torsdag 6. januar 2011

13. dag jul........ sukk.......


Sjuskeline har gjort noe helt usedvanlig i dag. Hun har sett på TV. Grunnen til at dette apparatet ble påslått, var at Sjuskeline skulle sjekke valutakurser på tekst-TV,hun følger nemlig eurokursen med stor spenning. I samme stund sendte NRK1 det utmerkede programmet Førkveld. Og til sin store glede hørte Sjuskeline stemmen til sitt store forbilde og mentor, Emmeline! Det viste seg at Emmeline i dag var gjest i Førkveld, og snakket om å rydde julen ut.

Oi, er det den dagen? Jaja, Sjuskeline gjør som sjefen sier, og plukket ned julestjerner og nisser fra rundtomkring. Sjuskeline husker fjorårets julepyntvekkrydding, som varte omtrent fren til sommeren. Siste nissekone kom krypende frem fra under bokhyllen i et desperat forsøk på å lete etter  en Dead Kennedys cd........Det er bare et lite problem. Suden Sjuskeline i år har feiret jul på hytten, har hun begrenset julepyntingen kraftig i år. Konsekvensen av det er at den store kassen med julepynt fremdeles bugner av fordums juleskatter! Og jammen har det ikke sneket seg oppi endel ikkejuleting oxo! Og fjorårets julekort, hva gjør man med dem? Og Donaldpocket???? Hvor kom den fra? Hmmmmm..... Sjuskeline vurdete faktisk et kort øyeblikk å RYDDE i julepyntkassen, men klarte heldigvis å besinne seg... Løsningen lå nemlig snublende nær, En flott papirpose av kraftig kvalitet ble redningen. Posen har reklame for en alkoholholdig drikkevare, så Sjuskeline ville ikke følt seg komfortabel med å bruke den i det offentlige rom, men til julepyntoppbevaring er den aldeles glimrende!Fremdeles får Mutters juleløper ligge i fred, det er ennå lenge til påske........ ;-D

Ha en småsvett aften :-)

13 kommentarer:

 1. Herlig innlegg!!! :)

  Lykke til med julenedriggingen!

  SvarSlett
 2. Kjenner meg igjen der ja. Julepynten vår ligger nå i en pen stabel bak minstemanns tripp-trapp stol, og venter på en kasse. Pappesker lever liksom ikke så lenge hos oss, de blir liksom forvandlet til romfartøy øyestraks de kommer innforbi døren....
  Mon tro om ikke julekulene kunne blitt fine som pupiller?

  SvarSlett
 3. Poser til julepynt er flott. Eg plukka saman oppi coop posen, litt ligg på kassevent under trappa. Om ikkje jula fer ut, så flyttar eg iallefall litt på ho...inntil vidare ein gong, om ei stund ;)

  SvarSlett
 4. Herlig innlegg som vanlig.
  Jeg ler antagelig fordi jeg kjenner meg så godt igjen ! Og helst ikke vil være ved det ;)
  Et år gikk jeg til innkjøp av esker og laget flotte lapper om hva som skulle være i hvilken eske..........

  SvarSlett
 5. Har fått beskjed av han på 1.99 at vi ikke har nok "system" i huset - sånn som kameraten hans har, der en sko i gangen utløser et mindre hysterisk anfall hos mor i huset. Er visst ikke skapt for slikt, jeg.... Særlig ikke mye rydding når jeg pusser opp kjøkkenet. Da står malingsspann side om side med nugattiboks på bordet. Og sånn får det vel være til jeg er ferdig om noen uker....basta. Kanskje.

  SvarSlett
 6. Ja hva gjør man egentlig med de julekorta, noen er jo for fine til å kastes, men man kan jo ikke spare på alt heller.
  Jeg har utsatt juleryddinga, det er noe som heter 20. dags jul også.

  SvarSlett
 7. Julen varer helt til PÅSKE!!!!!!

  SvarSlett
 8. Her blir jula værende i stua til KJELLERN er rydda.. Forklaring: Julepynten lagres i bunn av huset. Der har det sida sist jul vært museinnvasjon, viste det seg da pynten skulle fram i lyset lillejulaften. oops.. Det så IKKE pent ut, det kan jeg love! Nærmere undersøkelser viste at de nok har kosa seg skikkelig der, under og bak og inn det meste... Men; ikke så galt at det ikke er godt for noe: det meste av julepynten ble rett og slett kastet, så det blir ikke så mye å pakke vekk- når den tid kommer;)

  SvarSlett
 9. Kjenner godt til det der med å finne gjenglemt pynt. Når man tror man har fått pakka ned alt av julepynt, hvem andre enn en gjenglemt nisse sitter der oppå ei hylle og flirer i skjegget? Eller en engel kommer dalende ned i skjul.. Dette gjentar seg hvert år, og vi er mange som har akkurat den erfaringa.

  SvarSlett
 10. Rydda bort jula på fredag, men alt står fortsatt på spisebordet.....
  Til helgen kanskje...?

  SvarSlett
 11. Herlig! Liker b å d e Emmelines og Sjuskelines blogg!

  Jula er fremdeles "inne" her...jaja...i morra, kanskje...

  SvarSlett
 12. Det krever litt å ta seg sammen for å rydde ut jula. Men 13. dag var jo ikke dårlig. kanskje duken ligger ennå? Men jeg vil nå si at det er greit.

  SvarSlett
 13. Duken ligger trygt ennå..... Den blir nok liggende til påske ;-)

  SvarSlett