torsdag 3. juni 2010

Gode virkemidler

Det nytter ikke å mase, pleide moren til Sjuskeline å si til henne da hun var liten. Det hender forresten at hun fremdeles sier det, og ikke så rent sjelden sier Sjuskeline det samme til sine barn. Nå er det forresten sånn med Sjuskolaien og Sjuskelrullen at det er like ofte omvendt, at Sjuskeline maser på dem, gjør lekser, rydd rommet, gå ut med bosset, ta ned klærene dine, osv. osv...... Og det nytter heller ikke. Sier du noe en gan, da er det en beskjed. Eventuelt et spørsmål, men Sjuskeline har en lei tendens til å formulere beskjeder som spørsmål: Kan du ta ut bosset=? Kan du være så snill å ta med klærene dine ned på rommet? Når skal du rydde på rommet ditt? Hun mener det egentlig som kommandoer, men man skal jo være høflig og vennlig, og da kommer det ofte ut som et spørsmål, eller som Sjuskeline mener det, en vennlig henstilling om å FÅ UT FINGEREN OG SETT I GANG!

Sjuskeline har vært slapp med bloggingen i det siste. Hun er i streik, og ting koker på jobb for tiden. Ingen har mast på Sjuskeline om å være mer påpasselig med det viktigste her i livet, nemlig bloggen, men det faller en og annen kommentar. Uten at det oppfattes som masing. Og Sjuskeline er lett å smigre. At noen gir uttrykk for at hennes forvirrende og usammenghengende skriblerier er savnet, fungerer for Sjuskeline. Og Sjuskeline VET at ros og godord er bedre virkemidler enn trusler og mas..... Men å huske på det selv, når Sjuskolaien og Sjuskerullen skal stimuleres til aktivitet, er ikke lett. Dessuten er det treg materie Sjuskeline opererer med. Og nå er også Sjuskolaien og Sjuskerullen streikerammet....Hun har sagt til sine barn nøyaktig det samme som hun sier til sine tillitsvalgte: Streik er ikke ferie, det betyr at du fortsatt er i arbeid, men det er noen andre som har overtatt arbeidsgiveransvaret og kan beordre deg til innsats!

Organisasjonene i den konflikten som nå pågår har lenge mast på sin overprdnede, KS, om at NÅ må de få den lønn de fortjener. Lokket, truet, tryglet og bedt. Til ingen nytte. Så streik var eneste utvei for å få KS til å skjønne at nok er nok, vi finner oss ikke i å li avspist med knapper og glansbilder! Den innsatsen som offentlig ansatte gjør, er avgjørende for at resten av samfunnet skal fungere! Det er det vi nå prøver å vise KS, men DER kan man virkelig snakke om treg materie! Det er ikke de ansatte i skoler og barnehager, på sykehjem og i hjemmesykepleien som skal betale prisen for at noen duster med oppblåste ego har skuslet vekk store verdier og skapt finanskrise i verden! Så vi fortsetter å mase, trygle, be og true til budskapet når frem........

Kanskje Sjuskeline må ty til samme virkemidler for å få Sjuskolaien og Sjuskelrullen til å skjønne budskapet? Ingen mer klesvask. Ikke mer matlaging. Ingen flere kjøre- og henteoppdrag. Husmoræren er jo allerede tapt....

Ha en finurlig aften :-D

5 kommentarer:

 1. Kjenner en som streika i eget hjem, nekta å vaske mer klær, treningstøy og håndklær. Hun hadde to tenåringssønner som dusja 2-3 ganger om dagen og tok nytt badehåndkle hver gang og bare slapp det ned på gulvet etter bruk...Streiken var vellykka for hennes del. Stå på!

  SvarSlett
 2. Skal tru om det er meg ho innerst i veien skriv om???? Streik i heimen fungerer utmerket på tenåringsbarn iallefall :-)

  SvarSlett
 3. Hmm, det er kanskje verdt et forsøk, men jeg sitter med en følelse av at det blir meg som tar den største jobben når streiken avblåses fordi jeg blir gal av alt rotet som oppstår.....

  Jeg må nok gruble litt på det der, for det frister meg å streike når vått treningstøy og håndklær velter ut av badet ;-)

  Lykke til med streiken på jobben, den er på sin plass!

  Klem Lykkeliten

  SvarSlett
 4. Hei :) hehe prøv dette virkemiddlet du... kansje virker det også hehe..

  Ha en fin fredag og helg:)

  SvarSlett
 5. Eg hatar, virkelig hater å vaske klær, så eg har lurt mine unger til å tru at det er deres jobb.
  Så eg er skjelden og aldri inne på vaskerommet. :)

  Fantastisk flott blogg du har.

  SvarSlett