lørdag 27. februar 2010

Har du et embete?

En antatt klok mann som levde for mange år siden, sa at at "den Gud gir ett embedem gir han også forstand. Om denne påstand medfører riktighet har Sjuskeline ingen intensjoner om å verifisere her, men tanken på at det ene nødvendigvis medfører det andre er jo logisk. "Den Gud gir samlemani, gir han ogå ordenssans" Høres ikke det forlokkende ut? Slik er det dessverre ikke i Sjuskelineheimen:-(  Sjuskeline lider av sterkt fremskredet samlemani, et sterkt konkurranseinstinkt, men ordenssansen er fullstendig fraværende. Det medfører at Sjuskeline har ting av ymse slag på de utroligste steder.

Disse eggeglassene som er fra Figgjo og ble produsert på 60 og 70 tallet, står pent stablet oppå hverandre i skapet til DVDene. Sjuskeline  tar noen av dem fram med jevne mellomrom og titter på dem, og nåde den som ikke setter dem på plass i skapet i riktig rekkefølge etter at han har funnet seg en DVDfilm! Og sjuskeline har mange! Vaffal 50 forskjellige, og konkurranseinstinktet gjør at samlingen ikke kan arkiveres før alle motiver er innsamlet. Og såvidt Sjuskeline vet, er det ingen som kan gi en eksakt oversikt over hvor mange ulike mønstre denne modellen fra Figgjo er utkommet i...:-( Så dette er antagelig et livslangt prosjekt. Heldigvis har man spådd at DVD film snart avgår ved døden, så da kan Sjuskeline få skapet for seg selv til eggeglassene sine :-) Dersom noen kjenner noen som kjenner noen som kan hjelpe Sjuskeline med å få en oversikt over dette , ville Sjuskeline bli veldig glad! Eggeglassene altså, ikke DVdene.
Her er et annet eksempel fra Sjuskelines stadig voksende Figgjo- samling. den ble opprinnelig ment som dekorasjon på et hjørnebord i Sjuskelinestuen på en ryddig dag, den er hentet fra barndommshjemmet til Sjuskeline, og er kjent som "ertersuppeskålen". Men det gikk ikke mange minuttene før den første kulepennen fant veien oppi skålen, og nå er den fylt til randen med kulepenner, annen kontorrekvisita, gnagsårplaster, strikkepinner, nøkler som ingen vet hvor hører til, refleksbrikker og annet mig. Når sjuskeline nå ser på bildet, lurer hun VELDIG på hva den oransje store tingen midt i skålen er......

NOEN har beklaget seg over at Sjuskeline sine bilder er for små, og Sjuskeline har forklart og forsvart seg med at hun vil spare eventuelle lesere for de mest kinky detaler i Sjuskelinerotet. Men man skal jo lytte til sitt publikum, så værsågod :-)

Ha en speilblank aften :-)

5 kommentarer:

 1. Emmeline gråter snart blod over realitetene hos Sjuskeline. Kaste perler for svin er et uttrykk som renner meg i hu.....og så ser man for seg et hvitmalt skap der ertesuppeskål står side om side med eggeglass. Alene...utstilt i all sin prakt!!!
  Jeg sier ikke mer, men krysser fingre for at DVD samlingen snart blir solgt til en mann fra Sotra!

  SvarSlett
 2. PS: Emmeline er dog svært takknemlig for store bilder. Skal det være så skal det være:)

  SvarSlett
 3. Sjuskeline skjønner godt at en interiørentusiast som Emmeline gråter blod...... Sjuskeline kan forsikre om at disse tingene blir godt ivaretatt åkkesom...... Når Sjuskerullen flytter på hybel, blir det hvitmalte skap..... Lover!

  SvarSlett
 4. Halloen sjuskeline:) Batteriet er flatt...sitter nå og venter på at det skal bli så mye liv i mobilen at jeg kan ringe deg igjen:) TUDELU!!!

  SvarSlett
 5. Takker Emmeline så mye for tilpasset opplæring med å få telleren oppe å gå :-) Nå blir det liv, Rai, Rai!

  SvarSlett