dyktig)

  SvarSlett
 6. MEN skulle det stå der, ikke em...

  SvarSlett
 7. Stemmer det Pia, Olav Bjørgum, radering, står det på bildet av piken med pusekatt på sparken..... Synes dette bildet er kjempeflott :-)

  Kjekt at du liker bloggen min! det er veldig artig å skrive oxo :-)

  Klem, Sjuskeline

  SvarSlett