lørdag 1. mai 2010

Gratulerer med dagen!

Gratulerer med den viktigste dagen i mai! Mai er jo spekket med store dager, noen er best egnet til å spise is og hotdog på, men 1.mai er den dagen vio alle skal markere vår eventuelle misnøye med tingenes tilstand i Kongeriket Norge!

1. mai er arbeidernes dag, og mange vil nok hevde at arbeidere er en utdøende rase i dette landet. Men Sjuskeline mener bestemt at arbeiderbegrepet i dag må tolkes på en annen måte enn man gjorde den gangen  1. mai ble innstiftet som arbeidernes dag. Den viktigste kampen for dagens arbeidere er, slik Sjuskeline ser det, kampen for likelønn. I dagens Norge ser vi at kvinner konsekvent tjener mindre enn menn, og denne verdidiskrimineringen kan vi ikke finne oss i! Kvinner jobber i større grad enn menn i offentlig sektor, hvor lønningene jevnt over er vesentlig lavere enn i privat sektor. Dette går spesielt hardt ut over høyskolegruppene. Sjuskeline mener at offentlig sektor er en viktig råvareleverandør til samfunnet, hva skulle Norge gjort uten lærere som underviser barn og sørgere for kompetaselevering til fremtidens generasjoner, og hva skulle vi gjort hvis ikke sykehusene reparerte de som trengte det? Og hvem skulle tatt seg av våre gamle dersom ikke pleie og omsorgsektoren fungerte? Så de høye herrer innen frontfagene er totalt avhengige av en sterk og velfungerende offentlig sektor for å utføre sin jobb!

Sjuskeline hart ikke flaggstang. Det er fordi hun kjenner sin egen inkompetanse, og vet at hun hadde bommet på de offentlige flaggdagene, og glemt å heise flagget på de rette dagene. Det er kun en gang i året hun angrer på den beslutningen,og det er i dag. Hun irriterer seg grønn over at INGEN av naboene som faktisk er lykkelige eiere av en flaggstang, ikke flagger i dag. Hun er så irritert at hun vurderer sterkt å ta runden og minne alle naboene på det. Men siden Sjuskeline har en gnagende mistanke om at det er et bevisst valg hos enkelte, lar hun vær. Kanskje hun skal fremme et privat lovforslag om å innføre straff for ikke å flagge på 1 mai dersom du er i besittelse av en flaggstang? 3 måneder ubetinget høres ut som passe straffenivå...:-P

Så kamerater, ut å heis flagget før du går i 1.maitog!

Ha en solfylt dag :-D

5 kommentarer:

 1. Det ER jo strengt tatt en offisiell høytidsdag, og derfor SKAL man faktisk flagge! Så bare ta en runde i nabolaget du, og minn alle på at det er påbudt!
  Ha en fin feiring :)

  SvarSlett
 2. Jeg har ingen flaggstang, men jeg har stappa to flagg i en vase som får stå i vinduet :)
  God 1. mai! :)

  SvarSlett
 3. Hør, hør! Har ingen flaggstang, men om jeg hadde skulle jeg flagget. For denne dagen ER viktig og all honnør til de som står på barrikadene og kjemper for oss andre. Innrømmer glatt at jeg aldri har gått i 1.maitog og dagen betraktes mer som en behagelig fridag. Det betyr ikke at jeg sitter uvirksom resten av året. Er engasjert på andre plan. (måtte bare nevne det så jeg ikke blir betraktet som en som ikke bryr seg, he he).

  SvarSlett
 4. He he, her har vi hengt ut flagget! Og tatt det inn...
  Ha en flott 1.maikveld!

  SvarSlett
 5. Vel blåst 1.mai! Rørende engasjement i folket, solidarietet og varme. Jeg er stolt av å feire dagen!

  SvarSlett