fredag 24. juni 2011

Bollerier


Lille- Plantedust har fått selskap i potten sin. Det er en rørepinne fra en Tyrkiadrink for de som lurte.......


Det er sommerferie for de fleste av Sjuskeheimens befolkning. Sjuskolaien og Sjuskerullen er ferdige med ungdomsskole og videregående, og nye utfordringer venter til høsten. Sommerferien er derfor vel fortjent og vel unt. Og døgnet er snudd fullstendig på hodet. Sjuskeline skal jobbe en uke til, og står opp klokken 06.00 som vanlig. Det er ikke fullt så greit. Sjuskolaien klimprer på bassgitar til både 4 og 5 om morgenen, og Sjuskerullen har en kompis som jobber skift på en bollebakefabrikk, og kommer rekende på mopeden sin til alle døgnets tider. Dessuten knirker soveromsdøren til Sjuskolaien verre enn 10 katter i havsnød. Det blir ikke god nattesøvn av slikt :-(

Mølleren halvfabrikata..... Så enkelt at selv Mor kan........ :-)


Sjuskolaien har observert en pose med gjør-det-selv boller i kjøkkenskapet. Hver kveld mellom 22.30 og 23.00 spoør han sin mor om hun kan bake boller til ham. Og hver kveld svarer Sjuskeline at det er for sent, men i morgen...... "Minn meg på det tidligere på kvelden" svarer Sjuskeline. Slik går no dagan...... Det er klart at når frokosten inntas klokken 6 om ettermiddagen, er man ikke lunsj/ bollesulten før nærmere 23.00!

Halvparten med og halvparten uten rosiner. Og nammenam til Sjuskepusen.


I går forbarmet Sjuskeline seg over sin bollesultne sønn, og boller ble det! Sjuskeline prøvde å inspirere Sjuskolaien til å være med i prossessen, slik at han ved en senere anledning faktisk kan sørge for sine egne boller, men til ingen nytte. Hvorfor skal man anstrenge seg, nå Mor tar jobben likevel? Dessuten har Sjuskolaien erfart at enhver form for matlaging generer rydding. Og sånnt liker vi IKKE!

Før heving og steking. Sjuskeline var ikke rsk nok med fotografiapparatet etter steking. Vips! Alle bollene var på plass i magene :-)


Puter? Dyner? No vil æ færra til Mexico.......... Smørra på brødskiva di sjøl..... :-)Ha en trillrund aften :-)

3 kommentarer:

  1. Synes at det er på høy tid at sjuskolaien lager bollan sine sjøl, og rydder opp;) Snakker av erfaring, 3 barn og noen ødelagte mixmastere og kjøkkenmaskiner opp gjennom årene...men det er det verd. Koselig at lilleplantedusten har fått selskap, sommerhilsen fra meg:)

    SvarSlett
  2. Du skal få stjerne i boken og husmorpoeng for de flotte bollene!! Imponert!!

    SvarSlett
  3. Kjenner til problemet med motsatt døgnrytme når ungdommen tar ferie ja.... Det blir deilig når alle har ferie samtidig snart .-) Bollene så gode ut halvferdige også...... .-)

    SvarSlett