tirsdag 22. juni 2010

Obligatorisk!Når man har hus og terrasse er det visse ting som er obligatorisk. En av de tingene er grilling. Når solen skinner, ligger grillosen tett over nabolaget, og Sjuskeline har tenkt mer enn en gang om disse menneskene kjøper co2 kvoter for å bøte for all den giftige røyken som stiger opp. Neppe.

Sjuskelflumpen har snekret en gedigen terrasse bak sjuskehuset. Terrassen er større enn stuen, og mange flotte sommerdager har blitt tilbrakt der :-) Alle som kommer på besøk og beskuer underverket har samme reaksjon: "WOW, stilig, her blir det vel mange grillfester til sommeren?" Sjuskeline mumler etter beste evne, avhengig av nærhet i relasjonen til vedkommende som beundrer mesterverket, at joda, vi får se på det...... nja, muligens...... tja, det skal vi nå bli to om... eller lignende. Men: NEI! Det blir ingen grillfest hos Sjuskeline! Sjuskeline HATER grilling!

Først er det prinsippet om at mat som det lengre tid å lage enn å spise, er ikke verd innsatsen. Så er det faktumet at grillmat er usunt, fetende og kreftfremkallende. Så er det selvfølgelig det at grilling medfører et arsenal av skitne kjøkkendevicer, skåler, gafler, kniver, fat og diverse, alle dekket med et tykt lag seigt fett. Dyrt er det og. Selve grillmaten, salater, marinader, krydder og alt tenkelig og utenkelig tilbehør. Grilling er dessuten en utendørsaktivitet, og med det klima vi er begunstiget med her til lands er stillongs og ullteppe et helt nødvendig tilbehør.... Kjedelig. Og sist men ikke minst: Hovedpersonen; Grillen.....

Helst skal man ha en gassgrill av merket Weber. Den skal minst koste 20000. Da må man også investere i beskyttelsetrekk og gassflaske. Brannfarlig..... Til nød kan man ha en rimeligere utgave, og så kan man skylde på den når maten blir brent eller rå. Det var ikke tilstrekkelig mange grillsoner.... eller noe.Sjuskolaien var i går innkalt til sommeravslutning med klassen. På en nærliggende strand. "Ta med engangsgrill, så koser vi oss" stod det i innkallingen. Sjuskeline vil jo ikke ha rykte på seg for å være en dårlig mor, så hun troppet pp på nærmeste Rema 1000 butikk med grill i blikket. Lastet handlevognen full av marinerte fettslicer og marinerte kylligslintrer, pluss et assortert utvalg pølser, alle av merket grillkongen. Grillkongen???? Joda, det går tydeligvis an. Sjuskeline kjenner godt Grillkongen, han drev nemlig Sjuskelines stampub i Stavanger for en mannsalder siden, og hun ser på hans hjemmeside at det var Norges første mexicanske restaurant. Sjuskeline kan ikke erindre å spist annet enn bakt potet der, som et naturlig tilbehør til pilsen i sene nattestimer. Men det var forreten ikke der..... Spør Otto......  jaja... Og nå er ham altså blitt grillkonge på Rema 1000! Hyggelig mann forsåvidt...Hvis gode gamle Craig er Grillkongen, så kan sjuskeline heretter kalle seg Grillknugen. Etter modell fra vårt nabolands eksemplar av arten konge.

Men tilbake ril Sjuskolaiens lille avslutning. Da tiden nærmet seg for avreise til oppmøtestedet, kom Sjuskolaien lettere betuttet opp i stuen, og sa med et lidende ansiktsuttrykk:" Mamma, jeg har så vondt i hodet, MÅ jeg gå på avslutningen?" Sjuskeline måtte knipe seg hardt i armen for ikke å smile bredt, og sa trøstende:"Neida, vennen min, bare slapp av du." Men Sjuskolaien ville fremdeles grille, så da måtte jo Sjuskeline bare la alle prinsipper fare. Hun løftet lokket av kulegrillen fra i forfjor eller deromkring, og den var ikke spesielt appettittelig..... Dessuten var den blitt brukt som askebeger, og så rusten at den nesten falt fra hverandre. Men Sjuskeline plasserte engangsgrillen oppå grillvraket, og etter en fyrstikkeske og en halv flaske tennværske brant det lystig. Så Sjuskolaien og Sjuskerullen fikk svidde pølser, brent fett og de bitene av kylligslintrer som ikke satt fast på grillen eller falt nedi til middag, og Sjuskeline har endeig utført sine obligatoriske plikter som ærverdig forstadsbeboer og grillet.... :-DHa en brunsvidd aften!

9 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel blåst grilling. Skal si det var størrelse på den terrassen din. Du trenger nesten ikke hytte du, når du kan være her ute??? Grilling er hytteaktivitet for Emmelinefamlien da vi kun har 4 kvadrat altan fordelt på seks personer. Meget trangt. Grillmat blir dermed kun spist i noen hektiske sommeruker, og da med voldsomme mengder tilbehør. Hjemmelaget potetsalat, vanlige poteter, saus, salater, grillede maiskolber og kjøtt i ulike varianter. Ì svigermorland fyller de nemlig to hele bord med remedier for å spise en enkel pølse... og den tradisjonen må jo bare holde på. Ergo er Emmeline enig med deg: MYE ARBEID for lite mat. Eller Mye arbeid for litt for mye mat, da man føler at man må spise ekstra fordi det har tatt veldig lang tid. DU kan nok lage en antigrillgruppe på facebook. Tror den kommer til å få god oppslutning;) jaja. Dette ble brukbart langt...men kjekt likevel at dere kom dere i havn. Fikk Killerkatten smake?

  SvarSlett
 2. Næh, Katten stakk da Sjuskeline helte på en halv liter tennvæske og svidde vingetuppene av 3 nyskjerrige engler...:-D

  Facbookgruppe er en kjempeide :-D

  Koz og klemz

  SvarSlett
 3. Fordelen med grilling er at da kan far føle at han har bidratt med middagen (ja, for det er mannen som griller). At kona står på kjøkkenet og smeller sammen alt tilbehøret (som er lang mer arbeid enn å flippe noen burgere på grillen), ja det er en annen historie...

  SvarSlett
 4. Jeg har lenge trodd at det er noe alvorlig galt med meg, siden jeg
  ikke kan fordra å grille. Da er det deilig å å kjenne fellesskap med
  deg sjuskeline som våger å rope det ut for hele verden. Takk.

  SvarSlett
 5. Jess, jess, jess. Hadde jeg vært på fjasbok skulle jeg sporenstreks blitt med i antigrillegruppe. Trave tusen turer mellom kjøkken og terrasse med fat, bestikk, ris,.... og alt man kommer på etterhvert mens far STÅR ved grillen. Pølser svir man like lett på steikepanna er nå min erfaring.

  SvarSlett
 6. Hei:):)

  Takk for dette blogginllegget... var så godt å høre at det ikke er bare meg som ikke er så glad i grilling..

  Jeg har også stor terasse, men den er brukt til kos og matspising uten grilling.. vi har ikke grill og har heller ikke tenke å skaffe oss det..

  Vi lager maten inne og tar den med ut viss så skal være... koser oss like mye da... er av og til bedd til venner på grilling og det er nå koselig da.. men ikke noe som frister meg her hjemme..

  Stor terasse er godt å ha... som man kan pynte med blomster og diverse andre ting..

  I dag er det santhansaften.. da blir det litt grilling på storgrillen der vi skal... men hovedtyngden av mat spiser vi hjemme laget på komfyren..

  Ha en flott santhansfeiring:):)

  SvarSlett
 7. Godt innlegg og gode kommentarer. Bergljot bifaller!

  SvarSlett
 8. Oi, her var det antigrilling ja.
  No har eg ikkje Webergrill då, eg har to Landmann gassgriller og ein tønnegrill. Ein grill for kvar anledning. :)
  Eg elsker å grille, og vi samlast mange her i lag, og det er jo så kjekt.
  Grunnen til at eg har tre griller er fordi vi er så late at vi ikkje gidd å flytte med grillen alt etter kva for terrasse vi skal sitte på.

  Og i dag er jo den store grilldagen, kose oss med mange naboer og familie.

  Uansett mat og måte å tilberede den på, ha ei fin St.Aften. :)

  SvarSlett
 9. Ha, ha, ha! Eg også er overlykkeleg for at det er fleire antigrillarar der ute! Har alltid sagt at grilling er oppskrytt.

  SvarSlett