lørdag 4. september 2010

Grønne fingre
Sjuskeline sin plante er litt fornærmert. Den har nemlig hørt rykter om at enkelte her har uttrykkt bekymring for dens ve og vel, ja noen har til og med påstått at den er død. Planten sier som Mark Twain: ryktene om min død er sterkt overdrevet! Eller som det bilr påstått at Mark Twain sa. For det var visst noe annet han egentlig sa. Og strengt tatt sa ikke plantene det heller, men Sjuskeline mener bestemt å kunne se at den tenker det.

For å vise verden at den har livets rett, har planten nå bedt tynt om litt bistand. Og siden ingen andre av husets beboere melder seg til tjeneste, blir det Sjuskeline som må være fødselshjelper for planteslasken. Se der fikk han jammen navn også. Godt med alt som er døpt :-)Sjuskeline brettet VGs sportsbilag utover kjøkkenbenken, og endelig kom den avisen til nytte også! Hun trakk på seg gule gummihansker, nøkket planteslasken opp av potten, og pillet etter beste evne alle døde deler av. Planteslasken er ikke en enkeltstående plante, han er mange små planter som vokser tett i tett, og så ser det ut som en plante. Merkverdig fenomen, men sikkert ikke uvanlig i planteverden. Så bøe potten fylt med ny jord, og planteslasken puttet sånn ca midt i potten. Han fikk tilog med en skvett Substral i vannet, nå håper bare Sjuskeline at han ikke dør av vitaminsjokk.....Prosessen er grundig dokumentert her på bildene, og nå blir det spennede å se hvordan planteslasken utvikler seg. Når det regner på presten, drypper det på klokkeren sies der, og begge de to andre kaktusene i huset klapper henrykt, men dog kun mentalt siden de ikke har hender, for planteslasken som sørget for at alle 3 fikk vann også i år!

Ha en blomstrende aften!

8 kommentarer:

 1. Ser definitivt ut som planteslasken er på bedringens vei. Du har virkelig grønne fingre, eller gule egentlig....Men å ha gule fingre er jo ikke noe stas så..

  SvarSlett
 2. Ja, nå kan det bare gå en vei for planteslasken og dens artsfrender...

  Ha en fortryllende kveld og helg.

  SvarSlett
 3. Sjå der ja, no har du gjort noke som eg definitiv ikkje hadde gjort, du har berga ein kaktus, ja kanskje tre, frå pottedøden. Det var dama si det !!

  SvarSlett
 4. Er så imponert så imponert. Syns forøvrig det ser så kjekt ut i vinduskarmen...Planteslasken er slett ikke alene her i verden. Ser at den deler karm med en automatisk nuppefjerner??? Har jeg rett? Ser også at koppene står pent på rekke ved siden av gjødsel og planteslask og ingen ingen har funnet hylleplass til dem??? Tror jeg snart kommer innom med en hylle og en skrumaskin og setter opp på egenhånd. Bare sånn at du er advart;)

  SvarSlett
 5. PS: Er det en skrubb jeg skimter der bak også? En gryteskrubb??? Nupper og gryteskrubb og kaktus i skjønn forening:) HERLIGE TING!!!

  SvarSlett
 6. kopper skal i skap, ikke hylle -da blir det støv på de, så kan man glede seg når man åpner skapet :)

  SvarSlett
 7. Nuppefjerner??? Hallo???? Hva er det? Sjuskeline har ingen sådan ting... Muligens Thomas Cook spareflyet mitt du sikter til, Emmeline....

  Kanskje en hylle til de ubrukelige suvenirkoppene hadde vært en ide, slik at de brukelige Mummikoppene kan flytte inn i skapet?

  Uff, her luketer det arbeid :-D

  SvarSlett
 8. En "bli ny" repotasje for katuser :o) Hos meg ville de nok endt sine dager på ei fylling et sted...

  monica

  SvarSlett