torsdag 19. august 2010

Butikktyven

Det går ofte fort i svingene når Sjuskeline skal skynde seg. I dag skjedde det forsmedelige at Sjuskeline var på kino, og det var jo en hyggelig opplevelse, men etter en stor pose smågodt og en halv liter brus kallet naturen, og et toalettbesøk var påkrevd. Dessverre for Sjuskeline er hun en relativt, eller kanskje en ekstremt utålmodig sjel, så da det viste seg at køen på toalettet var som køen foran pølseboden på 17.mai, tenkte Sjuskeline at hun heller fikk knipe igjen ogskynde seg hjem. Som sagt så gjort.

Da Sjuskeline passerte nærbutikken kom hun på at det var tomt for melk, og etter en lynkjapp vurdering av Sjuskelines behov for raskt avtrede og Sjuskolaiens behov for melk på sjokobombene, svingte hun innom butikken, rotet frem lommeboken fra vesken, og løp raskt til melkehyllen og til kassen hvor det heldigvis ikke var kø. Da Sjuskeline tok kortet ut av lommeboken kremtet kassajenten og lurte på hva Sjuskeline hadde i ermet på blusen. "Oi, det er en pakke plaster" sa Sjuskeline og puttet plasteret ned i den medbragte plastposen. Man er da miljøvennlig, selv når naturen krever sitt.... Kassajenten kremtet igjen og sa at hun måtte nok få se på den plasterpakken, og først da gikk det opp for Sjuskeline! Hun var mistenkt for å ha prøvd å stjele en pakke plaster! Mummiplaster sådan! Sjuskeline viste frem plasterpakken, som heldigvis var godt halvtom og bar preg av å drevet nomadetilværelse mellom de ulike Sjuskelineveskene et halvt års tid....


Og selvfølgelig var det flere naboer i køen bak Sjuskeline som trakk lett (oppgitt) på smilebåndet, og Sjuskeline hadde lyst å rope:"Jeg har IKKE stjålet Mummiplaster, det hadde bare sneket seg inn i ermet da jeg kavet etter lommeboken, og nå tisser jeg snart i buksen!" Heldigvis klarte Sjuskeline å holde munn, sjeldem har vel ordtaket tale er sølv, men taushet er gull vært mer passende.


Og til alle dere som dirrer av spenning, så kan jeg berolige alle med at Sjuskeline nådde frem til veslehuset i grevens tid.....

Ha en ærlig aften! ;-D

10 kommentarer:

 1. ojoj.. Det minnet meg på den gangen jeg hadde vært i butikken og handlet og bare skulle ha no´småtteri. Da trenger man jo ikke handlekurv, men man plukker jo lett med seg litt her og litt der- til man ser ut som en avdanket balansekunstner fra et nedlagt loppesirkus! Vel framme i kassa slapp jeg alle artiklene på rullebåndet, og betalte for gildet. Tilbake i bilen, fortsatt med lommeboka i hånda, oppdaget jeg til min forskrekkelse TANNKREMEN som lå mellom lommeboka og fingrene! (Dere vet hvordan man gjør det når man skal holde flere ting samtidig, ikke sant?)Det var bare én ting å gjøre: løpe inn i butikken igjen, vise fram hvordan det hadde skjedd, beklage og betale på nytt! Man kan jo ikke ta sjansen på å pusse tenner med STJÅLET TANNKREM?!!

  SvarSlett
 2. Nei, da ramler alle tennene ut.... :-D

  SvarSlett
 3. Oj, for et drama. Den nærbutikken går sikkert godt, lite svinn så observante som de ansatte er. Det betyr at dere får beholde nærbutikken, den legges ikke ned pga. sviktende omsetning og tap. Du får se litt større på det. :-) En helt annen ting er jo at sånt plaster er jo noe ski...., egner seg ikke på sår i alle fall. Men det kan ha en trøstende effekt, jeg ser den. Natti, natti.

  SvarSlett
 4. kjære søte snille Sjuskeline.
  Litt overasket over at en "over middels" (populær blogger definisjon ;) ) politisk bevisst person som deg slår et slag for kjøp av billige merkevare kopier i utlandet.
  Salg og særlig produksjon av disse varene er en uting.
  Bekymrer meg minst over tapene til f.ex Gucci; min venn som jobber der som designer sier tenåringer som sprader rundt med fake belter er gratis reklame for dem,deres kundekrets,som de alltid har hatt,kunne ikke drømme om å kjøpe kopier uansett.Litt skade gjør det nok på luksusindustrien men det går særlig ut over mennesker i utviklingsland.
  Det er avdekket SVÆRT mye barnearbeid i denne industrien-ja jeg vet mange store merkevare produsenter har sine svin på skogen men det er klart lettere å presse Nike til forandring enn å true en allerede illegal fabrikk med straffetiltak.
  Ved kjøp av kopier hjelper vi til med å opprettholde en ulovlig industri hvor arbeiderne har dårlige arbeidsvilkår,ingen rettigheter og derfor lette å utnytte.
  Kjøper du noe sinnsykt billig betyr det at noen har produsert det sinnsykt billig-gjelder selvfølgelig ikke bare kopier.
  Nå er det også kjent at en del av kopiene er laget på samme fabrikk som originalene,Bjørn Borg boxer`n til Sjuskolaien kjøpt i Tyrkia for en tier kan være laget av de samme hendene som sydde den til 250 spenn.
  Dillemma,dillemma.
  Har tenåringer selv og de vil IKKE gå med økologiske fair trade klær,så jeg har ikke løsningen men så meg nødt til å kommentere :D
  Ha en strålende dag
  Hilsen
  Rotehue

  SvarSlett
 5. P:S:
  Ifølge Interpols nettsider kan denne industrien blant annet kobles opp mot barnearbeid og internasjonal terrorisme. Med andre ord: Vær oppmerksom på hvilke næringer du støtter når du handler fake produkter.

  SvarSlett
 6. he he, ja det var jammen godt at du rakk frem til det lille huset ;) vittig med overivrige kassadamer ;)

  SvarSlett
 7. Hei, Rotehue!

  Ikke min mening å slå noe slag for fake merkevarer, men når det er sagt, er jeg ikke spesielt iootatt av merkevarer, hverken fake eller ekte, og tror det er mye snusk og barnearbeid også i ektemerkevarebransjen.... Føler meg rimelig trygg på at barnearbeid ikke er særlig utbredt i Tyrkia, der myndighetene er svært opptatt av skolegang, og denne er like obligatorisk som i Norge.

  Arbeiderne i ektemerkevarefabrikkene sitter nok ikke igjen med mer penger i lommeboken enn de som produserer fakemerkevarer, det er andre som sitter igjen med fortjenesten.....

  Er veldig glad for hvis mine blogginnlegg skaper debatt rundt dise viktige temaene :-)

  Fin dag til deg oxo :-)

  SvarSlett
 8. Hei igjen
  Veldig glad i din blogg hvor det er plass til både tull og alvor.

  At det er mye snusk i begge leire skrev jeg også. Men når det gjelder barnearbeid i Tyrkia...........Både Benetton og Gap ble "tatt" for produksjon av varer fra barnehender i Tyrkia for et par år siden og hvis du søker opp child labour turckey vil du dessverre se at barnearbeid er SVÆRT utbredt iTyrkia,de er faktisk en av verstingene-sorry ;)
  Slenger med et par utklipp;

  e 30, 2009
  Child Labor Persists in Turkey, Deepens Gender Divide
  The International Labor Organization (ILO) published its annual report on child labor last month. From Bianet:
  According to the report, Turkey is the third among the sixteen countries studied in terms of the hours that child labourers work. Only following Mali and Senegal, girls in Turkey aged 5-14 work around 30 hours a week, while boys work over 25 hours.

  The average for the sixteen countries is 20.2 hours for girls and 19.2 hours for boys.
  According to 2006 data published by Bianet, around one million children in Turkey are working.

  Child labor in Turkey has long been considered a problem (click here for an article from Today's Zaman), and the report is significant in drawing specific attention to the gender divide in childhood education. While Turkey is a member of the Organization for Economic Cooperative Development (OECD), the eastern regions of the country lag far behind the much more developed west. While attempts have been made in recent years to address persistent poverty in Turkey's eastern regions, especially the Kurdish southeast, more could be done from a human rights angle in terms of ensuring that children be sent to school, especially young girls.
  A report published in Turkey on 11 June, produced by the Educatino Reform Initiative (ERG), there are 220,000 children aged 6 to 13 who are not registered for education in Turkey. Of these, 130,000 are girls, and 90,000 boys. Around 100,000 of the children not being educated are from central Anatolia and the southeast of the country. In addition, there are children who are not even registered as born, and have thus not been counted.

  According to the child labour report of the Turkey Statistical Institute (TÜİK), six percent of Turkey's 6-17-year-old population is working. 66 percent of these are boys, and 34 percent girls. 41 percent work in agriculture, 28 in industyr, 23 in trade and 9 percent in the service industry.

  As long as children are pushed out of education, child labour will continue. Because there are no up-to-date data showing that child labour in Turkey is decreasing, there is no wide-ranging data on child labour. There need to be policies and programmes created to solve the problem, and there needs to be research to obtain indepth information.

  Child labour needs to be treated as a social problem, and mechanisms to collect data and monitor child labour need to be created urgently. The worst kinds of child labour need to be abolished, and an investigative committee needs to be formed in order to solve the problems of children working under the worst conditions in industry and agriculture.


  Er du fremdeles rimelig trygg på at barnearbeid ikke er særlig utbredt i Tyrkia?
  Ha en bra lørdag med hilsen fra
  Rotehue

  SvarSlett
 9. Barnearbeid er desveere svært utbredt i mange land. ...

  Har en perifer bekjent som importerer klær for en stor kleskjede, og han hevder at falske sertifikater, dvs b"bevis" for at barnearbeid ikke er benyttet i fremstillingsprossessen, bare koster noen hundrelapper.... Og han har igen betenkeligheter med dette, han hevder at alternativet for disse ungene er prostitusjon, sult og slaveri.... Derfor har han ikke snev av dårlig samvittighet.. :-(

  Også har vi verdensbanken.... Ikke akkurat på lag med folk flest... :-(

  Barnearbeid er bare en flik av et gedigent problem, som ikke lar seg løse med enkle virkemidler. Så lenge markedsøkonomi og liberalister er mantraet i verden, er det veldig vanskelig å komme problemene til livs.

  Vi kan ikke gjøre annet enn å håpe og tro at det vil komme en holdningsendring, både her i landet og resten av verden, for utdanning er den enste veien ut av fattigdom, både for samfunnet og det enkelte individ. Det er nok dessverre langt igjen dit, men passiv nødhjelp er heldigvis bevist å ikke fungere, og man er på vei mot tiltak som fungerer.

  Og mens vi venter, kan vi bidra med å støtte økonomien i de land vi besøker, og påvirke gjennom å snakke med folket og støtte lokale initiativ.

  Her er et eksempel:

  http://buildingourfuture.no

  Ha en strålende fin aften :-)

  SvarSlett
 10. Hei igjen
  dette begynner å ligne en politisk diskusjon-ingen klare svar på det "motstanderen" hevder/spør om ;) Vi er begge såkalte politisk bevisste personer-på samme side også faktisk.
  Siden jeg er innom bloggen din av og til og leste at ..."siden ca12 årsalderen har Dressmann vært klesbutikken for guttaboys. Og fakemarkedene i Tyrkia selvfølgelig." Samtidig leste jeg en kommentar fra deg hos Emmeline hvor du ga uttrykk for å ha god greie på priser på disse varene i Tyrkia-merk.jeg sier ikke dermed at du er en storforbruker av Bjorn Borg underbukser.;)) men du er vel informert til å "ikke å være opptatt av fake og ekte merkevarer" :P
  Dette sammen med at du ofte tar opp "populær politiske" saker i bloggen gjorde at jeg fikk lyst til å skrive til deg.
  Litt skuffet over svarene dine til meg,beklager sammenligningen men det blir litt som å diskutere med Jehovas vitner :D
  Du svarer ikke på det jeg spør om. Etter at du hevder å være rimlig trygg på at barnerbeid ikke er særlig utbredt i Tyrkia,og jeg informerer deg om at Tyrkia faktisk er en av verstingene,svarer du at barnearbeid er svært utbredt i mange land bla bla bla... Jeg forventet faktisk en "faen det visste jeg ikke gitt" Man kan vel innrømme å lære noe av andre,at en faktisk ikke vet alt. Det er så jævla norsk!!! Er ikke det en av livets største gleder,det at man faktisk kan lære noe hver dag?
  Om det er værre å kjøpe fake enn ekte kan absolutt diskuteres, rapporter fra Interpol om at denne industrien finansierer terrorisme, hvitvasking og trafficking kan vi ta for det vi vil,disse "ryktene" gavner utvilsomt original produsentene. I min jobb har jeg med saker å gjøre som har gjort meg ganske kynisk på en del ting,det er større kontroll på det som kommer "ut" enn vi vil vite :(. Samtidig har jeg bodd og jobbet så mange steder rundt i verden at jeg har lært at det faktisk er et spill hvor spillereglene ikke er helt etter våre norske idealer,og "målet helliger midlene".
  Troen på en mer rettferdig verden kan ingen ta fra oss men det blir nok ikke i vår tid,likevel fortsetter heldigvis mange,inklusive deg og meg,å gjøre det lille vi kan-mens vi slår oss på det selvgode norske brystet vårt (for ikke å fornærme alle de som ikke føler seg truffet retter jeg dette til...brystet mitt :))
  Jeg kan finne unnskyldninger for alt det som er viktig for meg,som de fleste er altfor mange av mine handlinger bygget på rettferdiggjorte selvmotsigelser,men den listen skal du spares for :))
  Ha en flott uke

  Rotehue

  SvarSlett