fredag 6. august 2010

Hønemor.....

Fredag..... Det er vel det mest behagelige ord i det norske språk. Det klinger ihvertfall liflig i Sjuskeline sine ører! En arbeidsuke er over, og i 2 hele, lange dager skal Sjuskeline bare gjøre.... ehhhh.... Sjuskelineting.... Hva nå det måtte bety.... Den forutgående uken var første uke på jobb etter 5 ukers sommerferie. Selvfølgelig var det kjekt å komme tilbake til kontoret, møte kollegaer, de få som har vendt tilbake til reality, men jammen har det vært tøft oxo. Ikke minst har Sjuskolaien vært en håndfull å håndtere! Sjuskolaien er snart 18 år, og har inntil nylig vært av den hjemmekjære sorten. Favorittsyssel har vært dataspill i grisebingen, som rommet hans er bedre kjent som, og når Sjuskeline benevner rommet hans som grisebinge, kan dere bare bruke fantasien og gange med 10 for å forestille dere hvordan det ser ut. Sjuskeline har får fotoforbud, og med mindre Sjuskolaien begår et alvorlig feiltrinn, har Sjuskeline tenkt å repektere det. Er jo godt å ha noe å true med!



Men tilbake til Sjuskolaien, som fremdeles har ferie... han har, som 17 flest, snudd døgnet på hodet, og vanligvis affiseres ikke Sjuskeline av det, men i det siste har flere av hans kamerater fått sertifikat, og liker å kjøre formålsløst rundt. Det er vaffal det Sjuskolaien sier at de gjør. Og Sjuskeline får ikke sove før Sjuskolaien er i hus, og det kan ta sin tid.... Men nå har Sjuskeline skissert et ulitamatum: I helgen er det fritt frem, vær ute så lenge du vil, men fra og med søndag er deadline klokken 12.00! Ellers må du være hos pappa resten av sommerferien!



Så nå er Sjuskeline grådig spent på hva som skjer på søndag, men i dag er det fredag, og Sjuskeline skal IKKE bekymre seg. Om 3 måneder er gutten myndig, og det skal han ha, han er både edru, nykter og ikkerøykeluktende når han endelig kommer hjem. Så Sjuskeline må drille poden i konsekvenser av egen adferd som påvirker andre, og stole på at poden har vett og forstand til å ivareta seg selv. Og en stor klem til alle andre hønemødre der ute....

Og bildene? Næh, ingen relevans til noesomhelst, bare testbilder fra Sjuskelines nye mobil! Og et bevis for at Sjuskeline har laget middag i dag. Kylling. med kyllingkrydder fra krydderbasaren i Istanbul, slik at det nå dufter Tyrkia i hele huset. man gjør hva man kan for å døyve hjemlengselen.......



Ha en velsignet fredagskveld :-D

2 kommentarer:

  1. Kjenner til sorten både den sovande, dataspelande, utagerande, nattteravn og rote-typen. Eg greier ikkje vere våken til 04 på morgonen.Pleide å ha litt sms kontakt før eg la meg, og så fekk det bære eller briste. Det vil no som oftast gå bra! No er dei 19 og 20, og eg har avslutta "kontrollen". Lykke til på søndag!- Og freddan er eit behagelg ord ;)

    SvarSlett
  2. Helt herlig og lese dine innlegg! Dette gir meg assosiasjoner til da ungene her var i den alderen (noen år siden, men..)stemmer jo akkurat! :o))
    Klem Mette

    SvarSlett