onsdag 28. april 2010

Hjemmelekse

 Lekser er ikke hva de en gang var.... Sjuskeline er i utgangspunktet meget skeptisk til lekser, hun mener at skolearbeid bør forgå på skolen, hvor alle barn har samme mulighet til å få hjelp og veiledning av kompetente pedagoger, og at fenomenet lekser er en av grunnene til at solen ikke klarer å oppnå målene om sosial utjevming, men fortsetter å reprodusere sosial ulikhet.

Men lekser kommer og går, og Sjuskeline prøver etterbeste evne å hjelpe og støtte sine barn. Dt bli vanskeligere og vanskeligere siden Sjuskeline selv beynner å bli en voksen dame som har glemt store deler av pensum fra egen skolegang, og fagene har heldigvis endret og utviklet seg siden dengang.Men i går kom Suskolaien hjem fra skolen med en noe spesiell lekse i faget som tidligere er kjent som skolekjøkken eller heimkunnskap. Han skulle lage middag til familien! På dette feltet kan ikke Sjuskeline påberope seg manglende undervisningskompetanse, men hun kan definitivt påberope seg manglende realkompetanse! Heldigvis for Sjuskeline var opgaven helt åpen, det var den enkelte leksekandidat selv som skulle bestemme menyen. Det innebærer i dette tilfelle at listen måtte legges rimelig lavt. Sjuskolaien prøvde seg først med at han ville lage kjøttkaker, men Sjuskeline klarte etter med en viss overtalelseteknikk å endre menyen til pølser og oppblåste poteter. Selv Sjuskeline skjønner at posepotetmos ble litt for lettvint i denne sammenheng...:-DOppblåste poteter er en meget enkel, velsmakende og sunn utgave av pommes frites, og den lages slik: Skjær potetene i båter og putt dem i en pose. Tilsett en dæsj olje, en klatt paprikepulver, to puff pepper og salt etter ønske og behov. Blås luft inn i posen (det er her oppblåsingen kommer inn i bildet), og rist til krydder og olje er jevnt fordelt. Putt potetene i en ildfast form, sett i stekeovnen og vent.... og vent..... etter at du har sjekket mailen din og lagt to kabaler er potetene klare til servering!Alle var enige om at Sjuskolaien bestod med glans!

Ha en smakfull onsdag :-D

6 kommentarer:

 1. Verdens beste poteter! Her i huset kaller vi de Pamela-poteter (etter Baywatch-Pamela).
  Gleder meg til Gullungene kommer hjem og har slike lekser... *drømmer*

  SvarSlett
 2. Du har ein fantastisk og forfriskande blogg! Mykje humor og ekte kvardag her!

  SvarSlett
 3. Så herlig hjemmelekser da:)) Min gutttetass begynte på skolen ifjor på Montessorri og der har de leksetime, så han er ferdig med leksene når han kommer hjem:)) og det er Fru Rosa glad for kan du trygt si;))

  Men jeg hadde ikke hatt noe imot at han fikk sånne morsomme hjemmelekser;))


  De potetene så gode ut:))


  Hilsen AnnElin/ Fru Rosa

  SvarSlett
 4. Sånne poteter lager vi her og, selv om fremgangsmåten er litt forskjellig - men resultatet er det samme. Da pleier det å gå med dobbelt så mye poteter som ellers. Steketiden her = lage salat + løse en sudoku. Flink gutt du har!

  SvarSlett
 5. Det var ingen hjemmeoppgaver som ble så godt mottatt som de i heimkunnskap. Hvert år fikk elevene i oppgave å støvsuge og rydde i gangen før foreldrene kom fra jobben. Tilbakemeldingene fra foreldrene var mer, mer!
  Jeg oppdaget bloggen din gjennom Villa Hilton, og har frydet meg siden.

  SvarSlett
 6. Hva skjedde? Jeg trykket feil, og skrev kommentaren over

  SvarSlett