onsdag 1. september 2010

Plettfritt rulleblad

Dagens toppnyhet er en stakkars gutt som ikke kommer inn på politihøyskolen fordi han ble tatt med 1 gram hasj da han var 17 år. Stakkar..... Det var jo så lite, og han var jo så ung. Kan ikke samfunnet tilgi ham at han en gang har dummet seg ut? Han er jo sikkert så grei og flink og ansvarsbevisst nå, skal vi ikke ønske ham velkommen inn i ordensmakten? Stakkar.......

Eller.......? Det norske folk forventer en høy grad av moralsk integritet hos ordensmakten. Selv om det stadig dukker opp saker i media om at nevnte ordensmakt ikke alltid holder sin si ren, og da gjerne i forbindelse med behandling av våre nye landsmenn med flere pigmenter i huden enn oss med norske gener i 7 generasjoner tilbake, så antar Sjuskeline at det norske folks tillit til politiet er helt berettiget. De aller fleste er nok opptatt av å gjøre en god jobb og behandler folk med den respekt de fortjener.  Og tillit og anerkjennelse i befolkningen er en av de viktigste forutsetningen for at i kan ha den formen for ordensmakt vi har her i landet! Dersom denne  tiltroen forsvinner, må politiet bruke sterkere virkemidler, de må bære våpen og få utvidede fullmakter for å holde folket i sjakk. Og ønsker vi det?Hva med de signalene samfunnet sender til dagens ungdom? Bare stå på og ignorer loven,  alle dører er likevel åpne for deg den dagen du kommer ut av ungdommens hormomrus!

Nei, jobb i politiet bør fortsatt forbeholdes av personer som har holdt seg innenfor loven hele livet! Det er den eneste måten tilliten i folket kan opprettholdes, og vi strenge mødre har fortsatt et ris bak speilet når ungdommen prøver seg på hjemmebrent i vaskekjelleren og fortekjøring med 2 uker gamle førerkort!


Ha en lovlydig aften!

10 kommentarer:

 1. For oss som er mødre til sønn som ønsker å bli politi, er dette HELT fantastisk. Man kan mer eller mindre få avlyst russetiden ved å minne om mulighetene for å ende sin karriere før den i det hele tatt har begynt. Hvis man er ganske kynisk vel og merke---og det er man jo!

  SvarSlett
 2. Nettopp! Tenker denne saken har skaffet oss endel skjønnhetssøvn i tiden som kommer ja :-) Målet helliger middelet!

  SvarSlett
 3. Enig i todentalen! Må nevne en sak fra lokalavisa sist uke; En 18 åring som fikk lappen om morgenen og mista den for fortkjøring samme dag. Jepp. Vet dog ikke om han hadde tenkt å bli politi, noe sier meg nei.

  SvarSlett
 4. Har registrert at vi har et politisk parti her i landet som framstår som selve lov og ordenpartiet. Det interessante er at endel av deres folkevalgte på ulike nivåer har vært på kant med loven på ulike måter, en av dem som innehar et av toppvervene klarte å miste lappen pga råkjøring i mitt hjemfylke. Jeg har alltid ment at de som ikke klarer å følge alminnelige regler er de som roper høyest på politi og kontroll.

  SvarSlett
 5. Det er maaaange som blir antatt på politihøyskolen med større synder på samvittigheten enn 1gr. hasj. De er bare ikke blitt tatt !

  SvarSlett
 6. Sånn er dessverre livet, Mim..... Uskyldig er vi alle til det motsatte er bevist... Min eldste pleier å si at det er ikke juks før du blir tatt... Og for enkelte er dårlig samvittighet synonymt med redselsen for å bli oppdaget. Mennesker er enke vesen :-D

  SvarSlett
 7. Jeg synes gutten burde få en sjans jeg. Om hasjen var ett engangstilfelle, så er det synd om det ødelegger for framtidsplanene hans.
  Jeg er ikke for livslang straff, enten det er for det ene eller andre (jo i ekstreme tilfeller). Alle bør få mulighet til å vise at de (med alderen) har fått vett og forstand.
  Ellers har jeg merket meg det samme som hannem: Prosentvis mange som tilhører "lov- og ordenspartiet" har alt annet enn rent mel i posen...

  SvarSlett
 8. Enig med innlegget. Kanskje var dette uheldig for den stakkars gutten, det ble en dyr lærepenge. Men det er noe med at du straffer de lovlydige for det de kriminelle gjør ved å overse sånne ting. Det blir litt som lærerne som alltid venter på de som kommer seint for at de ikke skal gå glipp av noe...

  SvarSlett
 9. Skal sitte musestille i grisebingen min og drikke vin hele kvelden, selv om jeg har kjøpt og betalt den helt selv... :-D

  SvarSlett