fredag 16. april 2010

Farlige tider

Alle tider har sin sjarm, men også sine helt klare ulemper. Og det som er positivy for en , kan være helt bånn i bøtta eller livsfarlig for noen andre. Ta Morgenstund for eksempel. Sjuskeline HATER enhver morgenstund. Ikke fordi hun gruer seg til å gå på jobb, men fordi hun hater å stå opp. Og Sjuskeline er av og til så trøtt om morgenen, at det er farlig! I morges skulle hun ta på seg ansiktet, dvs. sminke seg, og klarte å stappe hele eye-lineren inn i øyet. Farlig! For ikke å snakke om risikoen med bilkjøring før toppetasjen er skikkelig våken.... Det er ganske så risikabelt...:-/Mens en av Sjuskelines kollegaer forteller at hun våkner FØR vekkerklokken ringer, spretter opp med et smil, og kaster seg ut i livet..... Hun bare kikket uforståelig på Sjuskeline da Sjuskeline skulle forklare sitt røde, hovne øye!

Mens alle andre nå gleder seg over vår i luften, sommer på trappene, lange, lyse sommerkvelder og utepils med gode venner, har Sjuskeline en god venninne som er hyperallergisk for veps. For henne er sommeren et mareritt, og det medfører orntlig livsfare å bevege seg utendørs. Hun tror at det sitter vepser i hver en krik og krok og venter på å kaste seg over henne, med det formålet å drepe.... Farlig. For alle oss andre er vepser søte små skapninger som lager honnimg.... eller var det vepsene som befruktet blomstene....... Næh, hva var det å vepsene drev på med igjen......???? Bortsett fra å jage Sjuskleines stakkars venninne...:-/



Den aller farligste tiden for Sjuskeline , er den tiden vi er inne i nå, og tilsvarende peride i januar, det vil si umiddelbart etter jul. Sjuskeline er nemlig marsipanoholiker..... Siden hun i tillegg er svært gniten, klarer hun å styre unna jule- og påskemarsipanhyllen FØR jul og påske, men tiden etter høytidene setter viljestyrken på en skikkelig hard prøve. Da selges nemlig nevnte produkter til halv pris i alle butikker! Og de selges i store kvanta! Og Sjuskeline har ingen problemer med å innta marsipan i store kvanta..... :-( Sjuskeline har ved flere anledninger den siste uken befunnet seg hos den lokale kjøpmann med en, to eller enda flere pakninger med deilig, myk, sjokoladebedekket, fristende marsipan i hendene, mens hun slever og stønner og er nesten på gråten..... En pose påskemarsipan inneholder omtrent dagskvoten med kalorier, og det er stort sett kun kalorier. Ingen sunne næringsstoffer eller andre gode unnskyldninger. Absolutt ingenting som kroppen trenger! Og et annet farlig produkt er påskeeggene med melkekrem inni..... Samme problemstilling...... som regel er ånden sterkere enn materien, men det har gått skikkelig galt enkelte ganger....:-(


Nå sitter Sjuskeline her og slever ned i tastaturet, av den enkle grunn at hun ser disse bildene av de forbudte fruktene. Hun klarte å la være å la seg friste i dag, og nå skal Sjuskeline sykle seg en film. Med George Clooney. Det hjelper på viljestyreken!



Ha en eggende aften :-D

4 kommentarer:

  1. Nå kommer tankene mine som perler på en snor, og de minner mest av alt om leserinnelgg fra Allers, eller andre lettleste magasiner. Uansett: Jeg føler at du skriver om meg! Fo kjipe Liv som ser ut som hun bor i en kondemnert sosialbolig, elsker å kjøpe Påskesnop på tilbud! Jul klarer jeg å styre unna. Da er jeg så til de grader mettet på inntak av mat etter mange og lange måltider. Men påske derimot. Da er jeg mer, våken: Og hiver meg over kurvene med 1/2 pris varer som en sulten ulv. Men si meg? Hvorfor er det ALDRI andre som henger over disse kurvende? Det er aldri kø? Viljestyrke?
    Ønsker deg en magisk dag!

    SvarSlett
  2. ? Jeg la da virkelig inn en kommentar? Kan det ha vært Påskeharen som har tatt den?

    SvarSlett
  3. Kjenner meg også godt igjen i dette med påskegodtet.. det har blitt noen poser på meg og ja, både før og etter påske.
    Kjenner meg for så vidt godt igjen i mye av det andre som skrives her og, for et rotehode av dimensjoner er det alltid betryggende å oppdage at det faktisk er flere av oss.

    SvarSlett
  4. Men du? Er ikke marsipan laget av mandler? Det er nå sunt så da tar jeg like godt to påskeegg ;)... Ha en fin kveld Sjuskeline :) <3

    SvarSlett