torsdag 8. juli 2010

RetroperspektivetSjuskeline er nå på en snarvisitt hos opphavet, også kalt Mutter og Fatter. Det er alltid hyggelig å komme "hjem" og Sjuskeline koser seg storveis i selskap med sine foreldre. Men det er noe pussig som skjer idet Sjuskeline trør over dørstokken til barndomshjemmet..... Hun blir liksom PLUTSELIG 12 år igjen! Det hører med til historien at disse besøkene ikke er dagligdagse, da Sjuskeline har valgt å bosette seg i en by et stykke fra der hun trådde sine barnesko. Derfor er besøkene jevnlige, men relativt sjeldne, og det føler av sakens natur at Sjuskeline må bli et par dager, minst, når hun først har tatt turen....

Øyeblikksbilde: Sjuskeline har akkurat funnet seg et av Mutters hjemmelagde knekkebrød, som hun etter mye nøding MÅ smake... Fatter:"hallo! Du kan jo ikke spise oppi PCen din!" Neida, svarer Sjuskeline, og fortsetter akkurat som før.... Akkurat samme prosedyre som da Sjuskeline var 12.....Mutter og Fatter har som alle andre pusset opp huset sitt med jevne mellomrom. Det første rommet som ble pusset opp ettr at huset stod ferdig i 1973, var rommet til Sjuskeline. Arbeidet startet allerede FØR Sjuskeline var installert på hybelen sin på sitt nye hjemsted, og i ettertid ser jo Sjuskeline at det var HELT nødvendig. Veggene var skriblet fulle av utsagn av typen :"Mutter er teit og dum" Og "Jeg elsker Jone" og gulvteppet hadde engang vært gult, men etter mange år med matrester, innerøyking,te, kaffe og vin, var fargen nå mer ubestemmelig..... Sjuskeline ser jo i ettertid at dette var helt nødvendig av helsvernpolitiske hensyn....Men heldigvis er det ennå to rom i huset som er genuint RETRO orginale, og takk og pris for det!

Ha en oppussingfri aften :-D

10 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Herlig do! Min gamle moders motto er at man skal spare på alt for det blir moderne igjen en gang. Hun kan ha rett.

  SvarSlett
 3. Nå fikk jeg nesten lyst til å stikke "hjem" og ta bilde av barnerommet mitt! Gulvteppet der minner veldig om tapeten på det øverste bildet. Og det rommet har forøvrig stått ganske urørt siden jeg flytta ut for drøyt 20 år siden...

  SvarSlett
 4. ;-) Akk ja, vi er mange som er vokst opp under småblomstrede kår... Også mitt pikerom er intakt. Det er brunmelert veggtilveggteppe og tapet med rosa blometer. Det ser ut omtrent som det gjorde i 1979, men siden det muligens er blitt noe nedslitt i årenes løp, kan man vel kanskje si at det er litt sånn shabby chick. Kanksje. Jone??? Er du egentlig rogalending???

  SvarSlett
 5. Stemmer det, Bergljot. Fra Stavanger. Jysla kjekt!

  SvarSlett
 6. Vekker mange minner dette. Og det var då nydelege fargar på doet, ikkje minst på dolokket!!!

  SvarSlett
 7. Tapeten på badet er jo veldig fin da:))

  SvarSlett
 8. Jeg har sittet og lest gjennom Emmelines blogg det siste halvåret. Koser meg med hennes artige fortellinger, men det blir litt mye prikker og blomster etter hvert. Og akk så nedslående å se seg rundt i eget hjem. Men hvor befriende da å oppdage at det finnes en sjelefrende som deg, Sjuskeline. Takk for dine artige skildringer. Jeg kommer definitivt tilbake og leser mer.

  SvarSlett
 9. SE her du....her lekker fansene mine over til deg Sjuskeline...og det via et helt vannvittig-over-the-top aktig interiørinnlegg;) Emmeline har vokst opp med House and Garden og kan derfor ikke vise til slike fantastiske barne eller ungdomsrom---og så var det jo sånn at jeg frekventerte Laura Ashley allerede i en alder av 13 år... Så jeg er DYPT og INDERLIG imponert. Bare for å si det som det er;)

  SvarSlett
 10. Digger det gamle toalett - minner masse om mine foreldres som (før de så forferdelig pusset det opp med strukturvev og gulmaling) hadde nydelig rosa lilla blomster tapet fra 70 tallet med matchene kongle aktig lampe sukk lurer på hvor den ble av?

  Mitt rom ble også rask pusset opp mens jeg studerte i utlandet men det er ikke så rart da jeg bestemte (som 13 åring) at rommet inkl skråvegg skulle være mørkegrønn + at jeg hadde sølt cyan maling i en stor flekk på det beisa furugulvet.....

  SvarSlett