mandag 24. januar 2011

Morsomsorg

Ord kan være ganske morsomme. Spesielt amatørmessig ord- deling kan påkalle stor munterhet. Eksempler på dette er Ananas biter og Lamme koteletter..... "Pass dem for ananasen frue, den biter!" "Neida, de kotelettene er helt ok. De er lamme" ORD er forresten en flyplass i Chicago, DER lærte vaffal Sjuskeline noe nytt :-DI dag satt Sjuskeline på et legekontor og ventet, og som alle vet, der kan man bli sittende en stund. Som regel pleier Sjuskeline å være flink til å ha en bok eller avis med seg, men det slår aldri feil, at de gangene hun ikke har det, blir ventetiden ekstra lang. Målt både i kronologisk og opplevd tid :-( Utvalget av lesestoff på dette legekontoret begrenser seg til et par slitte eksemplarer av "Vi over 60" og noen enda mer slitte eksemplarer av "Foreldre og barn" og Sjuskeline er ikke i målgruppen for noen av disse sikkert utmerkede magasiner. Ja, må vel for skams skyld også nevne at nevnte legekontor har en hel årgang med seilas og båtlig, men de er ikke engang med i Sjuskelines vurdering når lesestoffbunken snus for 3.dje gang.

I dag ble det "Foreldre og barn" fra oktober 2010. Som ble bladd i meget uengasjert og halvhjertet. Helt til blikket falt på et rart ord: MORSOMSORG. Hva? tenkte Sjuskeline? Hva kan være morsomt med sorg???????? Galgenhumor? Neppe...... Og først etter 1/3 av artikkelen skjønte Sjuskeline at hun nok hadde bommet på tonefallet, det omhandlet nemlig MORS- OMSORG! Et litt annet begrep enn MORSOM-SORG :-DMen alt henger sammen med alt, sa Gro Harlem Brundtland en gang, og det hadde hun jo helt rett i! Og hun er jo landsmoder, og vet ALT! Tror nok hun er blitt skuffet over sine undersotter mer enn en gang ja :-/ Kanskje det er slik at jo større omsorgen er, jo større blir sorgen når poden skuffer? Og samtidig skal jo de søte små få prøve ut de moderlige grensene, lære seg å ta ansvar for eget liv, lære av egne feil....osv osv.......Så til alle dere småbarnsforeldre der ute som tror at det blir lettere med årene: Glem det! Utfordringene og prøvelsene blir nok annerledes, men på ingen måte lettere...... Hvis Sjuskeline var politiker, skulle hennes fremste kampsak vært å heve myndighets- alderen til 30 år. Minst!

Ha en gylden aften :-)

13 kommentarer:

 1. Haha - morsomsorg *ler* Jeg leste faktisk også det, uten at det var en eneste grunn til det. Faktisk.

  SvarSlett
 2. He he, ingen morsom sorg altså.
  Ja, hører rykter om at hvert alderstrinn krever sitt og noe nytt av foreldrene...Vips fra trassalder til alkoholnekt.

  SvarSlett
 3. Tror trassalderen varer fra 2 til 40 år :-D

  SvarSlett
 4. Ha ha, ikke lett med sammensatte ord;)

  SvarSlett
 5. heving av myndighets alderen er jeg med på. Poden min blir 18 om fem år. Det skal innrømmes at mor er god mysnipe og har litt ehm sky høye forventinger til tider. Men hun faller stadig pladask tilbake til utgangspunktet. Frustrasjon over ufordragelig drittungen som er høy på pære og skitten i munnen. Fordi det er gjerne slik med 13 åringer, det ligger i genene. De tror at de vet alt kan alt og kan få alt.
  Eneste de kan få gratis er morsomsorg, men en dæsj sorg i mors hjerte når hjertebarnet slett ikke er noe sukkersøtt barn med smokk lenger.

  Og angående skrivefeil vel,de florerer jo, snart vet vi ikke opp og ned på norsken vår.
  Line-Cathrin

  SvarSlett
 6. Leste det samme som deg! morsom-sorg! Iallefall ikke mors-omsorg. Kanskje fordi det er ikke et ord jeg bruker til vanlig... :-) Hvorfor skal MOR være koblet til omsorg? Mannen her i huset er veldig flink med omsorg..
  Ha en fortreffelig uke!

  SvarSlett
 7. humre. . . Ord er gøy! Og ja! Myndighetsalder på 30, sånn like før de blir kjønnsmodne og får til kunststykket å lage egne barn. . !

  SvarSlett
 8. Så du vil ha dem boende hjemme til de er 30?? Eller stikker du bare innom dem på jobben og i leiligheten deres og "bestemmer" litt :)
  Ha en bra helg hilsen
  Muggen Mutter

  SvarSlett
 9. Jeg synes morsomsorg skulle vært innført av språkrådet som den sorgen som oppstår når man har mistet humøret. Den morsomsorgen er det mange som er inne i til enhver tid..hvilket er uhyggelig trist!

  Jeg er inne i det motsatte av morsomsorg siden jeg nettopp har oppdaget en ny blogg med humoristisk vri:-D Gladspent leser jeg videre!!!

  SvarSlett
 10. hehe..jeg var på rema, og der hadde de "lamme lår" på tilbud.. på fisketorget her har de " levende torsk i skiver" it made my day.. hehe..

  SvarSlett
 11. Glemmer aldri den gangen en butikk her hadde en Turtermos på salg til 99 kr.. lurte fælt på hva denne turttermosen var for noe. ( skikkelig trøkk på rt midt i der.) hvilken MOS var dette? hva skulle det brukes til osv... så måtte jo til butikken å se hva dette var for noe. Fant det ut ja..: tur-termos var det!!!

  SvarSlett