onsdag 12. mai 2010

Dyr i kosten

Nå sitter Sjuskeline og humrer..... Etter å ha skrevet overskriften flyr assossiasjonen fritt. Pissemaur i tannkosten? Ulver i feiekosten? Sjuskeline har stor sans for ordspill og ord med dobbel betydning, særlig hvis det kommet fra folk som på grunn av ord med dobbelt betydning blir ufruívillig morsomme....

Dagens innlegg handler atter en gang om mat. Kost som kan spises. Og Sjuskeline er VELDIG glad i mat, men hun er ikke særlig ivrig på å lage mat. Eller handle mat heller for den saks skyld. Sjuskolaien og Sjuskerullen foretrekker pizza Grandiosa,  Sjuskeflumpen er fornøyd hvis han får langebrød med leverpostei, men det bør helst være gutt på boksen. Leverpostei med jente på smaker  visstnok ikke like godt...(?) Og Sjuskeline selv må begrense matinntaket i størst mulig grad, så dersom hun klarer å la være å handle i det hele tatt, er mye vunnet. Det som kommer i hus, havner oftest i Sjuskelinemagen...:-(Så hvem i alle dager er det da i Sjuskeheimen som er dyr i kosten??? Jo, det er Sjuskekatten! Sjuskekatten er en godt voksen dame, og kjipamat fra Kiwi gir ikke de nødvendige næringsstoffene som en pusekatt trenger. Så Sjuskeline kjøper mat på dyrebutikken, og det er en helt annen kilopris på godsakene derfra enn på maten som Sjuskebarna blir avspist med...(haha) Så Sjuskeline har regnet litt på det, og siden Sjuskekatten veier i underkant av 5 kilo, og hvert av Sjuskebarna hver veier omtrent det som barn i den alderen skal veie, så er Sjuskekatten desidert den dyreste i drift i matveien der i huset.Det er vel og bra, men Sjuskeline hadde faktisk forventet en smule takknemlighet over denne økonomiske forpliktelsen hun har tatt på seg. Men nei. Sjuskekatten klager, hun synes IKKE at tørre kjeks er passe mat for en katt i sin beste alder...."Gå ut og fang mus selv da, ditt utakknemlige utyske" sier Sjuskeline, og får BLIKKET...... Det som uroer Sjuskeline litt er at Sjusekatten blir helt vill av beigeisting over 3 ting: Joikakaker, lapskaus på boks og stabburet leverpostei. Med gutt på. Sjuskeline tror ikke at dette borger for god kvalitet på nevnte matvarer, men hva vet vel hun????Nå skal Sjuskeline feire den første freddan av mange på rad med ETT glass rødvin...... Og ja, det er et halvliterglass....... Men det er fremdeles bare ett glass....

Ha en guddommelig aften :-)

5 kommentarer:

 1. Jeg elsker ordspill- hurra! Vår katt, en gammel sær dame, kommer løpende så fort det lar seg gjøre om noen åpner en hermetikkboks av noe slag på kjøkkenet. Det spiller ingen rolle hva det er, det er lyden som er den forløsende faktor. Så blir hun SÅ skuffa når det viser seg å være f.eks. vannkastanjer, ha ha. Men er det makrell i tomat da hender det at jeg er svak og lar henne på slikke litt...Ellers er det streng diett fra veterinæren, ja.

  SvarSlett
 2. Syns det ser ut som om Killerkatten er svært selvstendig:) Syns i grunnen du burde ha delegert noen oppgaver til henne også. Når redningshunder kan redde folk med litt øl i en sånn liten tønne kan helt sikkert matvrak-katter ta ansvar for å handle inn leverpostei også;) Verdt et forsøk. Jeg glemmer aldri presten sin katt i fjor. SOm kom inn på Earth Hour konserten i kirken. Siden alle dørene var åpne---på grunn av varmeutviklingen når vi bare hadde tente lys...Vel---katten forelsket seg VELDIG i fiolinisten, som spilte de lyseste gnikketoner og nektet derfor å forlate podiet. En ekte fiolinist-fan med andre ord... Han kunne jo ha jobbet som musikk kritiker:)

  Vel vel--.-god helg og god tur Sjuskeline, og takk for EKSTREMT god innsats i åttende etasje i dag. IMPONERENDE saksliste:)Den skal det bli lenge til vi klarer å toppe igjen!!!

  SvarSlett
 3. Hei Sjuskeline!

  Er det du som har stjålet glasset mitt? ;))

  Hilsen Elisabeth.

  SvarSlett
 4. Ja jaja.... vi venter på bildeserien av tanksene:)

  SvarSlett
 5. Du får det alltid som du vil Emmeline :-)

  SvarSlett