mandag 12. juli 2010

Selvgjort er velgjort!Sjuskeline er en smule manneløs for tiden, da hennes hjertes utkårede er på jobb i utlandet. Som ikke må forveksles med Syden, det er et annet sted. I tillegg til at Sjuskeline selvfølgelig savner mannen sin og hans blide åsyn, kommer alle de praktiske problemene. Sjuskeline regner seg selv som rimelig selvhjulpen, men de siste 8 årene med mann i huset har gjort noe med denne evnen. det er så lett å ta "jeg-er-helt-hjelpeløs-her" trikset og overlate de tunge, kjedelige og vanskelige jobbene til den som fikser sånnt ppå 1-2-3 med enehånden i baklommen, mens man selv hadde brukt flere timer og maaange hjerneceller på samme jobben........Men nød lærer naken kvinne og spinne, sies det, og jammen har ikke Sjuskeline fått erfare at det er tilfelle. To ganger faktisk! Da Sjuskeline hadde kjørt sin kjære til flyplassen på tirsdag, gav bilen klar beskjed:Hovedlys ur funktion"ja bilen til Sjuskeline snakker svensk, selv om det er en Tysk bil..... På bensinstasjonen Sjuskeline stoppet på var de tom for H7 pærer, så selv om den hyggelige unge mannen i kassen gjerne ville hjelpe, måtte Sjuskeline kjøre videre til neste tappestasjon. Det hadde de rette pæren, men en tyggegummityggende blondine i kassen som ikke hadde peiling. Sjuskeline tok H7 pæren under armen, og kjørte til fergeleiet, hun var nemlig på vei for å besøke opphavet. ( De med det flotte toaletttapetet) Da det var litt venting på fergen, åpnet Sjuskeline panseret, og begynte å fitle. Hun hadde jo sett hvordan Sjuskeflumpen med største letthet gjorde jobben på 1 minutt, og hadde en viss ide om prosedyren.... Det gikk en ungdom og vaset ved bilrekkene, han solgte dyre jordbær, og Sjuskeline prøvde seg:"Du er sikkert en heddig kar, kan du skifte lyspærer?" Gutten brisket seg:"Høhø, jeg har VK! i mask og mek, så det bør jeg vel klare" mente han, og prøvde å SKRU pæren ut. Sjuskeline hadde i mellomtiden studert den nye pæren, og forstod at her var det kun snakk og å dra ut, og stikke inn! Ingen gjenger, bare dra og stikk! Så da Sjuskeline fikk overtatt da jordgubben gav opp, var jobben gjort på 12 sekunder! Stolt? Selvfølgelig! Høhøhø... Hva er det egentlig de lærer på yrkesskolen i disse dager? Høhøhø....
Vel hjemme fra turen fortalte Sjuskolaien at varmtvannet var vekk. Sjuskeline tenkte at det var nesten en selvfølge, det var jo flere uker siden forrige elektriske dings, nemlig vaskemaskinen gikk til hel..... men hun sjekket stikkontakten, sparket litt i treskeverket, men gav fort opp. Helt til i dag da Sjuskeline skulle sette på vaskemaskinen, den nye, og den var og død. Da ringte det i noen små bjeller, kanskje det var sikringen likevel? Kartet i Sikringsskapet stemmer ikke helt med terrenget etter at bad og kjøkken ble pusset opp for noen år siden, og neida, det er ikke ferdig ennå, men det er en annen historie.... Sikring ble skiftet, vaskemaskinen virker og varmtvann et flommer! Et lite skritt for menneskeheten, et gigantisk hopp for feministen Sjuskline! Og det v´beste er jo at Sjuskeline ikke trenger krype bak varmtvannstanken for å vaske til rørleggermannen kommer!Ha en fotballfri aften! 

3 kommentarer:

 1. Mestring er kult. Og ja, den var en smule skitten den tanken...

  SvarSlett
 2. Jeg har BARE skite tanker.... mohahahaha

  SvarSlett
 3. Well done, Sjuskeline:)
  jeg bevilger meg også å være litt "hjelpeløs" (men lyspærene skifter jeg sjøl, det er gjort i en fei) Men er man alene...så må man liksom ordne tinga sjøl (og det går som regel greit og man er megafornøyd etterpå!!)
  Ha en problemfi dag :)

  SvarSlett