onsdag 24. februar 2010

Jul og et forsøk på pedagogisk tilnærming

Det snør fremdeles i Sjuskelineland :-( Hun har kostet snø av bilen minst 2 dager på rad nå, og bussene i Sjuskelineland er ikke særlig pålitelige, så det kommer ikke på tale å være miljøvennlig.



Snø hører julen til. Og til jul er man forpliktet til å ønske seg ting. Sjuskeline har mange ting, men mange vil nok hevde at Sjuskeline har mange stygge ting og mange ting hun ikke trenger. Det mener også eldste sønn i huset, Sjuskerullen. Mamma, hva ønsker du deg til jul? spurte jhan en dag et stykke ut i desember. Sjuskeline tenkte febroilsk, dette spørsmålet var jo helt uungåelig så det var dumt at hun ikke hadde et svar klart. Så falt øynene på tekoppen som stod på bordet, det var en Mummikopp fra Arabia, nærmere bestemt lille My koppen. Sjuskeline har etter et besøk i  Finland anskaffet seg flere kopper i serien, men mangler fremdeles noen for å ha komplett samling. Mummikopper! Sa Sjuskeline gledesstrålende! Jeg ønsker meg Mimmukopper! Jeg mangler jo både Hufsa, Snorkfrøken, Hattifnattene og....... Sjuskerullen ser oppgitt på sin mor. Mamma da. Har du sett i kjøkkenskapet! Det tyter jo med kopper! Det må nevnes at Sjuskeline har i mange år samlet kopper på sine reiser, slik mange har med seg f.eks. dukker eller andre ubrukelige suvenirer. Jammen... sier Sjuskeline jeg har jo ikke alle Mummikoppene! Sjuskerullen ristet oppgitt på hodet. Nei, Mamma det er ikke særlig fristende å kjøpe en kopp til deg..... Sjuskeline gir ikke opp. Hva ønsker du deg da, Sjuskerull? Sjuskeline vet meget godt at det eneste Sjuslkerullen ønsker seg er siste utgave av et eller annet meningsløst spill, og skal prøve å være en smule pedagogisk. Du vet jo det, Mamma! Kill, kill og kill again 7, svarere Sjuskerullen! Ha! sier Sjuskeline! Det tyter jo med videospill til alle mulige konsoller på rommet ditt! Det er ikke særlig fristende å gi deg ett til! Sjuskerullen gav her sin mor "du er en håpløs, gammal kjerring-blikket" og sier oppgitt: Nei, nei, du får gi meg penger da......

Det ble ingen Mummikopp på Sjuskeline den julen.....



Kopper kan forresten være pedagogiske på mange måter. Siste tiskudd til Sjuskelines koppesamling, er en kopp fra Tyrkia, hvor Sjuskeline liker å yilbringe feriene sine. Etter flere opphold der, har Sjuskeline nå forsøkt å lære seg de innfødtes språk, Tyrkisk. Det er ikke lett. Men koppen som ble innkjøpt på siste tur, har kalender for 2010 trykket på, og månedsnavnene på Tyrkisk. Så hver gang Sjuskeline drikker te av denne koppen, må hun si navnet på inneværende måned høyt for hver slurk. Vi er kommet til februar :-) Sjuskeline kan allerede navnene på alle karakterene i Mummiverden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar