onsdag 16. juni 2010

Helpdesken

Det er mye Sjuskeline ikke kan. Nå har hun vært på kurs og fått bekreftet at hun heller ikke kan Excel regneark. Og kommer heller aldri til å lære det.....

Mutter, moren til Sjuskeline kan mye rart. Sjuskeline blir stadig imponert og overrasket over hvilke ferdigheter den damen har, det dukker stadig opp nye, hittil ukjente talenter fra den kanten. Men det er en kode Mutter ikke klarer å knekke, og det er Facebook mysteriet. Sjuskeline har insistert på at Mutter må ha sin egen Facebookprofil, da er det nemlig lett å kommunisere med omverden og holde kotakt med venner og familie uansett hvor i verden Mutter befinner seg. Og det gjør hun støtt og stadig. Fra Tyrkia til Vikedal og Australia og Singapore. København, Kvitsøy og London, man vet aldri hvor Mutter er....Og Facebook er med. Og er det noe Mutter lurer på, så ringer hun helpdesken. Det er Sjuskeline. Åpen fra 07.00 til 23.00. Siste helpdesksamtale er nettopp avsluttet, og den dreide seg om en bestemt såpeflaske som Mutter hadde sett i butikken "nettopp"...... Det vil si i fjor eller deromkringEn sånn med gakk- gakk. Sjuskeline lurte på om det var en sånn som "spydde" såpe ut av nebbet, det var nemlig de eneste Lanosåpeflaskene med tilknytting til andeverden Sjuskeline kunne huske. Og de er litt creepy, synes Sjuskeline Men nei, det var en sånn hvor endene svømmer rundt omkring nede på flasken. Sjuskeline lurte selvfølgelig på om det var et av hennes tre små bedårene tantebarn på henholdsvis 3,5 og 7 som ønsket seg en sånn, men da ble mutter stram i stemmen, og erklærte at nå var hun blitt 65 år, og måtte vel få lov å ønske seg akkurat det hun ville? Jo, jøss bevares, Sjuskeline hadde ingen problemer med å godta det, det er vel ingen som kjøper, stjeler, låner, får og finner så mye merkelige gjenstander som Sjuskeline! kanskje det er noe i den teorien med eplet og stammen som faller?

Mutter sitt ønske var så sterkt at hun hadde skrevet mail til Lilleborg, som produserer nevnte såpe, for å spørre hvor hun kunne få kjøpt det begjærte produkt, men denne modellen var dessverre gått ut av produksjon. For mange år siden...:-( Og det er her Facebook kommer inn i bildet) Mutter ville at Sjuskeline skulle lage en gruppe for kultfenomenet Lano Gakk-Gakk, og ønske at noen der ute i Facebook-land har en slik å avse!

Helpdesken har vurdert forespørselen, og kommet fram til at blogglandia er et mer pålitelig sted å etterlyse en slik obskur gjenstand: Så her er dagens utfordring:Har noen en Lano Gakk-Gakk flaske å gi bort eller selge, for å glede en Mutter på 65 som akkurat i dag kun ønsker seg en sånn? Kan eventuelt byttes i Blåfjell- Lano, gule opptrekkspåskekyllinger eller Figgjo eggeglass....... Og dette er helt seriøst, bare så det er sagt.

Ha en skummende aften :-D

15 kommentarer:

 1. Sorry, har ikke den. Men hvis din mor vil ha en lanoflaske med innebygde nisser i blåfjell og dryssesnø, så kan jeg avse en sånn en:-)

  SvarSlett
 2. Hmmmm---Emmeline lurer på om hun MULIGENS faktisk har en sånn på hytten....som hun fyller på. Dersom det skulle vise seg å være riktig--og Sjuskeline fremdeles ikke har fått seg Lano flaske før august, så ta jeg den med hjem og så skal du få donere den til hvem du vil:)

  SvarSlett
 3. PS: Bare sånn til orientering så er det ikke en flaske som kommer til å bli savnet så veldig sårt av Emmeline...DS

  SvarSlett
 4. He, he, lykke til i jakten på Gakk Gakkene. :-) Jeg har som du skjønner ingen å avse, altså jeg har ikke en sånn flaske.

  SvarSlett
 5. Emmeline, Sjuskeline kan kjøpe en riktig flott såpedispenser til deg på markedet i Tyrkia. Sjuskeline har gjort mange kupp der :-D Du er en engel...:-)

  SvarSlett
 6. PS: Emmeline har en snikende mistanke om at det IKKE er nødvendig med motgave fra Tyrkia da Emmeline stort sett er veldig kresen innen såpedispenseravdelingen, og denne lano gakk gakk greien bare har stått på toppen av skapet for syns skyld liksom....Bare sånn at du ikke akkurat løper til første såpedispenserbutikk i Tyrkia!

  SvarSlett
 7. Slapp av Emmeline, Sjuskeline ELSKER å shoppe eksklusive saker og ting på markedet i Tyrkia... ikke noe trøbbel...:-D Og hvis du ikke liker den, kan du gi den til Svigermor til jul!

  SvarSlett
 8. Ja det var pinadø sant. Svigermor har forøvrig bygget et nytt hus og skal flytte inn i disse dager. Hun beholder faktisk det gamle, men skal ikke ta med seg NOE, bare kjøpe nytt.... Litt av en plan sier jeg bare;)

  SvarSlett
 9. Hhhhmmmmmm---dårlig norsk merker jeg...gir uforståelig kommentar.
  Svigermor beholder faktisk det gamle HUSET også....Og alle tingene hun har der...og hun skal ikke ta med noen av de tingene til det nye huset. Bare kjøpe alt nytt,

  Sånn---da hadde jeg forklart kommentarene. Akkurat som Den norske lov, som gies ut med kommentarer til lovteksten...
  Men Emmeline trenger fremdeles ikke noen såpedispenser, hun kan trolig finne TO sånne Lano--en på egen hytte og en hos ( nettopp akkurat) svigermor!

  SvarSlett
 10. Huh, Sjuskeline er imponert over Svigermor.... Kanskje Sjuskeline kan kjøpe innflyttingspresang til Svigermor, kanskje det finnes såpedispensere som spiller musikk når du trykker på såpeutskytingsknappen? Kjenningsmelodien fra den dype og underfundige kvalitetssåpeoperaen "Soap" :-D

  SvarSlett
 11. Njaaaa--hvis det finnes noe sånt så har Svigermor trolig tre fra før...Skal mye til å overgå henne kan jeg love! Det morsomme er at det nye huset nå skal bli som en Bohuskatalog...Min svigerinne styler og fikser og forsøker å holde streng kontroll på alt som kommer innenfor dørene. Alt dillet skal være igjen i det gamle huset;) Det varer nok ikke lenge vil jeg tro--en to, tre timer helt til min svigerinne tar seg en pause---da setter Svigermor seg ned med Nytt og Nyttig katalogen--og så har vi det gående!!!

  SvarSlett
 12. jeg kjøpte en med pingviner til min kusine sin oppstyltete mann en gang, men vet ikke om pingviner og ender engang er i slekt??.. den står no på dassen i kjelleren, hehe Mona

  SvarSlett
 13. Visste ikke at det fantes gakk-gakk-Lano engang jeg. Begynner å innse at jeg lever et Meget Kjedelig Liv. Håper det årner seg!

  SvarSlett
 14. Jeg har hatt en sånn en, og siden jeg aldri kaster noe så skulle jeg nok finne den. Gi meg et par uker......
  P:S Leser mamman din bloggen din?

  SvarSlett
 15. Øhhhhh...... Tror ikke Mutter frekventverer bloggen nei. Hun har antagelig ikke hjerte til det...:-)

  Høre GJERNE fra den, dersom gakk- gakk- flasken din dukker opp :-)

  SvarSlett