onsdag 14. april 2010

Byens stolthet!

Sjuskeline bor i en by med sterk identitet. Innbyggerne i denne byen pleier å si "Eg e´kje fra norge, eg e fra  Bergen" Og det med rette! Verdens vakreste by!Sjuskeline er født i en by noe lenger sør på Norgeskartet, men etter å ha tilbragt mer enn halve livet i byen mellom de 7 fjell, hvilke fjell er en stadig kilde til diskusjon blandt byens borgere, men man er uansett enige om at antallet er 7, så føler Sjuskeline seg som en Bergenser av overbevisning. Sjuskelines dialekt avslører henne støtt og stadig, og Sjuskeline blir oppriktig forundret når folk spør henne hvor hun kommer fra. Kommer fra???? Bergen, selvfølgelig! Man kan vel være Bergenser selv om man har talefeil???


En viktig del av Bergensernes identitet er knyttet til byens fotballag, Sportsklubben Brann. Og hele byen stod virkelig i Brann da fotballaget ble seriemestre i 2007, for første gang siden 1963. Og det er lenge siden det! Men siden 2007 har det bare gått nedover, og årets sesong er mildest sagt en katastrofe. 14 plass, 3 strake tap, flere baklengsmål enn vi gidder å telle....:-( Det er selvfølgelig fryktelig synd, men det Sjuskeline synes er aller mest synd, er de såkalte supporternes reakson på lagets motgang! Det blir nå krevd at styret må gå, treneren må gå, laget blir buet av banen etter kamp! DET er en skandale det! Hva slags støttespillere er det som oppfører seg sånn???? De burde skamme seg! Tenk deg at en nær venn får problemer, og istedetfor å støtte og oppmuntre skjeller du vedkommende ut, og forlanger at vedkommende må prestere bedre! Sånn oppfører man seg rett og slett ikke! Nå trenger Brann supporterene sine mer enn noengang, så nå må Bataljonen kjenne sin besøkelsestid og støtte laget sitt! Ellers forlanger styret i Sportsklubben Brann at supporterne må gå......


Sjuskeline er ikke kjent for sin glødende fotballinteresse, men hun vet litt om hvor viktig det er å ha støtte fra sine nærmeste i tunge stunder. Det er det som kan utgjøre forskjellen mellom suksess og fiasko. Sjuskeline minnes Mons Ivar Mjelde sine kloke ord om at "me må byggja stein på stein" Supporterne er en av disse steinene, og dersom en stein er råtten, blir ikke totalresultatet særlig solid!Sjuskeline har funnet frem sitt siste strikkeprosjekt, en selvdesignet Branngenser, nå skal den strikkes ferdig. Det mangler bare 1/2 arm, montering og strikke hals. Som på så mange av Sjuskelines strikkeprosjekter....Kanskje Sjuskeline til og med for første gang i livet tar turen til stadion for å heie på Byens stolthet nr. 2, fotballaget Brann.


Og hva er så byens stolthet nr.1, ifølge Sjuskeline? Jo, det er seilskuten "Statsraad Lehmkuhl" som troner ved kaien på Bryggesiden når hun ikke er ute på tokt. En ufattelig vakker skute med en lang og spennende historie. Ifølge Sjuskeline er dette verdens vakreste seilskute som fremdeles flyter!!


Og bare for ordes skyld, alle kåringer bør jo ha en 1, en 2. og en 3. plass, her er, ifølge Sjuskeline, byens stolthet nr. 3. Hansapils!


Ha en vasstrukket onsdag!

3 kommentarer:

 1. Å lese dine epistler, eller er det apostlar ? er meg ein sann førnøyelse !!!!!!

  Tusen takk :))

  SvarSlett
 2. Ølet har du rett i; det er godt!
  Synd skapet er tomt...

  SvarSlett
 3. Helt enig med deg når det gjelder Brann supportere. I Liverpool synger supporterne You`ll Never Walk Alone. Kanskje de kunne lære litt av dem. Eller,kanskje vi som kommer fra en by litt lenger sør ikke er blitt helt bergensere enda. Takker for en flott blogg. Det letter min samvittighet når jeg ser at dine kaniner er litt større en mine.

  SvarSlett