onsdag 27. oktober 2010

Fryser du?


Dagens lille epistel innleder med en avløaring som følge av forrige blogginnlegg: Hvordan kombinere velutviklet klissofobi med banosskivespising? Svaret er engangshansker fra "Nytt og Nyttig"! ja, de HAR faktisk noen nyttige ting i disse glorete bladene sine, og Sjuskeline har investert i 300 engangsplasthansker av tvilsom kvalitet. De holder ikke til oppvask, men er ypperlige når Sjuskeline skal meske seg med skoleboller eller banosskiver.


Dagens tema er av en meget mer alvorlig karakter: Kulde. Vi har nettopp hatt en liten prøvevinter, og alle vonde barndomsminner ble raskt og brutalt vekket til live hos Sjuskeline. Fryse, fryse, fryse og atter fryse..... Hadde det ikke vært for tanken på hytten i Tyrkia og sommeren der, er det ikke sikkert Sjuskeline hadde sett lys i tunnellen. Men takket være langtidsplanlegging og heftig kredittkortbruk, er også sommeren 2011 i boks, og Sjuskeline vet at i juli neste år, skal hun tine opp helt inn i sjelen.....


Te smaker ekstra godt fra en Mummikopp. Her representert ved politimesteren

Sjuskeline mener at Nobelinstituttet burde opprettet en ny pris: Varmeprisen. Den skulle gå til den eller de personene som på best måte har jobbet for å holde varmen oppe i befolkningen. Sjuskeline har mange gode ideer til kandidater for denne prisen. Først og fremst oppfinneren av det elektriske varmeteppet. Uten denne oppfinnelsen hadde nettene vært en lidelseshistorie av de store, men takket være varmeteppe, ser Sjuskeline med stor glede og entusiasme frem til å krype under en ferdig oppvarmet seng og dyne. Men dessverre kan ikke Sjuskeline holde sengen hele vinteren, hun er ingen bjørn. Da kommer kandidat nummer 2 frem, nemlig oppfinneren av ullstillongs. Nå må vi sikkert laaangt tilbake i historien for å finne denne personen, men ay det er en ypperlig oppfinnelse, det er helt sikkert. Som nummer 3 kommer oppfinneren av pulsvarmere, også et must fra september til april på våre breddegrader. Sjuskeline lytter gjerne til folk som klager på at de fryser, men  er de ikke utstyrt med stillongs og pulsvarmere, har de, etter Sjuskelines mening, heller ingen klagerett. Fjellvettregel nummer et-eller-annet, som Sjuskeline ikke kjenner til, fordi hún ikke går i fjellet, sier kle deg etter vær og føreforhold, og dette må da gjelde også i urbane strøk? Siste kandidate som Sjuskeline vil nominere, er oppfinneren av te. Denne vidunderlige, varme drikket som smører ganen og lunker kroppen, er også ypperlig til å tine opp stivfrosne fingre etter en tur ut. Sjuskeline foretrekker Earl Grey te, men i tesortimentet finnes det noe for enhver smak :-) Det er bare å velge seg en favoritt, eller variere etter hjertens lyst :-)

Årets favoritt: Pulsarmere fra husfliden med en snedden liten blondekant :-)

Så nå går oppfordringen til dere som leser dette: Kle deg etter forholdene, og tenk varme tanker! Sol, strand og svette er ikke langt unna. Vi skal bare overleve istiden 2010/ 2011 først.

Ha en glohet aften :-)

6 kommentarer:

 1. Hei.

  Jeg har nettopp skrevet ett innlegg om varmepumper. Ser fram til min første vinter uten å fryse tærne og andre kroppsdeler av meg hver morgen.

  Liker Mummikopperne dine! Har de samme selv og bruker dem hver dag. Liker å variere kopper uten å variere servise.

  Høres deilig ut med hytte å Tyrkia!

  SvarSlett
 2. Det er gøy å se at vi har så mye til felles, jeg visste ikke om deg da jeg oppretta min blogg, men den går i omtrent samme dur. Deilig med realistiske blogger også. Også elsker jeg mummikrusene mine, husker ikke hvor mange jeg har. Fryser også, i nakken, av trekken fra vinduet bak meg. Håper du klarer å holde deg varm med alle virkemidlene dine.
  ;)

  SvarSlett
 3. Vi burde hatt pels vi mennesker også. Snøsse litt om våren og vokse ut igjen på høsten. Eneste problem hadde vel kanskje vært om noen plutselig tok en sydentur om vinteren....

  Jeg hater virkelig denne istiden vi må overleve for å komme til varmen. Vi blir to som fryser og da tilogmed med både ullundertøy, varmedress, skjerf, pulsvarmere og lue..

  monica

  SvarSlett
 4. Vi deler ikke bare banos ser jeg, men også varmmeteppe i senga, ullstillongs (hva med ulltrøye med lange ermer?), pulsvanter (du bruker hansker/votter ute også?) og Earl Grey - hvordan kunne jeg klart meg uten? Med 2 sukketter og sitron. Minst 10 kopper hver dag.

  SvarSlett
 5. å salige elteppe! Og skjønne Tyrkia! Jeg giftet meg i Alanya. . . Huff nå fikk jeg lyst på en tur du.. .

  SvarSlett
 6. Herlig at det er så mange frysepinner der ute i blogglandia. Sjuskeline er glad hun er i godt selskap. :-)

  Og Bestemor, ulltrøye er så selvfølgelig at det er ikke verd å nevne....:-D

  Og Alanya.....Sukk....... Sjuskeline skal feire jul på hytten sin i år. Det blir vidunderlig!

  SvarSlett