mandag 15. mars 2010

Samlemani eller skrotnissetendenser?

Det er ikke bare bare å være en samler. Eller skrotnisse som noen kaller det. Det har Sjuskeline fått erfare mer enn en gang. Heldigvis er Sjuskeflumpen en samler han også, men Sjuskeline får avogtil følelsen av at det som Sjuskeflumpen samler på er litt viktigere.  Han rynker stadig på nesen når Sjuskeline kommer trekkende med nye "skatter", og lurer på hvem som har gitt bort slike flotte ting! Sjuskeline aner et snev av ironi i stemmen hans...:-/ Sjuskeline klarer ikke å motstå når noen skal kaste ting i bosset, og hun får tilbudet om å ta skrotet med seg hjem. Da ligger listen rimelig lavt...... "Er det fint? Har jeg bruk for det? Vil jeg NOENSINNE få bruk for det?" er spørsmål Sjuskeline stiller seg når situasjonen oppstår, og dersom svarene på et av disse spørsmålene i det hele tatt tenderer mot et nølende tja........, da er Sjuskeline solgt. Og nok en gjenstand finner veien hjem til Sjuskeheimen :-) Nå skal det og sies at Sjuskeflumpen har okkupert et eget rom til samleobjektene sine, mens Sjuskelinesakene stadig er på vandring, på leting etter et permanent oppholdssted. Sjuskeline vet med fornuften at slike steder ikke lenegr finnes i Sjuskeheimen, og at det eneste logiske ville vært å kaste en ting ut når man bringer en ny ting hjem. Men det kommer ikke poå tale! Alle Sjuskeline sine skatter er like verdifulle....:-DSom nevt tidligere, så er det for tiden stor oppussingssjau på kontoret der Sjuskeline jobber. Møterommet er pusset opp i sin helhet, og O-store-leder og O-store-nestleder har bestemt at det skal være et kurslokale, totalt blottet for kunst og skriblerier på veggene. De er vel rede for at kurs og møtedeltagerne skal drømme seg vekk mellom all den flotte kunsten som noen kunne tenke seg å henge opp der..... For ikke å snakke om de lekre bildene som nå stod til spott og spe og fri avhenting i gangen! Valgets kvaler..... Sjuskeline var grådig fristet til å plukke med seg et mer eller mindre surrealistisk landskapsmaler, men heldigvis falt øynene hennes på denne godbiten istedenfor. Mye hendigere, og med glass og ramme og det hele! Og motivet? Tja, man kan vel venne seg til det! Bildet, unnskyld, raderingen har fått en heller beskjeden plassering i Sjuskestuen, men det får i hvertfall henge på en vegg! Alternativet var antagelig i en container i Rådalen, den lokale søppelplassen.Et annet eksempel på Sjuskelines utmerkede kunstsmak er dette bildet fra torget i Stavanger. Det hang på et hotell hvor Sjuskeline tjente til fest og morro i studietiden. I en oppussingsfase der, fikk Sjuskeline ansvar for dette kunstverket. Jaja, det minner Sjuskeline på hvor hun EGENTLIG kommer fra.....
Helt til slutt en vase som foreldrene til Sjuskeline fikk i brylluspresang, og hvis Sjuskeline husker rett, hvilket hun kan huske fordi det var før hun var født, men uansett, så var det i november 1966. En ekte Rörstand vase! Genuin fra 60- tallet! Og slikt ville moren til Sjuskeline kaste i bosset!!! Sjuskeline er dypt og inderlig indignert. Og det hender faktisk at Sjuskeflumpen kommer hjem med blomster til sin kjære, og da er det godt å ha en vase!

Ha en blomstrende aften :-)

4 kommentarer:

 1. Veldig glad for at det er flere enn meg som er i innsamlingsfasen.
  Jeg er ikke nødvendigvis av den oppfatning at jeg MÅ ha tingene selv. Jeg ser vel heller på meg selv som en kurér som tar vare på tingene for ettertiden, og at når skattene med tid og stunder skal ovverrekkes kongelige og diverse muséer så vil verden være meg evig takknemlig!
  Vi gjør bare vår plikt! Husk det Sjuskeline
  Klem fra Liv

  SvarSlett
 2. Jeg vet ikke hva jeg skal si? Jeg er typen som er FOR container!!! Jeg selger ikke møbler på Finn engang, fordi jeg mener de er utdatert før andre folk har oppdaget at de selges i varehusen engang;)

  MEn dette grøsselige reven og haren bildet Sjuskeline????? Helt seriøst! Det har ikke farge en gang;;;/`/// Trenger du det?

  SvarSlett
 3. Hører rykter om at o store leder og o store nestleder er meget fornøyd med at Sjuskeline har tatt med seg dette bildet hjem ! Men hare Emmeline, er det ikke en bjørn?

  SvarSlett
 4. Synes bildet er fint, jeg! Passer godt i Sjuskestuen :-) Og er alltid glad for å glede mine o- store- sjefer ;-)

  SvarSlett