fredag 25. februar 2011

Det går i ring...........

Å kjøpe forlovelsesringer er ikke en sport for nybegynnere. Man trenger både shoppe- og forhandlingskompetanse for å komme i mål med et så viktig gjøremå. Sjuskeline har tidligere påpekt at Sjuskeflumpen og Sjuskeline har et noe forskjellig utgangspunkt for nivået av glitter og stas i alle bryllupsforberedelsesstadier.

I dag har de tatt tyren ved hornene, og vandret ut i Istanbuls myldre av gullsmeder for å finne de "rette" ringene som skal symbolisere deres evige og gjensidige kjærlighet for hverandre. Eller forlovelsesringer som det kalles. Og alt Sjuskeline har vist Sjuskeflumpen i vinduer, på nettet og ute blandt levende mennesker er blitt avskrevet med et foraktelig fnys. Derfor var det med stor spenning de i dag vandret avgårde......Før kalaset egentlig var startet, stoppet Sjuskeflumpen utenfor en unnselig liten gullsmed og pekte på et par ringer som lå nederst i venstre hjørne. "Hva synes VI om dem" spurte han, klok av skade...... Hmmmm..... Sjuskeline merket til sin store overraskelse at hun likte disse ringene. De var enkle, men kule. Selv om Sjuskeline og Sjuskeflumpen har passet middagshøyden, liker de å tenke på seg selv som kule, gamle mennesker. De gikk inn, og til deres store overraskelse hadde faktisk butikken rette størrelsene på lager. Og prisen var akseptabel, det vil si ca 1/3 av hva tilsvarende ringer hadde kostet i Norge. Tatt ut av løse luften. tenk på et tall metoden :-)

Men handleturen hadde jo ennå ikke startet, dagen var satt av til dette viktige gjøremålet, så det ble ingen handel. De vandret videre, til neste gullsmed...... Og til neste.... og neste.... og neste...... Slik gikk timene, og mange heller ufune kommentarer ble kjærlig utvekslet. Heldigvis for butikkpersonalet skjønte de ikke norsk. Det var homo, glorete, kjedelig, plain, for lik den jeg hadde, for stor for liten, Homo kan du være selv, DU er kjedelig. DU er teit og dum osv.........Til slutt gikk det slik det måtte gå. De to turtelduene lusket tilbake til butikk nr.1  og kjøpte de aller første ringene de hadde sett på. Uten å prute. Til det var de for utslitt og alt for fornøyde med å ha blitt enige. Det måtte de blitt for ringer er udiskutabelt, og sengen på hotellet alt for liten til å holde krangelen gående ;-)

Ha en romantisk aften :-)

6 kommentarer:

 1. Gratulerer med forlovelsen!
  Dette er stort :-))
  Nyt romantikken!

  SvarSlett
 2. Nydelig å bli enige!
  Enkle, men kule. Også så skinnende blanke! Må jo være en fryd (hilsen ei som forlovet seg under Triumfbuen for 26 år siden den kommende onsdagen, og fremdeles bærer samme ring- bare ikke like blank lengre...)
  Kos dere på "hytten".

  SvarSlett
 3. Gratulerer!

  Vi kranglet så fært om gull/hvitt gull i ringene at det endte med at jeg har hvitt gull (og litt bling) og han har tilsvarende i gult gull i samme modell. Hej hopp!

  SvarSlett
 4. Men det er jo sånn det er, man ender opp med det første man likte. Man må bare ta runden og forsikre seg om at det ikke finnes noe som er hakket bedre, sånn for sikkerhets skyld.
  Gratulerer med dette synlige symbolet på kjærleiken dere i mellom. Oj, nå ble det en smule klissete, men tjoho.

  SvarSlett
 5. Litt greit å bli einige om ringane!
  Gratulerer!

  SvarSlett
 6. Gratulerer masse!
  Fine dere!

  SvarSlett