onsdag 11. august 2010

Litt reservert?

Sjuskeline har reservert seg. På postkassen sin har hun opptil flere klistremerker som forkynner at uaddresert reklame er uønsket. Og etter en viss innkjøringstid har Sjuskeline nå inntrykk av at papirpusherne stort sett respekterer dette. Bortsett fra menighetsbladet som kommer jevnt og trutt. Selv om Sjuskeline er utmeldt av den institusjonen for mange år siden, og kunne valgt å bli oppriktig støtt av dette unnselige skrivet, men det funker bra som opptenningspapir i peisen.....

Under valgkampen for et års tid siden repekterte også de politiske partiene dette budskapet om at papirfyll var uønsket, med unntak av "partiet for folk flest".... Lurer på hvorfor?


Sjuskeline har også tatt seg bryet med å reservere seg for telefonsalg, dette for å få sove i fred i den beste ettermiddagstiden. Heldigvis ringer fremdeles meningsmålingsbyrene, Sjuskeline elsker å få uttale seg i hytt og pine og har en mening om det meste. Dessverre dreier det seg ofte om hvilke brus- og vaskepulver- merker Sjuskeline foretrekker, og sjelden om viktige ting. Men brus og vaskepulver er kanskje viktig for noen.....Men en kanal klarer ikke Sjuskeline å stoppe. Avisen. Hver eneste dag er avisen stappfull av meningsløse innstikk med de mest absurde annonser. På glanset papir, som brenner dårlig. Sjuskeline leste for et par år siden at dersom du har et årsabonnement på Bergens tidene, som er Sjuskelines lokalavis, vil du i løpet av ett år motta 17 kile reklame i form av innstikk. I tillegg kommer all reklamen som avisen trykker i selve avisen. Det er ikke så rent få sider, bare det. Dette ble et så stort irritasjonsmoment for Sjuskeline at hun valgte å si opp avisen for et par år siden, hun er nemlig i den heldige situasjon at arbeidsplassen abonnerer, og siden det relevante, redaksjonelle inholdet er såpass tynt, er det ikke noe problem å blafre gjennom til morgenkaffen eller i lunsjen.Bildene i dag er hentet fra gårsdagens innstikk, unnskyld, ETT av gårsdagens innstikk. Sjuskeline er rystet. Hvem vil ha stoler som ser ut som avleggere fra Ku-Klux-Klan??? Eller en mann som triller deg rundt i en trillebår, mens han prøver å selge deg med 20% avslag? Og hvem i Bergen kan ha møblene stående ute i hagen, her hvor himmelens sluser PLUTSELIG åpner seg, og alt ville bli gjennomvårr før du fikk reist deg???? Nei, Sjuskeline sverger til hagemøbler i plast. Helårsplast. Og dyre er de og, disse stygge tingestene. Kjære Hjem og hytte: Du selger ikke mer drit selv om du annonserer for det! Og Kjære BT: Hva med å innføre to typer abonnement, et med og ett uten innstikk. Sjuskeline skulle gladelig betalt noen kroner ekstra for avisen dersom den var fri for boss.....Ha en renslig aften!

2 kommentarer:

 1. Fantastisk! Er så utrolig enig. Skulle gjerne betalt dobbelt pris for avisen for å få sluppet alt mølet.

  SvarSlett
 2. Hei Sjuskeline!

  Jeg er så enig med deg, atte!

  Mvh.
  Elisabeth

  SvarSlett