onsdag 21. april 2010

Bare velstand og lykke :-)

Sjuskeline har hatt noen turbulente dager. Til helgen skal Sjuskolaien  innlemmes i de voksnes rekker, da er det hans tur til å "konfirmeres". Anførselstegnene skyldes det faktum at hverken Sjuskeline eller noen i hennes nærmeste familie er spesielt plager av religiøse tilbøyeligheter, derfor er hverken Sjuskolaien eller Sjuskolaien døpt. De har derfor begge valgt såkalt borgerlig konfirmasjon. Sjuskeline er veldig glad for at de har tatt det valget. og at Sjuskeline i den forbindelse fikk tatt en grundig prat om religion, valg, konsekvenser og friheten til selv å velge. Men nettopp dette valget medfører jo at det ikke blir en "orntlig" konfirmasjon, som jo innebærer en bekreftelse på dåpsløftene, men en heidundrende fest til ære for Sjuskolaien skal det bli :-) Altfor mange ungdommer svimer seg gjennom kirkens opplegg uten å ha tenkt en kritisk eller selvstendig tanke rundt det valget de tar. Og de setter ikke sine ben i en kirke igjen før de skal gifte seg eller oldefar skal begraves...... Synd, synes Sjuskeline. Religion er et viktig, personlig valg som den enkelte bør ta et standpunkt til.Det er spesielt kjekt at alle de askestrandede konfirmasjonsgjestene nå er kommet vel i hus, både Mormoren og Morfaren som har vært i Tyrkia, og Sjusklerullen som har vært på jobb i utlandet. Sjuskeline skal om temmelig nøyaktig en time hente sin kjære på flyplassen, det kunne ikke vært bedre. Sjuskeline har i de månedene han har vært vekke skrevet ned uløste arbeidsoppgaver for Sjuskerullen, så han trenger ikke bekymre seg over mangel på sysselsetting de 2 ukene han skal være hjemme :-) Ny oppvaskmaskin skal installeres, speil skal monteres, skapdør skal skrus på plass igjen, osv. osv...... Listen er lang, og dagene er enda lenger... Det er vår!I går fortalte Sjuskeline om det nyoppussede kjøkkenet på jobben, og her får dere endelig se resultatet! Kjempefint, er det blitt! Alt om campingtilværelsen de siste månedene er tilgitt og glemt, nå skinner det nye kjøkkenet i all sin prakt!

Og kaken på det første bildet? Den har Sjuskeline bakt helt selv, i anledning sin egen bursdag for noen uker siden. Den er forlengst spist. Nå ligger minnene om den rett under ribbena...:-P

Dersom det blir stille her fra Sjuskelines krok de neste dagene, er det på grunn av heftige konfirmasjonsforberedelser eller det faktum at Sjuskeflumpen har gitt uttrykk for at han har savnet datamaskinen sin i sein utlendighet og ser frem til å tilbringe lange kvelder foran den.... Det betyr begrenset tilgang for Sjuskeline, men hun kommer plutselig og sterkt tilbake! Lover!

Ha en snakkesalig aften :-D

6 kommentarer:

 1. Herlige beskrivelser du har - kjenner meg igjen i mange av dem:)

  Ha en fortreffelig dag og lykke til med forbredelser og konfirmasjon:)

  Vårklem i en hektisk hverdag:)

  SvarSlett
 2. Kjempekjekk blogg du har! Gliser i skjegget av innleggene dine.

  Lykke til med konfirmasjonen!!!

  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 3. Sjusklerullen får nok å gjøre!
  Og du også! Lykke til med feiringen!

  SvarSlett
 4. Er superfan av dine innlegg!!
  Kjenner meg att i det meste :-)
  Mvh Torill Vingen

  SvarSlett
 5. Gratulerer med konfirmanten! Vi har heller ikke døpt ungene, men gir dem muligheten til å velge selv.
  Lykke til med fest!

  SvarSlett