søndag 28. februar 2010

Ertersuppeskålens renessanse


Nå er OL endelig over. Sjuskeline er ikke spesielt sportsinteresert, som tidligere nevnt, men OLer nå OL..... Og Ole Einar Bjørndalen er søt, Petter Northug er en bølle, og Marit Bjørgen har en irriterende stemme og curlinggutta har stilige bukserså Sjuskeline har nå sittet klistret til skjermen etter at parabolfiksemannen var her og gjorde jobben sin. Alle nordmenn har sin mening om OL, og det er visstnok nasjonsbyggende.

Men nå i kveld våknet altså Sjuskeline av OL- rusen, og så seg rundt i stuen..... Jøje meg, her ser det ut! Rydde, ropte Sjuskeline, det har nemlig vært mye roping i Sjuskelinestuen de siste dagene.... Gå PÅ! TA I!  Kjør fra dem! Skjerp deg! JAAAAAA! NEEEIIIII! og liknende utsagn har smelt i veggene, til Sjuskekattens store fortvilelse.  Sjuskekatten liker helst å ta sine små 20-timers lurer i fred og ro på sin faste plss i sofaen sin. Nå lover Sjuskeline på tro og ære at det er slutt på ropingen og idrettsengasjementet for denne gangen, men Sjuskekatten er ikke helt overbevist.

Rydde ja. Ikke Sjuskeline sterkeste side, og når alle kvadratcentimetre i hele husert er like rotete, er det ikke lett å vite hvor man skal begynne. Sjuskeline pleier aklltid å lytte til råd fra fagfolk, og hun husker indignasjonen i stemmen til en av sine venninner da Ertersuppeskålen ble eksponert i all sin gru. Så der begynner Sjuskeline. Dersom det er interesse for hva skålen inneholdt, så kjan Sjuskeline herved avsløre at den innehodt 511- femtien!- kulepenner, en lommelykt, 4 reflekser, en fjernkontroll til en videospiller som ble kassert for 3 år siden, 2 hårstrikk, 7 strikkepinner av ulik tykkelse, en pulsvarmer som har vært savnet i 2 måneder, en kam og 2 neglefiler. Romslig skål, med andre ord! Nå er alle tingene ryddet bort, eller plassert på andre mer eller mindre egnede steder, og Ertersuppeskålen har fått hedersplassen midt på det nyryddede stuebordet med en falsk blomst av uvisst avstamming oppi. Blomsten ble kjøpt inn til Sjuskolaiens konfirmasjon for 3 år siden, og kommer fra IKEAs rikholdige sortiment. Det er nemlig sånn Sjuskelinerydding forgår i praksis. De små tingene er viktig, de store gjør seg selv....(?)

Som dere sikkert skjønner er ryddesjauen for i dag avsluttet, i og med at Sjuskeline atter engang har inntatt posisjon 1 foran datamaskinen :-)

Ha en sportsfri aften :-)

4 kommentarer:

 1. Konfirmasjonsblomst???? Emmeline blir stadig mer og mer imponert....og syns det er ganske spenstig med DUK PLUSS LØPER under ertesuppeskålen. I tilfelle du skulle søle når du vannet konfirmasjonsblomsten;)

  SvarSlett
 2. Duken er for å skjule bordflaten........ 18 år i aktiv, og da mener jeg aktiv, tjeneste har satt sine spor. Løperen for å skjule flekkene på duken...:-/

  SvarSlett
 3. Ok, greit at du nesten har stjelt navnet mitt, men katten min og??? Hihihi:)

  Morsom blogg. Kommer til å lese mer her ja.

  SvarSlett
 4. Ops, kanskje greit å forklare at den ene katten min er nesten helt lik din... :) Men det forsto du sikkert:)

  SvarSlett