lørdag 3. april 2010

Reisebrev fra fjerne himmelstrøk- del2

Reisebrev post mortem? Næh, Sjuskeline lever i beste velgående, men dette reisebrevet er på ingen måte skrevet i fremmede himmelstrøk, men etter hjemkomst. Siden Sjuskeline allerede har skrevet del 1, føler hun at hun for skams skyld skrive en del 2. Og i dag har hun vært på butikken og kjøpt seg minnekortleser, så nå skal dere få flere bilder oxo :-D.

Sjuskeline, mutter og fatter har vært på båttur på Bousporosstredet. Denne sjarmerende lille farkosten fraktet dem først lamgs den europesike siden opp til bro nr. 2, og ned igjen på den asiatiske siden. Sjuskeline har 2 ganger før vært på lignende båtturure, og hun var meget forundret over at det viste seg at det ikke var noen guide på denne turen. Heldigvis er Sjuskeline selvhjulpen på det området, hun har alltid med seg minst en guidebok i vesken, så hun var privatpraktiserende for mutter og fatter. Turen var storslagen og flott, med sol, regn, bølger og sjøsprøyt. Spesielt var det en flott opplevelse å komme tilbake til Istanbul, sige innover mot byen som lå badet i solskinn, se alle fiskerne på Galatabroen og alle båtene som strente i ulike retninger.

En tur over Galatabroen, som forbinder gamlebyen med Beyoğlu bydelen, er en fantastisk opplevelse! Under broen er det en rekke små fiskerestauranter, med fantastisk god, fersk sjømat, og oppe på broen står fiskerne tett tett og fisker etter Hamsi, en slags ansjos. På kverldstid har endel av dem små engangsgriller, hvor du kan kjøpe et stykke brød med nygrillet Hamsi på. Det er snacks det! Spesielt er det facinerende at de har fiskestenger på størrelse med flaggstenger, og fiskene de får er i gjennomsnitt 8 cm lange og veier 50 gram :-D


Sjuskeline har som sagt en tendens til handle i bulk, og det som der og da kan virke som en glimrende ide, kan i ettertid synes fullstendig uforståelige innkjøp. Sjuskeline stoppet ved en gateselger rett og slett fordi hun ble nyskjerrig på hva han solgte. Det viste seg å være minisymaskiner, på størrelse med stiftemaskiner. Han ville ha 20 lira for den, og Sjuskeline begynte å gå videre, hun hadde på ingen måte tenkt å kjøpe en slik sak. Selgeren fulgte etter, og før neste gatehjørne hadde Sjuskeline kjøpt 3 stk for tilsammen 10 lira, dvs 50 kroner. Dette er sikkert kvalitetsprodukter! En slik blir nå uansett inkludert i suvenircollagen som du kan få ved å legge igjen en kommentar til gårsdagens blogginnlegg.


Kveldene ble som regel tilbragt på denne lille baren tvers over gaten hvor Tarik underholdt med sang og gitarspill. Han spilte all mulig musikk, men mestret selvfølgelig best tradisjonell tyrkisk popmusikk. Han overlot med glede gitaren til gjestene, og fatter fikk også briljere litt.


Cellospillende vikarkylling er litt betuttet nå om dagen, han må nemlig dele hylleplass med en av de nyinnkjøpte opptrkkskyllingene. Ikke forstår de hverandre rent språklig heller, men Sjuskeline har sagt at det bare er midlertidig. Dessuten skal vikarkyllingen bare være glad for at det kun er en kylling han må dele plassen med, Sjuskeline har 5 til på lur!


Og 5 telysestaker, her vist i sitt rette miljø, krydderbasaren i Istanbul :-)


Ha en bevinget lørdagskveld :-DIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar