søndag 21. mars 2010

Etter den søte kløe....

Sjuskeline skrøt uhemmet av sitt vakre servise i gårdagens blogginnlegg. Hun hadde ryddet, og synes selv at resultatet ble meget bra. Men som alle vet, etter den søte kløe kommer den sure svie. Det er nemlig sånn når Sjuskeline rydder, at i og med at un har store problemer med å kvitte seg med ting, og huset henner er av begrenset størrelse med begrenset lagringskapasitet, så flytter rotet seg bare rundt. Av og til har Sjuskeline en mistanke om at rotet flytter seg rundt helt av seg selv, men det kan jo være at Sjuskerullen og Sjuskolaien har en finger med i det spillet.  Trodde dere kanskje at Sjuskeline skulle si noe vettugy om stranden i Alana på grunnlag av dette bildet? Næh, det er bare for å erte dere... :-PI går pakket Sjuskerullen ut sitt nye TV, han har spart i lengre tid for å kjøpe seg flatskjerm. Han ser ikke mye på TV, men det er visst viktig å ha en bra skjerm når man skal spille nintendo eller playstation. Så da var husets avlagte firkantede boks som er like dyp som den er bred, ikke lenger god nok. Så da Tv var pakket ut, hva tror dere, kjære eventuelle lesere at Sjuskerullen gjorde med emballasjen? Jo, den bar han selvfølgelig opp i stuen til sin mor! Han tenkte at den kunne Sjuskeline fyre i peisen med. Antagelig er sannheten at det var en mindre arbeidskrevende operasjon enn å trampe den flat og plassere ute i papirgjennvinningsbosspannet.... Så Sjusketuen var pappeskefri i nøyaktig 5 dager, etter at Sjuskeline brant lekehytten til Sjuskekatten. Selv om ternometeret nå viser betydelig mer behagelige temperaturer, må kanskje Sjuskeline fyre i peisen nok en gang i år...  Og den observante leser kan legge merke til at treningsstæsjet til Sjuskeline fremdeles ligger midt på styegulvet, men har fremdeles ikke vært tatt i bruk.

Speedet påskekylling, som har fast plass i nisjen på peisen til Sjuskeline har forresten dukket opp igjen,. Den har overvinteret og oversomret i et skap, hvor Sjuskeline vanligvis oppbevarer vinglass og umistelige saker! Er han ikke flott!? Den har Sjuskolaien laget på skolen for mange herrens år siden! Han har mistet bakkekontakt med tiden, men så snart Sjuskeine får lett fram limpistolen skal han atter en gang få fast grunn under føttene :-)Tilbake til det selvgenererte rotet. Når Sjuskeline begynner å rydde, har hun ingen plan med ryddingen. Hun tar det som ligger nærmest, og flytter litt lengre vekk. Slik går det i en evig runddans. og dersom hun rydder i et skap, må jo det rotet som var i det skapet, dyttes inn i et annet skap for å få det unna. Slik går no dagene....Mens Sjuskeline skriver disse bevingede ord, står søndagens gourmetmiddag og putrer på komfyren. Trondhjems brun lapskaus på boks. Det enkleste er ofte det beste :-)

Ha en grønnkledt søndagskveld :-D

4 kommentarer:

 1. God middag!
  Selv er jeg svært lykkelig over at barna omsider har lært seg å like frossenpizza. Det finnes faktisk mange gode varianter, oliven og pesto, osv.
  Kos deg videre i rotet. Det gjør jeg :-)

  SvarSlett
 2. Emmeline er veldig imponert over detaljer....og da snakker vi tannkost i et glass i vinduet ved siden av sprayfett, eller smuler på benk ved brun lapskaus:)

  Inni seg tenker Emmeline at Sjuskolai og Sjuskerull og alle andre hadde fått GRANATSJOKK om Emmeline og Sjuskeline hadde bestemt seg for å skifte plass for noen dager. Som et sosialt eksperiment på en måte. Ikke at Emmeline er så veldig glad i å vaske, men rot i skuffer og skap, tannkoster i kjøkkenvindu og sånt det kan Emmeline ikke tåle. Nesten som en slags sykelig allergi....

  Og når Emmeline får allergi går det lett utover de i den nærmeste krets;) Nå skal det sies at grunnen til at Emmeline har utviklet denne allergien er at Emmeline har en ekstremt rotete mamma og har vokst opp med tannkoster i hyller, i skuffer og i dashbordet på bilen.

  Merkelig nok ser det ut som at rotegenet slår inn i hvert annet ledd, ergo har Emmeline fått en Emmelinedatter som legger fra seg alt over alt og har rot i alle sine skuffer....

  Sånn sett er det håp i hengende snøre; Dvs at Sjuskelines avleggere trolig kommer til å uvikle en ekstrem ordenssans etterhvert, for det er min erfaring... Vet ikke om den er veldig vanntett, men likevel;)

  SvarSlett
 3. PS: Nå må det sies at Emmelinebarna trolig hadde storkost seg dersom sosialt eksperiment med bytting av mødre hadde blitt testet ut:)

  Dersom Sjuskeline ikke hadde vasket smuler og ryddet opp store pappesker etter seg, tror jeg faktisk at barna hadde gjort det.Så hadde de trodd at Sjuskeline sikkert var litt syk denne uken;)

  Denne teorien gjelder dessverre ikke for Emmelines eldste sønn....Han som er venn med Sjuskerull eller Sjuskolai eller hvem av de det nå er;) Han er nemlig hevet over Emmelines lov og orden på en sånn måte at Emmeline har sovet med internettboksen i sengen i natt;)

  Jaja, ha en fin fin dag da Sjuskeline:) SEE U!

  SvarSlett