tirsdag 10. august 2010

Kraftkrise?????Jens Stoltenberg står i skrivende stund på Tv-skjermen i Sjuskestuen og påstår i fullt alvor at jevn og sikker strømforsyning til Bergensregionen forutsetter Monstermaster som til evig til vil ødelegge den unike, uberørte naturen i Hardanger..... Vi har ikke tid til å utrede andre alternativ, for dette haster. Vestlandet har ikke tid til å vente, kraftkrisen lurer rundt neste hjørne....

Nå er Sjuskeline i den situasjon at hun i de siste netter har hatt gleden av å skue utover hjembyen sin i nattens mørkeste timer. Og det er noe som skurrer i Sjuskeline sitt hode, for i nattens mørkeste timer fra Sjuskelines stuevinduer, er det reneste "tivoli-og-julegate-show" Det blinker og lyser i hver en avkrok, og samtlige veier er  fullt flombelyst døgnet rundt...  Hvordan kan Jensemann da påberope seg kraftkrise i Bergensregionen da???

Sjuskeline har ved flere anledninger prøvd å innprente beboerne i Sjuskeheimen om viktigheten av å slå av strømforbrukende devicer når man forlater et rom for lengre tid. f.eks soveromsbelysningen når man går på jobb eller skole om morgenen, stuelyset og varmeovnen når man er sistemann i seng om kveldene, datamskinene når de ikke er i bruk,  og så videre......Selv om Sjuskeline nå stadig hevder å ha "ræven full i penger", så er det endelig nok av huller å putte pengene i.... Les: hytteturer og andre reiser. Sjuskeline har ingen intensjon om å bidra til lysshowet i Bergen by night uansett.Kanskje det hadde vært en ide å innføre mørklegging mellom klokken 23.00 og 06.00? Såvidt Sjuskeline vet, er alle biler pålagt lys, både foran og bak, og alle forgjengere kan utstyre seg med refleks! De som ikke har refleks kan få kjøpe av Sjuskelines favorittorkester, kun 50 kroner pr.pakke!Sjuskeline er helt overbevist om at dersom ikke Jensemann sporenstreks eksporterer den innsparte kraften til Danmark, ville man på den måten hatt rikelig med energi til de nødvendige gjøremål i Bergensregionen, og dersom hele Norge hadde gjort det samme, kunne Sverige lagt ned alle atomkraftverkene sine og kjøpt kraft fra Norge. For en rimelig penge. I motsetning til Nordmenn som fortsatt må betale blodpris. Hurra for frie markedskrefter......Ha en energirik aften  :-D

6 kommentarer:

 1. Jeg er så enig - og så er det så bra skrevet. Artig å følge deg!

  SvarSlett
 2. Har lest bloggen din en stund og får meg en god latter hver gang. Du skriver så utrolig bra! :o) Har ikke lagt igjen kommentar før, men denne gangen bare måtte jeg. Kommer selv fra en kommune som er konkurs (ordførerens egne ord for en tid tilbake i lokalavisa) etter at politikerne våre spilte litt høyt med våre penger (Terra-kommune). Så i fjor vinter fant de ut at de skulle spare penger til den tidligere nevnte slunkne kommunekassa ved å slukke gatelysene om natten. Innbyggerne i byen vår var ikke helt enig i dette, men måtte bøye seg for overmakta. Byen vår ligger nordpå og som de fleste vet er det mørkt her om vinteren, veldig mørkt. Så da gikk vi gjennom en hel vinter med avslåtte gatelys fra 0100-0700, noen ganger lenger (mulig den som hadde ansvaret for å sette lysene på igjen forsov seg noen dager. Det mest komiske med hele greia er at nå når sommeren har vært her (greit vi nordpå har hatt en dårlig sommer) så har gatelysene stått på hele døgnet, og for de som har vært norpå vet jo at her er det lyst døgnet rundt... Skjønne det den som kan?? Vi sparer altså på strømmen når det er mørkt og kjører på med flombelysning når det er lyst...er det rart vi begynner å lure på om vi ved forrige valg stemte helt på viddene? :o)
  -Cathrin-

  SvarSlett
 3. Ja, det skal bli spennende å se hva utfallet blir til slutt i denne saken. Skulle kraftlinjen vært øst i landet, hadde luftspenn sansyligvis ikke vært et tema en gang... tenke seg luftspenn over Oslofjorden, skrekk og gru..

  Har lagt meg til som følger, det er så morsomt å lese innleggene dine og kjekt at det ikke bare er småbarnsmødre og interiørinteresserte som blogger.

  Ha en elektrisk aften.

  SvarSlett
 4. Stemmer for å sende hun Elin ett eller annet, hun søte, blonde over til Bergen. Hun hadde et program for en tid tilbake med familier som konkurrerte om å redusere strømforbruket sitt. Kanskje det hadde hjulpet mot lysfontenene i Vest?

  SvarSlett
 5. Leste nylig at grunnen til dårlig kraftforsyning i Bergensområdet er at all el til oljeplattformene går ut fra Bergen. I sjøkabel!!! Plattformene har flust med gass de kunne fyre med, men denslags energibruk står visst i veien for en viss månelanding. Forvirra? Følg med i neste episode...

  SvarSlett
 6. En liten hilsen fra ei som gjerne ser innom deg. Har ikke egen blogg, men liker å snoke i andres.
  Du har en herlig vinkling på deg selv og livet. Uhøytidlig super.

  Hilsen Bente BV i Trondheim.

  SvarSlett