søndag 25. april 2010

Festen er ikke over, det er roastbiff igjenDagen etter er konfirmasjon er det tradisjonen tro restefest. Sånn er det også i Sjuskelheimen i dag. Kjøleskapet bugner av roastbiff, røkelaks, kylling, svinesteik og tilhørende herligheter. Sjuskeline dekket et koselig lunsj/ middagsbord og prøvde etter beste evne å få avsetning på godsakene. Det var ikke lett. Sjuskolaien insisterte på å lage seg et ostesmørbrød istedetfor, og Sjuskerullen ville bare ha kylling. Sjuskfrid, Sjuskelines stedatter klagde på at det ikke var mer potetsalat, det var det eneste hun likte, kanskje det var derfor all potetsalaten var borte? Men all ære til Sjuskeflumpen og Sjuskeslasken, Sjuskelines samboer og stesønn, de tok det som ekte mannfolk, og gjorde en formidabel innsats! Samme gjorde Sjuskekatten, som etter denne helgen kommer til å ha store problemer med å venne seg til tørrfor igjen.


Sjuskeline kjenner nå at hun har lyst å gjøre som sin favorittnevø gjorde i gårsdagens selskap. Han skrudde på krokodilletårene og tåkeluren, han ville ha brunost på skiven! Og når man er 3 år og hele familiens kjæledegge, så får man det som man vil. Farmoren ransaket kjøleskapet og fant en pakke med brunost, slik at barnebarnet fikk det han ville ha. Hele familien er nå enige om at det er hans tur til å avholde konfirmasjonsselskap, skal hovedattraksjonen på festbordet være et gedigent fat med brunost. Uansett hva som ellers blir servert. og Sjuskeline ber herved ydmykt om tilgivelse hos den av hennes kollegaer som i morgen leter forgjeves etter brunosten sin.....Sjuskeline er fremdeles ganske matt etter gårsdagens festligheter, så nå er det på tide å finne sengen.... Hun skal drømme om kneippbrød med hvitost og fiskeboller i karrisaus. I morgen blir det lapskaus med svinestekbiter til middag! Når den er inntatt er festen definitivt over :-D

Ha en fantasifull aften ;-)

2 kommentarer:

 1. Hei hei! Nå har jeg lagt deg til på blogglista mi! Jeg liker bloggen din. Bra stil - jeg føler meg som hjemme her.
  Men du - det er så vanskelig å lese teksten i headeren din, hvit på gult, kan du ikke lage den sort eller noe? Vi vil jo gjerne vite hva som står der!!

  SvarSlett
 2. Jeg kan forstå barnebarnet... Etter så mye deilig festmat, vil man ha det litt enkelt!
  'JA' til hverdag! og 'JA' til fest, bare ikke hele tiden.. :-)

  Ha en fortreffelig uke!

  SvarSlett