fredag 7. mai 2010

Uten mat og drikke


En klok mann sa engang:"Uten mat og drikke, duger ikke helten" Og denne kloke mannen var Trond Kirkvåg, som dessverre ikke er blandt oss lenger. Men alle hans visdomsord bærer vi med oss i hjertene våre, vi vil alle glemme alle de ubetalelige sketsjene han har gitt oss, blandt annet sammen med sine kollegaer Knut Lystad og Lars Mjøen.

Sjuskeline er meget opptatt av mat og drikke. Selv om estetikk i dagliglivet ikke står særlig høyt på agendaen, er det noe helt annet når Sjuskeline en sjelden gang spiser ute blandt folk. Og det skjer oftye i jobbsammenheng, og takket være den dyktige organisasjonssekretæren som har ansvar for nettopp mat og drikke i diverse sammenhenger, har Sjuskeline mange minneverdige restaurantopplevelser i boken. En minneverdig restaurantopplevelse forutsetter selvfølgelig også godt selskap, og mangt og mye kan si om Sjuskelines kollegaer, og det blir det da også, men artige å dra på tur og spise god mat med, DET er de!Sjuskeline og hennes kollegaer har altså vært på tur til Tigerstaden, og på programmet stod blandt annet en tur med omvisning i operaen, Vår alles nye nasjonalskatt. Og frøken omviser var helt yr av begeistring og la ut i det vide og det brede om hvor gjennomtenkt og gjennomført alle detaljer var, og listen over bidragsytere var lang som telefonkatalgen, for de som husker det fordums klenodiet. Kanskje vi heller skulle si lang som facebookvennelisten til en gjennomsnitts 16 åring, så alle skjønner hvor lang og imponerende denne listen var.Sjuskeline var i utgangspunktet en smule skeptisk til denne overveldende lovprisingen, men da omvisningen var over og folket seg mot restauranten hvor kveldens festmåltid skulle inntas, skjønte Sjuskeline at frøken omviser nok hadde helt rett. a en av hennes kollegaer bestilte seg en pils i bare før maten, fikk han nemlig servert HANSA pils! DA forstod Sjuskeline at det var helt riktig som frøken omviser påstod, her var kun de beste råvarer og mest kompetente leverandører valgt ut til å bidra i bygging og drift av vår nye nasjonalhelligdom!

Dette inntrykket ble opprettholdt gjennom kveldens måltid, hvor de mest utsøkte og fantastiske retter stod i kø for å pirre smaksløkene og kile med tarmtottene. Biffen var så mør at den smeltet på tungen, og grønnsakene var umulige både å kjenne igjen eller uttale navnet på. Og alle vinene passet glimrende til retten de ble servert med, krot sagt, det var definitivt årets mest minneverdige etegilde!

At Oslo har kvalitetsmat også på andre områder, så Sjuskeline med egne øyne, da hun dagen etter fikk øye på dette skiltet utenfor en sjappe: Kvalitetssmågodt. Slå den! På grunn av prosjekt bikinisesong kan ikke Sjuskeline tillate seg å smake på alle fristelser som kommer hennes vei, men hvis det blir tu til Tigerstaden i høstsesongen, står denne sjappen høyt på listen! Hvis Sjuskeline finner tilbake til stedet da. Det er jo ikke mulig å orientere seg i den byen :-/Ha en befruktig aften :-D

2 kommentarer:

  1. hmmmm...
    kommuneansatte på smøretur med besøk på "luksus restaurant" få dager etter at de har feiret arbeidernes dag med "kamerater" i tog....
    :D

    SvarSlett
  2. Vel dokumentert og vel undt! :-)

    SvarSlett