søndag 5. juni 2011

Siden sist:Når man treffer folk man ikke har sett på lenge, er det vanlig at man gir hverandre en lynkjapp oppdatering på ting og tang som har skjedd i livet siden sist man møttes. Avhengig av nærheten i relasjonen og omstendighetene rundt, forsøker man gjerne å fokusere på det positive, og da holde seg til de elementer fra eget liv som har relevans for den andre.

Dette kunne vært et kapittel i Sjuskelines nye bokprosjekt, "Skikk og bruk", men siden den boken allerede er utkommet i flerfoldige tusen eksemplarer, blir nok dette ingen bestselger fra Sjuskeline. Alle fra klassikeren Waldemar Brøgger, via Toppen Bech og til Ole Brum, har delt sine tanker med menneskeheten på dette tema. Kanskje det blir en bok med tid og stunder, som da antagelig vil bære tittelen "Mitt liv som rotekopp" Skikk og bruk kan da eventuelt være et passende tema for et kapittel i denne bok...... Nei, nå er Sjuskeline laaangt ute på feil vidde igjen. Dagens lille epistel skulle gi eventuelle lesere en rask oppdatering på befolkningen i Sjuskeuniversets ve og vel.

ååååhhh, nå igjen! Jeg vet at jeg er vakker, men liker ikke å posere midt i 20-timers-luren min :-/


De viktigste først: Sjuskekatten! Lever i beste velgående, er travelt opptatt med å sove, spise og luske rundt ute. Har nylig hatt en meget traumatisk opplevelse, da Sjuskeline i et sjeldent anfall av vaskelyst (ok, det var allergien som krevde sitt våroffer), tok slumreteppet til Sjuskekatten og puttet det i vaskemaskinen. Teppet ble så ristet og ristet og ristet for til slutt å bli pent brettet sammen og lagt tilbake på Sjuskekattens plass i sofaen. Stor var Sjuskekattens fortvilelse da alle de deilige hjemmekjære luktene var vekk, og erstattet av  Milo og sommerfrisk! Hvis blikk kunne drepe....... Sjuskeline våkner ennå skrikende om natten ved tanken på dette blikket!

Jeg er ingen vanlig plante, men en SUKKULENT!


Så har vi hardhaus nummer 2, den grønne rare tingen, visstnok en plante, som bor på kjøkkenbenken til Sjuskeline. Den klarer seg forbausende bra, tatt i betrakning at den får minimalt med stell, og blir veltet og skubbet rundt hele tiden. Ingen kan vel påst¨å at den er blitt vakrere med tiden, men den er nå et fullverdig medlem av Sjuskefamilien. Kanskje den skulle vært plantet dypere? Mer vann? Mindre vann? Mer lys? Mindre lys? Flere kjærlige ord? En klem i ny og ne? Plantendusten har ikke engang olme øyne som kan kommunisere dens behov, men så lenge det er liv, er det håp.... :-D Nå prøver Sjuskeline å gi stakkaren litt utendørsterapi, frisk luft skal jo være så sunt.

Her "nyter" jeg Sjuskelines friskluftsterapi......


Nå skjeler Sjuskeline opp til innledningsavsnittet, siste ledd i siste setning. Og avslutter oppsummeringen med at resten av Befolkningen lever og har det bra, Sjuskerullen har (nesten) byttet fiolin med bassgitar, Sjuskolaien skal på folkehøyskole til høsten og Sjuskeflumpen har kommet hjem fra det store utland.

Ha en dampende het aften :-)

10 kommentarer:

 1. Kjekt å høre frå deg igjen og godt å sjå at den sukkulerenden sjarmøren er like vakker. Den har sikkert godt av litt frisk luft, det har vi alle:)

  klem og ha en fin dag vidare

  SvarSlett
 2. WOW:) FIN SOMMERBLOMST GITT.....Godt å ha deg tilbake og kjekt å se at den såkalte blomsten er i live. Er litt i tvil om den skal være "til pynt" eller "til nytte?"

  SvarSlett
 3. ÅÅÅÅÅÅÅÅ jeg er så glad for at du er tilbake!

  SvarSlett
 4. Emmeline, jeg er ikke så opptatt av utseende... Det er det indre som teller, og denne planten har sjel og overlevelsesinstinkt :-)

  Kjekt å være tilbake oxo, folkens!

  SvarSlett
 5. Beklager at jeg har skrevet stygt om "blomsten" din på Emmeline sin FB side;)

  SvarSlett
 6. Du har en hæærlig blogg og må vite at i dag fikk du frem smilet hos meg - takk for det :)

  SvarSlett
 7. Godt å se at det står til liv! Vil nå ikke si at planten er flott og alt det der. Men den har absolutt sin sjarm.

  SvarSlett
 8. utrolig bra at du er her igjen! Har savnet dine skrå blikk på "pynteverdenen" - Tror jeg må ha en slik plante - den overlever vel det meste;D

  SvarSlett
 9. Alt som overlever i Sjuskestuen, overlever det meste... ;-D

  SvarSlett
 10. Å, så godt at du er tilbake igjen. Syns du har en herlig blogg som jeg besøker med jevne mellomrom.

  SvarSlett