mandag 28. juni 2010

På jakt

Sjuskeline har mange musikalske favoritter i de aller fleste genre. Da regner hun ikke med polsk frijazz eller Amerikansk ghettorap, som Sjuskeline ikke definerer som musikk. Fordomsfull? Neida.... kvalitetsbevisst...:-DNoen idol er større enn andre, og et av disse større-enn-de fleste-idoler for Sjuskeline er den østtyske sangerinnen Nina Hagen. Sjuskeline hadde derofr store forventninger til å oppsøke alle stedene som har vært med på å forme artisten og opprøreren Nina Hagen. Sjuskeline er selvfølgelig klar over at Nina hagen lever i beste velgående, så noe museum eller minnesmerker hadde hun ikke forventet å finne..... Men Paul Mccartney lever jo fremdeles, og Liverpool har jo jammen gjort mye utav hans tilknytning til byen.

Flere søk på nettet senere, og scannings av alle turist-guided-tours-bodene senere, var Sjuskeline fremdeles like tom for informasjon. Mannen i resepsjonen så helt blank ut da Sjuskeline på sin gebrokkne manglende tysk spute etter damen. han lurte på om Sjuskeline var HELT sikker på at Nina Hagen hadde bodd i berlin i det hele tatt...... Og nå begynner Sjuskeline også å lure..... ikke et lite skilt på et gatehjørne engang? Ingenting? Überhaupt nichts??? Warum?????

Sjuskeline måtte gå tilbake til kildene, og sette fakta inn i den historiske konteksten. Og kommet fram til følgende teori. Eller konspirasjonsteori, alt ettersom.... Nina Hagen var en politisk og kunstnerisk urokråke i gamle, gode GDR. Da Stefaren, Wolf Biermann ble nektet å returnere til GDR etter en opptreden i Vesten, truet Nina hagen seg til å få følge etter. kanskje det var lettere å være opprører og provokatør i GDR? kanskje slet hun med å finne sin plass og sin form i det vestlige Tyskland? Hun flyttet til London, Paris og USA, hvor hun nå er veletablert i Los Angeles, både som musiker og med diverse engasjement i ulike filmprosjekt. Kan Berlin ikke tilgi henne at hun ikke fortsatte sin eksepjonelle kunstneriske utfoldelse i det "frie" Berlin?Det eneste håndfaste bevis for at damen i det hele tatt har eksistert, er to CDer.... men for all del, Sjuskeline har endelig klart å svi av Euro så det holder.... Sko, kjole, og diverse mig..... :-D Og tro nå endelig ikke at Sjuskeline ikke har klart å få en hjemmekoselig stemning på hotellrommet....Jakten er foreløpin lagt på is, til Sjuskeflumpens store glede. han begynte å bli alvorlig lei...:-D. Men jakten er på ingen måte innstilt, Sjuskeline har sendt mail til Nina Hagen og bedt om veilledning gjennom hennes Berlin, og håper på svar....... Forhåpentligvis før fredag, da reiser Sjuskeline hjem igjen.......Ha en høylytt aften :-D

1 kommentar:

  1. Hehe! Jeg visste ikke at det var andre enn meg som husket Nina Hagen! Jaja - da er vi ihvertfall to... Berlin har nok glemt henne ja.... synd igrunn.... Kos deg videre du! Uten Nina! :) Ingunn :=)

    SvarSlett