søndag 6. februar 2011

Melodi Grand Prix

Norge er klare for finale i den Norske Melodi Grand prix finalen. Dessverre for Norge og nordmenn, (skal nordmenn forresten skrives med stor bokstav, norsklærere?), er begge de to gode låtene ute av konkurransen. Og det er ikke Sjuskeline sin feil, hun stemte alt hun hadde rpåd til på Susperia og Gatas parlament...... Sistnevnte mest fordi budskapet er så glimrende :-DHva er egentlig MGP? Jo, det er først og fremst underholdning, musikkglede og ikke minst, en mulighet til å vise en nasjons musikkarv. Sånn sett kan jo trønderrock forsvares, og danseband til nød, men i den Norske finalen som nå står for døren, er det dt jo stort sett intetsigende heismusikk. Og et plagiat av Hakuna Matata. Som ikke har NOE som helst med Norske musikktradisjoner å gjøre. Susperia var Sjuskelines soleklare favoritt, de representerer en musikkgenre som er viden kjent i hele verden, og er en av Norgen største eksportartikler.

Sjuskeline likte godt Fairytale, som vant for 2 år siden. Alexander Rybak er en glimrende musiker, og låten var fengende, med Hardingfelesound i riffene.... Heter det forresten riff på en fiolin? Og danseguttene gjorde jo en flott jobb! Hallingdans har fått en ny renesanse etter MGP 2009, og det er til og med blitt kult å spille fiolin!I fjor var Norges bidrag en suppesøt ballade, men OK....... Didrik Solli Tangen ligner litt på Ole Einar Bjørndalen, derfor var ikke Sjuskeline HELT negativ. Selv om sangen var bøtte kjedelig, og 3 av 4 nordmenn sikkert har glemt den nå. Heldigvis.Sjuskeline er i den heldige situasjonen at hun har to hjemland, siden hun har hytte i Tyrkia, regner hun seg selv som reservetyrker. Vaffal i MGP sammenheng. Så nå er hun VELDIG spent på hva Tyrkia kommer med i år, det skal godt gjøres å toppe fjorårets perle, Manga, selv om den bare kom på andreplass i den internasjonale finalen. Og igjen var det ikke Sjuskelines skyld, hun stemte og stemte og stemte....... Uff, nå får hun sikkert kjeft av Sjuskeflumpen, han har ennå ikke sett viktigheten av å engasjere seg i MGP- problemstillingene og bruke penger på sms-stemming.

Takker for alle gratulasjoner, og med tid og stunder skal nok bryllupsplanleggingen grundig beblogges. kanskje med innlagte sms- stemmer fra dere? hmmm...... God ide!

Ha en blytung aften :-)

6 kommentarer:

 1. God ide. Jeg blir gjerne med på avstemninger.

  Grand prix ble forbigått i stillhet her. Andre kanaler eller andre morsommere gjøremål andre steder.

  SvarSlett
 2. Nordmenn skrives med liten n. Det finnes mange av oss;)

  SvarSlett
 3. Jeg elsker Grand prix :) Og gift med en Tyrker som jeg er, heier jeg også på begge lag! :)

  Glemmer nok ikke "Shake it up, Shake it in" som jeg trodde han sang... hihi

  SvarSlett
 4. Blytung aften?! Haha herlig skrivesil på deg altså, både med og uten stor N.
  Har falt litt av lasset jeg i år. Synes stort sett alt jeg har hørt har vært elendig.Men en ting så håper jeg inderlig ikke Stella vinner fordi makan til ordfattig låt skal man lete lenge etter, til å skjemmes av.
  Tyrkia ja, Ja der har jeg bodd og jobbet. Hadde time of my lifte.. men det var den gang. og jeg hyler av glede hver gang jeg hører Tarkan enda.
  Iy aksamalar.. Ha en fin kveld. :)
  Line-Cathrin

  SvarSlett
 5. Håper vi får et gjensyn med Sertab Erener. Hun er min Tyrkiafavoritt for tiden :-)

  Og Tarkan. Og Kenan Douglu. Og nå er jeg skikkelig irritert for at jeg ikke gidde å skifte tastatur og derfor ikke kan skrive tyrkiske bokstaver.......

  SvarSlett
 6. Manga var min soleklare favoritt ifjor! Den skulle lett vunnet! =D Mer spent på årets fra Tyrkia enn bidraget fra Norge.. =(

  SvarSlett