lørdag 19. februar 2011

Identitetskrise?

Sjuskeline har lenge hatt en følelse av at hun ikke er orntlig norsk. Det er mange grunner til det. Sjuskeline mener for eksempel at bensinpriser og TV lisens ikke er de viktigste sakene i verden, og hun betaler sin skatt med glede.

Sjuskeline hater vinter. Det gjør man IKKE dersom man skal kalle seg ekte normann. Da er man født med ski på bena, og elger ute i skogen hvert ledige sekund. Sjuskeline nekter å gå utenfor døren dersom termometeret viser blå grader.....


Tenker dere er lei av utsikten gjennom Sjuskelines syuevindu, men når det er for kaldt til å gå ut....... :-/ Bergen i bakgrunnen.

Sjuskeline er ikke spesielt glad i Grandiosa. Sjuskeline synes ikke at Ochlo er verdens navle. Sjuskeline synes at Holmenkollen er gørrkjedelig og unødvendig. Sjuskeline foretrekker gode oster, og forakter Norwegia. Sjuskeline liker ikke dansebandmusikk.

I dag har Sjuskeline fått nok et, nei unnskyld, TO bevis på at hun med hånden på hjerte kan kalle seg ekte nordmann. I et underholdningsprogram på den Norskeste av alle Norske kanaler, reklamefinansierte P4, påstod programlederen at "hele Norge har trykket Stella Mwangi til sitt bryst" NEI, DET HAR VI IKKE!!!  Noen av oss synes låten er dårlig og at Stella synger falskt :-(

Og ikke mange timer senre påstod en av sportsreporterne på NRK at "hele Norge forventer og forlanger Gull i ski- VM" NEI, DET GJØR VI IKKE! Noen av oss driter tynt i hele ski- VM! Vi er forbannet og indignert over at hele NRK´s sendeskjema blir omkalfatret, favorittprogrammer blir fortrengt til fordel for denne idiotien! Og selv om Sjuskeline betaler både TV- lisens og sin skatt med glede, gir det en lett bitter bismak at hennes penger går med til å finansiere slikt dusteri.

Generalisering og ensretting er vel og bra, men av og til er det grådig irriterende å bli skjært over samme kam som alle de resterende 4,7 millionene menneskebarna som befolker dette landet.

Hva er et folkekrav? Hvem er folk flest?

Men på ett område er Sjuskeline akkurat som folk flest: Hun elsker å klage :-) Og til syvende og sist synes egentlig at Norge er verdens beste land å bo og klage i :-)  Og ved nærmere ettertanke, er det VESTLENDING hun er...... Krisen avblåst :-)

Ha en suterte aften :-)

4 kommentarer:

 1. Du er ikke alene! Jeg er så enig så enig. Jeg har faktisk diskutert og klaget over akkurat de samme temaene (alle som en) de siste ukene og det er deilig å se det nedskrevet. :)

  Nyt helga innendørs!

  SvarSlett
 2. Er nok bare halvt norsk jeg også....;) Hater snø og å gå på ski. Har ikke hatt ski på beina siden jeg gikk ut av ungdomsskolen. Fatter ikke hva som er så stas med det i det hele tatt.... Og minusgrader er bare tull :)
  Kos deg inne du. Det gjør jeg :)

  Hilsen Guri

  SvarSlett
 3. kunne ikke sagt det bedre selv, helt enig med deg, hilsen Grete.

  SvarSlett