søndag 31. oktober 2010

Sjuskeline- Et kirsebær

Sjuskeline har fått en award! Tusen, tusen takk til Trollemor som har funnet unnselige Sjuskeline verdig denne utmerkelsen. Den varmer :-)


Dette var kjekt! Og for en fantastisk utfordring som følger med på kjøpet: Skrive om 3 ying som virkelig opptar Sjuskeline! Utfordringen ligger selvfølgelig i å velge ut de 3 viktigste. Skal Sjuskeline være politisk bevisst og skribve om fred på jorden og verdensbankens forbannelse, eller skal hun holde seg inni egen navle og skrive om 3 ting som hun helkt personlig brenner for, uten tanke for andre? Hmmmm..... Vanskelig valg. Bare å hive seg uti det:

1. Her stjeler jeg rått fra prisutdeleren og holder fram likestilling som første hjertesak. Norge har et av verdens mest kjønnsdelte arbeidsmarkeder, det er nesten ingen land vi like å sammenligne oss med hvor gutter og jenter velger så tradisjonelt som i Norge. Jenter velger omsorgsyrker, og gutter velger tekniske yrker. Mange mener at løsningen er at da må jentene ta seg sammen og velge blandt de mer maskuline yrkene, slik at de kan tjene mer penger og få høyere status. For Sjuskeline høres dette ut som en ufattelig dårlig løsning. Norge trenger jo sykepleiere og førskolelærere, noen må jo gjøre denne jobben! For Sjuskeline er løsningen innlysende: Lønn og arbeidsvilkår må bedres betydelig, slik at disse yrkene blir attraktive for ALLE norske ungdommer, ikke bare jenter som mer eller mindre føler "kallet! Utdanning må lønne seg! En større del av vediskapningen i Norge må brukes i offentlig sektor, slik at vi alle kan nyte godt av velferdsgodene når vi trenger dem.

Og hvor er relevansen her? Ingensteder.......
2.  Omsorgen for våre medmennesker må styrkes. Vi leser daglig i avisene om at sykefraværet er skyhøyt og at stadig flere nordmenn hever diverse trygdeordninger istedetfor å jobbe. Dette er ikke sant! Vi har aldri vært så mange mennesker i jobb ger i landet, og da er det jo naturlig at flere også er syke. Grunnen til at mange er uføretrygdet, er at vi har ordninger som fanger opp og gir disse uheldige menneskene et livsgrunnlag. Ingen blir friskere av at de blir fratatt eller nektet trygd! Alternativet er jo at de belaster familien, slik tilfellet er i mange andre land. De gode trygdeordningene våre er jo også en medvirkende årsdak til at finanskrisen fikk mindre omfang i Norge enn i mange andre land, fordi folk som mistet jobben fremdeles hadde nok å rutte med og klarte å betjene sine lån og fortsatt ha en viss kjøpekraft. Så Sjuskeline skulle ønske at man kunne slutte å trakassere de som ikke er så heldige at de har helse til å stå i jobb :-(

3. Kontantstøtte som blir gitt til foreldre som velger å IKKE benytte seg av barnehage er en skikkelig styggedom synes Sjuskeline. Den er et prinsipielt brudd med vår velferdsstats grunnprinsipper. Å få penger for IKKE å benytte seg av et velferdsgode er skikkelig usolidarisk. Skal man også få en viss årlig sum dersom man IKKE lir syk og ikke har benyttet sykehusplass? Eller hvis man IKKE blir arbeidsledig, skal man da få penger for det? Dessuten har 82% av kontantstøttemottagerne i Norge innvandrerbakgrunn, og deres barn er vel blandt dem som trenger barnehagen som integreringstiltak og mor ut i jobb definitivt stort. Barnehagen er et pedagogisk tilbud som alle barn bør ha samme rett til! Og barnehagene må selvsagt være av god kvalitet. 

Ja det ble definitivt samfunnsbevisstheten som vant frem i dag. Ingenting om været, ferier eller bybanen i dag. Men det beste med egen blogg er jo at Sjuskeline alltid har mulighet til å komme tilbake til disse viktige, navlebeskuende temaer.....

Så kommer utfordring nummer 2. Gi Kirsebærprisen videre til 5 bloggere som har det lille ekstra........ Det er jo så mange spennende blogger!

1. Rett tilbake til deg, Trollemor! Spennende hverdagsbetraktninger om viktige tema :-)

2. Snuskebassa er en av mine absolutte favoritter. Uhøytidelig og kretiv til yusen! For ikke å snakke om de flotte bildene denne damen lager! Sjuskeline drømmer om et ekte snuskebassebilde til å ha på hytten sin :-)

3. Lille Solflekk har et stort engasjement for barnehagen og hun skriver reflektert og viser stor repekt for barns tanker!

4. Elisabeth, innerst i vegen skriver morsomt om mange ting og har et fantastisk skråblikk på verden. Mye godt humrestoff her :-)

5. Sist, men ikke minst, vil Sjuskeline gi kirsebæret til Emmeline. Emmeline er en norges fremste bloggere, men først og fremst er hun en god venn og kollega, og er definitivt Sjuskelines fremste mentor og inspirasjonskilde. "Hallo, er det Emmeline tekniske supporttelefon?" Hadde det ikke vært for Emmeline hadde det nok aldri blitt blogger av Sjuskeline nei........ Selv om Emmeline får mange priser, har kanskje denne en litt annerledes begrunnelse ;-)Sånn! Gratulerer jenter! Nyt æren og berømmelsen, og husk å spise kirsebær!

Ha en fruktsommelig aften :-)

5 kommentarer:

 1. Gratulerer med kirsebær-awarden!

  En fruktsommelig aften hørtes litt skummelt ut, så jeg går heller for bloggsurfing og Earl-Grey-te til frokost.

  SvarSlett
 2. Flott innlegg, Sjuskeline!
  Det er faktisk ganske godt å se at bloggere engasjerer seg i litt større spørsmål enn hvorvidt de skal male skapet mintgrønt eller vanilje.
  Og dette sier jeg ikke for å være frekk!!! Det handler om forumet, jeg vet det. Ikke mange politiske nytenkende tanker på Supersnuppas blogg heller:-)
  Jeg er så enig, så enig med deg når det gjelder kontantstøtte. Sto litt i stormen i forbindelse med den i en valgkamp for noen år siden. Tror aldri jeg har fått så mye ufortjent kjeft før! Ble kalt dårlig mor, en mor som ikke prioriterer egne barn, men velger barnehage for egen lykke og vinning. Det var ikke spesielt trivelig, men jeg er fortsatt ihuga motstander av kontantstøtte, av nettopp de samme grunnene som du nevner. I tillegg kjenner jeg mange som har tatt i mot kontantstøtten, og samtidig levert sine barn til dagmamma. Da betaler staten i realiteten svarte dagmammaer. Så det så!

  Hyggelig at du fikk award. Jeg stikker stadig innom og leser! Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med award! Den var vel fortjent, for det er alltid så hyggelig å lese det du skriver.
  Er hjertens enig med deg, når det gjelder dem som går på trygd. Er selv i full jobb og vel så det, men vil gjerne være trygg på at ikke tilværelsen går under dersom helsa skulle svikte en gang. Jeg tror folk som trakasserer dem som er på uføretrygd aldri har tenkt på at det en gang kan bli dem selv som trenger støtte og omsorg.
  Nok om det- ha en strålende søndag!

  SvarSlett
 4. Gratulerer så masse med award. Og jeg må fortelle at jeg har fulgt deg en stund nå, og har veldig sansen for din bloggvri. Litt mer viktige temaer oppi all humor. Dessuten er det befriende herlig å lese om noen som tar seg selv så lite høytidelig. Mitt hus ligner mer ditt enn de "hvite vakre interiørbloggene".
  Stå på!
  (hilsen en utflyttet bergenser - som også jobber i det offentlige)

  SvarSlett
 5. så flotte fanesaker! Kjempeinteressant å lese hva du er opptatt av. . . Tror våre hoder fungerer ganske likt for jeg kunne skrevet det samme selv :) relevansen i bildet er det forøvrig bare fantasien som setter en stopper for. . . :)

  SvarSlett