torsdag 9. juni 2011

Om bøker og sånnt..... helst om bøker. Mindre om sånnt.

I tillegg til sko og kopper, er det en ting Sjuskeline virkelig har mer enn nok av. Og det innrømmer hun mer enn gjerne selv, men i motsetning til resten av befolkningen i Sjuskelheimen, nekter Sjuskeline å definere det som et problem. Og det Sjuskeline har i søkk og kav, det er bøker! Skjønnlitteratur, fagbøker, faktabøker, reiseguider, både steder Sjuskeline har vært, har tenkt å reise til, eller en eller annen gang ble litt fasinert av. Bøker hun burde lest, bøker hun har fått anbefalt, bøker som må vente til Sjuskeline blir pensjonist, pocketbøker til reiser, bomkjøp fra diverse bokklubbmedlemskap.... Listen er lang.

Hjerterom og husrom.........


Og selv om Sjuskeline har mange bøker, betyr det på ingen måte at hun ikke trenger flere! Så mange bøker og så liten tid! Sukk......  Og salg! Mutter har bursdag i neste uke, og Mutter er like glad i bøker som Sjuskeline, så da er presangen selvfølgelig. Og når man først trår inn i den magiske verden som en bokhandel er, så blir børen ut igjen ofte tung........ Så i tillegg til presangboken, som Sjuskeline av naturlige grunner ikke kan avsløre her, i tilfelle Mutter forviller seg inn på denne siden ;-), kom Sjuskeline ut med 4 pocketbøker som var på salg! Ferien er reddet! At Sjuskeline allerede har 20 bøker i bokhyllen på hytten som hun ikke har lest, er heeelt underordnet :-)

Ferien er reddet! Skal på stranden med mine beste venner..... :-)


En gang spurte Sjuskeflumpen hvor mange av bøkene i bokhyllen Sjuskeline faktisk hdde tenkt å lese omigjen. Et spørsmål det selvfølgelig er helt umulig å svare på. Det blir akkurat som å spørre noen om hva de skal ha til middag 16 februar 2016! Det kommer an på hva man får lyst på, selvfølgelig!

Å kaste en bok er i Sjuskelines hode en forbrytelse som burde kvalifisert til dødsstraff. Mang en film er blitt ødelagt fordi heftige slåssescener blir utspilt i bibliotek eller bøker blir brent for å holde varmen..... Disse filmene har Sjuskeline fortrengt. og kan derfor ikke huske en eneste tittel hvor slike forbrytelser blir fremstilt i en humoristisk kontekst.  I fjor sommer var Sjuskeline og Sjuskelflumpen på ferie til Berlin, og bokbålene i Berlin under Nasjonalsosialistenes regime var det som gjorde sterkest inntrykk på Sjuskeline.  Fy skamme seg!!!!

Bøker er historie! Bøker er verden samlet mellom to permer! Bøker er underholdning! Bøker er sjelesorg! Bøker er trøst! Bøker er visdom! Bøker er refleksjon! Bøker er engasjerende! Bøker er horisontekspanderende! Bøker er revolusjonerende! Sjuskeline kunne skrevet en hel bok her, men skal stoppe mens lejen er god..... Dere skjønner hva hun mener :-)Intet lesebrett eller lydbok i verden kommer noensinne til å utkonkurrere boken! Eller er det bare et frommt ønske???

Ha er solfylt aften :-)

10 kommentarer:

 1. Elsker bøker, kjøper og kjøper. I dag Ble det den siste til Jo Nesbø, og selvfølgelig 3 pocketbøker i tillegg. Er livende redd for ikke å ha en god bok for hånden, så har alltid et lite lager klart. Dette kommer i tillegg til alle interiør, hage og damebladene og bøkene jeg kjøper, så blir ganske fullt etterhvert. Det er likevel ikke sløsing, for både mor og to av barna mine liker de samme bøkene og bladene. Nå skal jeg stoppe, før kommentaren blir en hel roman;)

  SvarSlett
 2. Skulle så gjerne hatt en sånn "liker" knapp" ved kommentarene, slik vi har på Facebook....... :-)

  SvarSlett
 3. Hei, hei.Godt å se at det er flere som "samler" på bøker.Her er det stort sett likedan som hos deg,flere hyllemeter med lesestoff( vet av erfaring at det blir flere).Får ofte spørsmål om jeg har lest alt..; men det unngår jeg å svare direkte på.Skal nok lese alt en gang i framtida...Ikke mange lydbøker her i huset,og de som er her e det gubben som har dratt inn . Enig med deg om lesebrett og lydbok,nei bøker er i papir og samlet mellom to permer. Ha en fin kveld.
  Hilsen en " bokorm " i nord.

  SvarSlett
 4. Skjønner ikke problemstillingen jeg. . . Du mener at det skal finnes mennesker som mener man kan få for MYE bøker? Her tror jeg at det er noe jeg ikke helt har fått med meg. Man har ikke for mange bøker. Man har for små hus!

  SvarSlett
 5. Å, som jeg kjenner meg igjen! Godt det er flere sånne som oss! :o)
  Mette

  SvarSlett
 6. Bøker er et must!!
  Er det ikke mer plass i bokhylla, kjøper man en til....
  Er det ikke plass til den nye bokhylla, så bygger man på huset eller flytter ;)

  SvarSlett
 7. Gled deg til Linda Olsson!

  SvarSlett
 8. Jeg er også slik med bøker. Men jeg har innsett at endel bøker kommer jeg aldri til å lese omigjen, så en gang hvert tredje år eller noe sånn, tar jeg ut mange bøker, slipper venninnene mine til og leverer resten til bruktboka eller loppemarked. For bøker er da tross alt til for å leses? Da jeg klarte å begynne å tenke sånn, gikk det lettere.
  Jeg er også en svært dårlig bibiliotekbruker fordi jeg ønsker å eie bøkene mine... dårlig økonomi, men jeg har bøker. Koser meg med bøker.

  SvarSlett
 9. Hei :)
  Formange bøker er det mulig da??
  Nei, enig med trollmor, det er husene som er for små. ;)
  Ønsker deg en fin pinse. :)
  Ps. tenkte jeg skulle legge meg til som følger, men følgerne dine er borte. :(

  SvarSlett
 10. SÅ enig. Kan ikke skjønne at det går an å få for mange bøker. Og det å kvitte seg med de igjen etter de er lest? Nei, huff og grøss!

  De skal stå der og være koselige. Ingenting som skaper et rom som bøker, sofakrok og leselys. :) (Jeg er ingen interiørblogger)

  For de som vil kvitte seg med bøker, men gjøre det på en "gøy" måte så anbefales BookCrossing. Da kan en gi bøkene videre til andre leselystne og så se hvordan boken forflytter seg gjennom verden. :D

  SvarSlett