tirsdag 3. august 2010

Sov godt!

Soving er et rart fenomen. Alle gjør det, og Sjuskeline mener å ha lest at et gjennomsnittsmenneske, også kalt folk flest. tilbringer 1/3 del av livet sitt i sovende tilstand.

Sjuskeline sov ikke så mye da hun var på ferie. Det var doble, for ikke so triple skift gjennom hele ferien, med shopping, strand og viktige damelunsjer på dagtid, og heftig sosialt samvær med diverse gruperinger på kvelds og nattestid. Det er så greit i Tyrkia, man vet at det på tide å legge seg når det første bønneropet gjaller. Sånn ca. i fem, halvsekstiden om morgenen. Når muezzinen begynner å kalle, går selv de gamle hjem..... Du skal ikkje sova burt sumarnatta. Selv om sommernatten i Tyrkia er rimelig svart, er de flinke til å lyse opp med julebelysning alle steder...... Vakkert :-)

Men nå er hverdagen her igjen, og jobben krever Sjuskelines om ikke flle oppmerksomhet, så ihvertall fysiske tilstedeværele og et minimum av klartenkthet og formuleringsevne. Og det forutsetter en nogelunde god natts søvn!

Sjuskeline har verdens beste seng. Sultan medium fra IKEA, med den tykkeste overmadrassen. Og med Sjuskeflumpen på jobb i utlandet, har Sjuskeline endelig nok tumleplass. Og sval sommerdyne med nyvasket sengtøy. Allikevel får hun ikke sove! To dager på rad, ja det er akkurat så mange dager Sjuskeline har vært på jobb, kollapser hun på sofaen i 7 tiden til lyden av en alvorlig nyhetsoppleserstemme på NRK1. og våkner stiv i kroppen, vondt i nakken, og Sjuskekatten slumrende på fanget. I dag vurderte Sjuskeline og bare rulle rett i til sultanen sin, men så kom Sjuskolaien og forlangte middag. Storforlangende slask. "Lag middag sjøl, din latsabb" tenkte Sjuskeline, men hun karret seg opp i stående stilling og ravet ut på kjøkkenet. Og Sjuskolaien fikk mat, og Sjuskeline begynner nå såvidt å våkne her......

Det er snart sengetid...:-D

Og hvor er fotografiappartet? Og Hvor er buksa mi? Hvor er skjorta mi?  Hvor er munnspillet mitt med 4 toner i? Næh, det blir ikke skrytebilde av verden beste seng i dag..... Sikkert like greit :-D

Ha en gjespende god aften!

2 kommentarer:

  1. Det er en ond sirkel. Starter jeg mandagen med å være stuptrøtt og kollapser på sofaen etter middag, er hele uka ødelagt. Klarer ikke sovne til kvelden igjen etter et par timers dyp søvn på sofaen, ligger og vrir meg til fuglene starter dagen og får bare noen få timers søvn. Så er man like langt neste dag, stuptrøtt etter jobb og middag. Huff og huff. Min dypeste medfølelse fra en annen Sultan-ligger.

    SvarSlett
  2. Hver gledesstund du fikk på jord betales skal med......
    det var noe på S. Ja , selvfølgelig, søvnløshet var det.
    Det tar vel noen dager før du er helt i rute .Du må nytte tiden godt, så lenge du har dyna for deg selv!

    SvarSlett