søndag 2. mai 2010

Husmornykker....Sjuskeline har feilbedømt sitt publikum denne helgen. Alle Sjuskebarna og Sjuskeflumpen har vært hjemme, og tidlig i dag oppdaget Sjuskeline at det var tomt for brød. Ingen hadde klaget over dette, men haugen med tomme pizzaesket talte sitt tydelige språk. Sjuskeline er opptatt av at barna skal få sunn og næringsrik mat (ikke le!), så hva skulle hun nå gjøre? Det var bare 2 aktuelle alternativ, enten bake eller fytte opp treskeverket som kalles bil og ta turen ned på bensinstasjonen. Som den dørgande late personen hun endte Sjuskeline opp med ondr nr. 1, bake. Sjuskeline hadde plukket med seg noen poser ferdig brødmix på siste IKEA- tur, så jobben burde være relativt enkel.Sjuskeline fulgte oppskriften på pakken  til punkt og prikke, men et eller nnet sted på veien skar det seg. Da deigen hadde hevet først i 30 minutter, og Sjuskeline hadde rullet ut to brødlignende pølser som hadde hevet i nok en halvtime, var pølserullene like små...... Hmmmm...... Det skal kanskje være sånn, tenkte Sjuskeline.....

3 kvarter senere stod Sjuskeline der med to murstenslignende gråbrune tingester. Jaja, det dufter vaffal nydelig i Sjuskelheimen, og Sjuskeline har tvunget i seg 4 skiver selv, så var ikke jobben helt forgjeves. Sjuskerullen og Sjuskolaien har kokt seg havregrøt til kvelds, de bare kikket oppgitt på sin mor da hun prøvde å friste dem med nybakt "brød" Heldigvis hadde de begge vett til ikke å si noe...... Taushet er gull!Nå gjenstår bar den festligste delen av jobben, nemlig oppryddingen. Kjenner Sjuskeline rotet sitt rett, så er det der i morgen oxo...:-D Sjuskeline kjenner et snev av anger over at hun ikke tok bensinstasjonturen......

Ha en velduftende aften!

9 kommentarer:

 1. Du mener du valgte den enkleste løsningen!? Bil til bensinstasjon høres lettere ut. Kanskje du kunne lagt inn et par etapper med intervalltrening på veien, sånn bare for utfordringens skyld? Det ville uansett være enklere enn å bake selv, i mitt hode..Som du skjønner blir brødene jeg baker en sjelden gang mer egnet som mordvåpen enn til å mette familien.

  SvarSlett
 2. jeg er flink med gjærbakst men likevel- føler fortsatt at bil til bensinstasjonen er enklere...du bor da ikke så langt ute på landet! Eller er du selv meget sjusket på hjemmesøndager?

  SvarSlett
 3. OK, innrømmer at baketrikset var en grov feilvudering..... Er så lenge siden sist, hadde glemt hvordan det var...:-/

  SvarSlett
 4. En ting skla du ha: det tar litt tid å bake brød, og de ser helt nyyydelige ut!
  Flott innsats!
  Bedre lykke neste gang :-)
  Håper ikke fordøyelsen får svi...

  SvarSlett
 5. Hadde IKEA-pakke-mannen gløymt å legge ved poselimet sammen med skruane og umbrakonøkkelen ?

  Eg synest grovbrøda dine ser utrulig anstendige ut !! Tenk å velge havregraut, da !

  SvarSlett
 6. Heimebaka brød er oppskrytt!! Men brødbakst gjev iallefall godlukt i stova :-), men......det gjer også vakumpakka eller frosne ferdig-rundstykker!

  SvarSlett
 7. He he, du skal ha kred for at du prøvde!

  SvarSlett
 8. Kjenner meg igjen i det å tro at det er enklere å gjøre ting som å bake brød hjemme, i stedet for å kjøre til bensinstasjonen. Er ikke det at en nødvendigvis er glad i å bake, en mister bare litt oversikt over hva som er fornuftig og ikke... Det kan skje den beste.

  SvarSlett
 9. Hihi, husket du GJÆR? Det pleier nemlig ikke å være gjær i sånne brødmixer, de fleste skal tilsettes en pose tørrgjør.

  Hilsen erfaren brøbakemaskin-baker. ;o)

  SvarSlett