søndag 1. august 2010

Dagens lille hjertesukk.....

Sjuskeline har mange TV kanaler. Ikke fordi hun ser så mye på TV, men fordi den minste kanalpakken består av ca 40 kanaler med ymse form og innhold, eller mangel på sådann. Sjuskeline er av den gammeldagse typen, hun har egentlig akkurat vent seg til TV2, men ser stort sett på NRK1. Sjuskeline har lært seg at for å se vestlandsrevyen på NRK, må man ha kanal 42 på boksen, ellers kommer østlandssendingen med siste nytt fra usentrale strøk. Og TV2 er på 4, ikke på 2. Er du med? Stor var derfor frustrasjonen da Sjuskeline i dag oppdaget at det var friidrett på den ene kanalen, og fotball på den andre! En rask gjennomgang av kanalutvalget (Ja, Sjuskeline vet hvordan man zapper, hun har da en mann) viser at 4 av kanalen KUN er forbeholdt sport! Hvorfor i alle dager skal de da okkupere "våre" kanaler med det søppelet????????? Vi som ikke er sportsintereserte betaler faktisk også TV- lisens! Og vi betaler til TV- signalleverandøren. Myyye penger! Flere sydenturer i året! Og vi betaler dyrt for de produktene som det reklaeres for på reklamefinansierte kanaler!

Sjuskeline overlevde fotball VM, og kjøpte argumentene om at nå skulle det norske folk bli opplyst om historiske, geografiske og kulturelle forhold i det spennede landet Sør-Afrika. og at Afrika ikke er et land, men en verdensdel. Med store sosiokulturelle, klimatiske og historiske utfordringer. En uformell spørreundersøkelse blandt mer fotballintereserte venner viser at INGEN har lært NOENTING!  Beklager hvis du er en av disse fortballintereserte som sitter igjen med en betydelig økt kunnskap på dette feltet, men mine relativt oppegående venner har lært masse om forball, som kommer godt med i en quiz- situasjon, og at Vuvuzela bråker noe forferdelig!Nå skal ikke Sjuskeline tråkke noen på tærene, men hun har også observert at interessen for sport på tv er ombendt proposjonal med interessen for å drive med sport selv. Selv om kan få høt puls av at favorittlaget ligger under med et mål 1 minutt før kampen avblåses, blir man ikke sprek av å sitte i sofaen med potetgull og pils.....Sånn, det var dagens lille utblåsning, og atter en gang, unnskyld til dem som måtte føle seg støtt. Sjuskeline bør vel for ordenssskyld neve at når skiskyttergutta starter sesongen, da er det Sjuskeline sin tur til å sitte klistret foran skjemen. Med te og på pilatesballen. Og hun hadde gladelig betalt ekstra for en egen skiskytekanal, slik at resten av Norges befolkning kunne kose seg med Dan Børge, Tande-P og Kathrine Moholt.Ha en luftig aften :-D

2 kommentarer:

  1. Sport kommer visst alltid først på desse kanalene våres ja.
    No ser eg minimalt med tv, men er det noko eg vil sjå kan du vere sikker på at gubbeliten ser på sport og ungene på ein eller anna tegneserie. Burde rett og slett slutta å betale for dette.

    Men men, eg har no internett og strikketøy, så eg er no redda litt då. :)

    SvarSlett
  2. Jeg er også på den der skiskytingskanalen. Fikk abstinenser under Blink-festivalen i Sandnes.

    SvarSlett