søndag 30. januar 2011

Luksusskatt

Sånnt skjer når man setter en bolledeig, og så glemmer hele greien....... Men bollene ble gode likevel :-)

I gamle dager var det luksusskatt på en del varer i Norge. Alle sjønnhetsprodukter, inkludert såpe, sjamo og deodoranter inkludert, hadde en relativt høy tilleggsskatt, for disse produktene ble regnet som unnværlige, og dermed luksus. Det var i de dager det virkelig lønte seg å handle slike ting på taxfreen.......

Denne skatten er nå fjernet, og produktene er nå pålagt 24, eller er det 25, prosent moms, på lik linje med andre varer. Unntatt mat, som har lavere moms. 9 % eller deromkring. Men vi handler fremdeles kremer, sminke og parfyme på taxfreen, og Sjuskelines teori er at dette gjør vi fordi pengene sitter løsere når vi er i reisemodus. Sånn er det vaffal for Sjuskeline. Og ifølge Sjuskeflumpen er Sjuskeline "typisk kvinnfolk" på det området. Sjuskeline vet ikke om det er et kompliment, men hun velger og tolke det slik. Ellers måtte hun blitt fornærmet, og det er så kjedelig og anstrengende. Dessuten fins det nok av andre og mer graverende anledninger til å bli fornærmet over. Nok om det :-)



Sjuskeline har mange tuber, flasker og krukker på badet. Hun bruker i tillegg penger på voksing, for å fjerne uønskede kroppshår, hun farger øyenvipper og øyenbryn, ellers ser hun til forviksling ut som en nyfødt grisunge. Sjuskeline må med jevne mellomrom gå til frisøren og klippe og farge håret, og hun må også bruke relativt dyre sjampoer, balsam og andre hårprodukter for ikke å se ut som en gjeng med stålull på hodet.

Alt dette fører ikke til at Sjuskeline på noen som helst måte kan påberope seg å være spesielt vakker. Men hun ser vaffal ut som folk. Mange mennesker ser ut som folk uten at de trenger å bruke en eneste krone. Sjuskeflumpen er en av dem. Wash and go. Våkner om morgenen, dusjer og kler på seg, og klar for verden. Ingen sminke, ingen kremer, ingen dyre frisørbesøk, kun en klippemaskin fra forrige århundre..... Og på toppen av det hele tillater han seg å kritisere Sjuskeline fordi hun bruker for mye penger  på forskjønnede remedier! Og for lang tid på badet! Frekke mannen.....



Og Sjuskekatten som bare slikkker seg ren...... Det enkleste er ofte det beste. Og Norges 3.dej vakreste katt er hun attpåtil!



Er det rettferdig???? Nei mener Sjuskeline. Det er nå på tide at skattemyndighetene ser i nåde til oss som ikke er i besittelse av naturell skjønnhet! Ja til Skjønnhetsskattefradrag, hvor vi mindre pene får fradrag for alle de utgifter naturens luner påfører oss!

Og dokumentasjon? Enkelt: Før- og etter- bilder vedlegges kvitteringene sammen med selvangivelsen!

Ha en oppskattet aften :-)

15 kommentarer:

  1. Alltid like herlig å lese innlegg fra deg:)

    SvarSlett
  2. Ja, til skjønnhetsskattefradrag! - og kanskje 30 min betalt fri på morgenen, slik at det er fullt mulig å stæsje seg opp før man skal møte sine kollegaer på jobb - man skal jo være en god kollega og ta hensyn til sine medmennesker!

    Ellers så ser jeg nå fordelen med å heve bolledeigen i foodprosessoren - og sier takk for tipset. Nå slipper jeg i framtiden å møte deigen hengende over bakebolle, kjøkkenbenk og på vei utover kjøkkengulvet...

    Fortsatt god søndagskveld - og du har en blogg det er en fryd å lese! :-)

    SvarSlett
  3. det er en plikt å gjøre seg hakket bedre enn et fugleskremsel når man skal ut blant folk, så jeg er helt enig i at det burde vært mulig med fradrag for alle remediene man trenger for ikke å forsure nærmiljøet sitt. Tenk hvor mye vi sparer myndighetene for i form av unngåtte sykemeldinger forårsaket av visuelle sjokk!
    Synes noen burde ta dette som en ad hoc-sak, eller i det minste inn i et partiprogram, så man kan vite hvem det er lurt å gi sin stemme til ved neste mulighet. Hallo, politikere! Noen som tør ta denne ballen????

    SvarSlett
  4. Jeg støtter forslaget!
    Og så flirer jeg av bolledeigen, he he og ha ha.

    SvarSlett
  5. I dag har jeg lånt et bilde fra bloggen din... Av bolledeigen. Etter å ha ledd så tårene rant i strie strømmer...herlighet, du må jo bare være så glad for at du har en slags pipe på den kjøkkenmaskinen din!!! Den var rett og slett himmelsendt den pipen!!! Håper vi snakkes i morgen:) SEE U

    SvarSlett
  6. hahah... ler av bolle-deigen din :o) hehehehe

    og må si at du har en utrolig festlig blogg, har lest noen eldre innlegg og, med et stort smil om munn.... dette vil jeg iallefall følge med på, så legger meg til som følger jeg :o)

    håper du har en fin aften

    Klem fra Mia

    SvarSlett
  7. hehe - herlig bolledeig!!! Og JA til skjønnhetsfradrag :o)

    SvarSlett
  8. Hahaha, underholdende lesning! :D

    SvarSlett
  9. Herlig lesing, og herlig blogg! Det er så befriende å finne "likekvinner" blandt alt det lekre interiøret rundt om! Jeg vil så gjerne, men har ikke helt fått det til enda, liksom...

    Fant bloggen din via bolledeigbilde hos Emmeline. Ser ut som vi stiller ganske vimsete likt når det gjelder å holde styr på ting! Det er jo ikke så lett å huske alt når nam driver med så mye på en gang! :D

    Legger meg til som følger hos deg, jeg!

    Ha en finfin tirsdag!

    SvarSlett
  10. KOm innom deg etter og ha sett bolledegen i Emmeline sin blogg. Jeg må le, du skriver så bra.
    Blir på godt humør av og lese dine innlegg. Jeg kommer tilbake hit!
    Jeg er helt med på skjønnhetsskattefradrag bare og gi beskjed hvis du trenger underskrift!
    Ha en fortsatt fin dag!
    Pernilla

    SvarSlett
  11. Takker så mye for fine kommentarer..... Det er SÅÅÅ kjekt å lese dem :-)

    SvarSlett
  12. HAHAHAHA!!!! Nå, noen timer etter frokost, har jeg endeleig fått somlet frokostpåleggene inn i kjøleskapet igjen, for jeg har vært fullt ut opptatt med å lese meg bakover gjennom hele bloggen din i dag! ;-) og det har vært noen festlige timer, og jeg har nok fått en ny bloggfavoritt, takket være emmeline som la ut bildet av bollebaksten din, som jo pirret nysgjerrigheten nok til at din blogg måtte sjekkes ut! :-) og den må jo kunne sies å skille seg ut fra de fleste andre interiørbloggene, hvor mange er til forveksling like og hvite - din blogg er definitivt et friskt pust!!!!!!!!!! :-) :-) :-)

    SvarSlett